Gummerus

KUTSU: GummerusLive!: Kesän ja syksyn 2021 kiinnostavimmat kaunokirjat ensiesittelyssä ti 4.5. klo 15–16

Jaa

Tervetuloa tutustumaan ensi kesän ja syksyn kiinnostavimpiin kaunokirjoihin! Kirjailijat Matti Rönkä, Sisko Savonlahti, Antti Rönkä, Heidi Jaatinen, Eppu Nuotio ja Niina Mero kertovat tulevista romaaneistaan ja niiden taustoista webinaarissa 4.5. klo 15–16.

Matti Rönkä: Surutalo (syyskuu)
Uutisjuontajana Yle Uutisissa työskentelevän Matti Röngän Surutalo on nostalginen romaani isästä, pojista ja rintamamiestalosta. Se kuvaa sodan käyneen isän kasvattamia veljeksiä, puusepänverstaalla ja tanssilavalla syttyvää nuoruuden intohimoa, opiskeluvuosia 80-luvun svengaavassa Helsingissä ja yhden miehen myrskyä koronakesänä 2020.

Sisko Savonlahti: Kai minä halusin tätä (syyskuu)
Esikoisromaanillaan Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu sukupolvensa ääneksi nousseen Sisko Savonlahden uutuus kertoo yhden naisen elämästä millintarkasti. Koominen ja säälimättömän terävä romaani käsittelee ulkonäköä, tavarapaljoutta, menneisyyden valintoja, rahapelejä, rakkautta ja sitä, miten kyetä tekemään suuria päätöksiä, kun niistä aiemmatkin ovat olleet huonoja.

Antti Rönkä: Nocturno 21:07 (elokuu)
Omakohtainen romaani seuraa nuoren Antin seksuaalista heräämistä, sen aiheuttamaa häpeää ja erilaisia itseinhon muotoja. Toisessa tasossa aikuinen minäkertoja seuraa Antin häpeäpainia ja yrittää vapautua menneisyyden taakasta. Röngän aikaisemmat teokset ovat koulukiusaamista käsittelevä Jalat ilmassa ja kirjeenvaihtoromaani yhdessä isänsä Petri Tammisen kanssa.

Heidi Jaatinen: Suvanto (syyskuu)
Heidi Jaatisen Suvanto on suuri sukutarina Kiuruvedeltä, Pohjois-Savosta. Romaani seuraa Kosken talon isäntä- ja palvelusväkeä sisällissodan jälkeisinä vuosina. Se kertoo uusperheen arjesta sadan vuoden takaa tilanteessa jossa, sodan repimää kansaa koettelee uusi uhka: espanjantauti.

Eppu Nuotio: Niin kuin vierasta maata (elokuu)
Rakastetun tarinankertojan ja ihmissuhdekuvaajan romaanissa rakkaus syttyy poliisiasemalla. Teatterissa työskentelevä Henrietta on puolustanut teinityttöjä keski-ikäisen miehen tungettelevalta käytökseltä, turvautunut voimankäyttöön ja joutunut tekemisiin virkavallan kanssa. Poliisi Markus Reetama huomaa kuulusteluhuoneessa, että jotain mystistä on tapahtumassa.

Niina Mero: Romanssin sankari (kesäkuu)
Kirjailija ja romanttisesta viihdekirjallisuudesta väitöskirjaa tekevä tutkija Niina Mero sijoittaa romaaninsa tapahtumat Suomen suveen ja kesämökkimaisemiin. Miehen näkökulmasta kirjoitettu romanttinen viihderomaani Romanssin sankari kertoo englantilaisesta erikoisjoukkosotilaasta Benistä, sodan jättämistä arvista ja kesäyön onnesta.

Linkki webinaariin: https://zoom.us/j/98592723134?pwd=djUwQlhLR2xsSnE1cEMwdng4SlJKdz09

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Nina Lykken satiirinen lääkäriromaani on röntgenintarkka ja skalpellinterävä kuvaus keski-ikäisestä keskiluokasta8.4.2021 08:43:00 EEST | Tiedote

Norjan arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla Bragella palkittu Kohonnut riski (Gummerus) kuvaa osuvasti keski-iän kriisiä, uskottomuutta ja yleislääkärin vastaanotolle saapuvan keskiluokkaisen potilasvirran todellisia ja kuviteltuja vaivoja. Nina Lykke on hurmannut kirjallisuuskriitikot tarkoilla ja mustan humoristisilla huomioillaan todellisuudesta, jossa elämme. Hänen edellinen romaaninsa Ei, ei ja vielä kerran ei (Gummerus 2019) oli sekin myynti- ja arvostelumenestys.

Elämäkerta Elin Danielson-Gambogista kertoo boheemin ja omapäisen taidemaalarin vaiherikkaan tarinan25.3.2021 08:52:43 EET | Tiedote

Miksi menestynyt ja omana aikanaan laajasti tunnustusta saanut kultakauden taidemaalari Elin Danielson-Gambogi (1861–1919) tunnetaan nykyään monia aikalaisiaan huonommin? Tähän etsii vastauksia taidehistorioitsija Salla Leponiemen kirjoittama elämäkertateos Niin kauan kuin tunnen eläväni (Gummerus). Samalla piirtyy kuva itsenäisestä, kansainvälistä uraa tekevästä taidemaalarista, joka vähät välitti porvarillisen yhteiskunnan sovinnaisuussäännöistä. Intohimoisen taiteilijuuden lisäksi teos valottaa Danielson-Gambogin lapsuutta, ystävyyssuhteita ja avioliittoa, joissa oli dramaattisia käänteitä. Kirjan kuvaliitteissä on merkittävimpien teosten lisäksi valokuvia taiteilijan elämän varrelta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme