Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Kutsu: Infotilaisuus Koronavilkku-sovelluksesta 31.8. klo 14

Jaa

Hyvät toimitukset,

järjestämme maanantaina 31.8. klo 14 medialle tiedotustilaisuuden Koronavilkku-mobiilisovelluksesta.

Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku julkaistaan maanantaina, jolloin sovelluksen voi ladata maksutta puhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista.

Kerromme tilaisuudessa, millainen merkitys sovelluksella on osana hallituksen hybridistrategiaa ja millaisia mahdollisuuksia sovellus tarjoaa koronaepidemian ehkäisyssä. Lisäksi esittelemme Koronavilkun toimintaa.

Tilaisuudessa ovat paikalla STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila, THL:n johtaja Mika Salminen, THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho ja ohjelmistoyhtiö Solitan teknologia-asiantuntija Sami Köykkä.

Toimittajien osallistuminen tiedotustilaisuuteen

Tiedotustilaisuuteen ilmoittautuminen on pakollista kaikille paikalle saapuville, myös valtioneuvoston linnaan akkreditoituneille median edustajille. Osallistujien määrä on rajoitettu. Toivomme, että kustakin osallistuvasta mediasta tiