MessukeskusMessukeskus

KUTSU Helsingin Messukeskukseen PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuuteen!

Jaa

Tervetuloa pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtuma PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordiciin 18.–19.5.2022 Helsingin Messukeskukseen! Tapahtumakokonaisuudessa esillä on alojen koko arvoketjut suunnittelusta käyttöön. Ohjelmassa paneudutaan alojen ajankohtaisiin teemoihin ja käännetään katse myös tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Tapahtumakokonaisuus on kevään kiinnostavin katsaus alojen nykytilaan, uutuuksiin ja tulevaisuuteen. Mukana on laaja kattaus näytteilleasettajia ja puhujia.

PacTec & FoodTec -lavalla kuullaan monipuolisesti puheenvuoroja teemoista verkkokauppa ja digitaalisuus, pakkaus viestinviejänä, kehittyvät raaka-aineet, vastuullisuus ja kiertotalous sekä lainsäädäntö.

PlastExpo-lavalla puheenvuorot käsittelevät teemoja kiertotalous, uudet materiaalit, osaaminen ja työvoima sekä muovien mahdollisuudet.

Akkreditoidu tapahtumakokonaisuuteen etukäteen täällä.

Tärppejä ohjelmasta:

Keskiviikko 18.5. 

  • New Plastic Center NPC-seminaari. Ke 18.5. klo 9.30. PlastExpo-lava. 
    Muovipoli Oy ja Muoviteollisuus ry käynnistivät vuonna 2019 yrityslähtöisen New Plastics Center NPC -osaamisverkoston. Seminaarissa puhumassa mm. Jari Lehtinen (Borealis Polymers Oy), Maiju Hietala (Brightplus Oy) ja Eetu Satosalmi (Nordic Bioproducts Group). 
  • Pakkausten tulevaisuus – viherpesua vai uutta teknologiaa?PackAlliancen järjestämä paneeli. Klo 9.30.PacTec & FoodTec -lava. 
    Juontaja Pyroll Pakkaukset Group Oy:n kehityspäällikkö Sanna Piispa.Paneelissa mukana Ari-Pekka Pietilä (Amerplast Oy), Kati Randell (Paulig Finland Oy), Ali Harlin (VTT Oy), Eero Seppälä (Sense N Insight) 
  • Suuntana kestävämpi juomaliiketoiminta. Marja-Liisa Weckström, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja / Sinebrychoff. Klo 11.30. PlastExpo-lava. 
  • Maailma muuttuu – millä eväillä tulevaisuuden vientimarkkinoille?Esa Wrang, Head of Program/ Business Finland Food from Finland -ohjelma. Klo 14. PacTec & FoodTec -lava. 
  • Kestävä pakkaaminen vaatii tasapainoista sopimista. Ali Harlin, tutkimusprofessori, VTT & johtaja, strategisen tutkimuksen neuvoston PackagingHeroes-projekti. Klo 15.30. PacTec & FoodTec –lava. 
  • Elintarvikepakkaukset osana elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumusta. Aki Finér, kiertotalouden asiantuntija, Motiva. Klo 14.30. PacTec & FoodTec -lava. 
  • Creating brand value by stopping ocean plastics.Anssi Mikola, CEO, Riverrecycle.com. Klo 15. PlastExpo-lava. 

 

Torstai 19.5. 

  • Design-systeemibrändiviestinvarmistaja.Tuomas Rentola, Design Consultant, Pentagon Design. Klo 9.30. PacTec & FoodTec –lava. 
  • Kertakäyttöisten muovisten juomamukien ja elintarvikepakkausten kulutusta vähennetään sopimuksella.Leena-Kaisa Piekkari, erityisasiantuntija, Ympäristöministeriö. Klo 12.30. PacTec & FoodTec -lava. 
  • Materiaaliviisaalla tuotesuunnittelulla kiertotalouteen. Kirsi Mononen, kehitysjohtaja / Apila Group Oy Ab. klo 12.30. PlastExpo-lava. 
  • The Future of Plastics is REnewable and Recycled. Outi Teräs, Head of Technology Commercialization / Neste Oyj.  klo 13.PlastExpo-lava. 
  • Eri näkökulmat muovi- ja pakkausjätteiden kierrättämisen ilmastohyötyihin. Antti Pitkämäki, johtava ympäristövastuun asiantuntija, Lassila & Tikanoja. Klo 13. PacTec & FoodTec –lava. 
    Jätteet eivät usein näyttäydy hiilijalanjälkeään pohtivalle yritykselle merkittävänä ilmastopäästöjen lähteenä. Syynä on vakiintunut raportointimalli, jossa hiilijalanjälkeen vaikuttavat vain jätekuljetusten ja jätteiden esikäsittelyn päästöt. Kierrätyksen hyödyt ovat kuitenkin merkittäviä. 
  • Sustainability – How to go from knowing to doing. Adam Sjögren, Manager Packaging Concepts Solutions, Boxon AB.Klo 10.30. PacTec & FoodTec -lava. 
  • Työpaikat kaipaavat tekijöitään - miten ratkaistaan alan työvoimapula?Klo 15. PlastExpo-lava. 
    Muovituotteita tarvitaan joka tilanteessa ja suhdanteessa, joten työtä ja elinkeinomahdollisuuksia alalla riittää. Tieto ei tunnu tavoittavan tekijöitä, ja seurauksena menetämme kotimaista tuotantoa. Miksei työpaikkoja saada täytettyä osaavalla työvoimalla?Keskustelemassa Vesa Kärhä, toimitusjohtaja, Muoviteollisuus ry, Anni Siltanen, johtava asiantuntija, Kemianteollisuus ja Ari Läheenmäki, koulutuspalveluista vastaava johtaja, Barona. 

 

Tutustu koko ohjelmaan ja tapahtumassa mukana oleviin näytteilleasettajiin:www.pactec.fi | www.foodtechelsinki.fi | www.plastexpo.fi

Samaan aikaan Messukeskuksessa myös muita kovia ammattitapahtumia! Graafisen alan Sign, Print & Promotion järjestetään 18.–19.5., ja horeca-alan ammattilaisten oma tapahtuma Gastro Helsinki on avoinna 18.–20.5. Tutustu tapahtumiin: gastrohelsinki.fi | sipp.fi

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -messujen kanssa samalla viikolla Helsingin Messukeskuksessa järjestetään myös Elintarviketeollisuusliiton ja Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön Elintarvikepäivä 17.5.2022. Koulutus- ja ajankohtaistapahtuma Elintarvikepäivän teema on tänä vuonna Kiihtyvä muutos, kasvava vastuu. elintarvikepaiva.fi 

-- 

Ohjeita ja tietoa:

Lehdistökeskus: 
Messukeskuksen lehdistökeskus (eteläinen sisäänkäynti, 2. krs) palvelee tapahtuman aukioloaikoina. Esitä tullessasi voimassa oleva SJL:n toimittajakortti tai muu todistus siitä, että saavut messuille työtehtävissä.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic on avoinna: ke 18.5.(After Work klo 16.30-18.30) ja klo 9-17, to19.5. klo 9-17. Gastro Helsinki on avoinna ke & to klo 10-18 ja pe 10-17. 

Tiedotteet ja näytteilleasettajien tiedotteet osoitteessa messukeskus.com/medialle

Kuvia: Mediapankkiin tulee kuvia avajaispäivänä. http://mediabank.messukeskus.com Kuvat ovat vapaasti käytettävissänne. Kuvaaja: Emmi Kähkönen.

Terveysturvallisuusohjeistuksemme:  https://messukeskus.com/ohjeet-turvalliseen-tapahtumaosallistumiseen/ 
 
Pysäköintijärjestelyt Pysäköinti on Messukeskuksen tapahtumiin akkreditoituneille toimittajille maksutonta. Pysäköinti kuitataan Lehdistökeskuksessa.

Annan mielelläni lisätietoja ja autan haastattelujen sopimisessa!

Tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 046 7220 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme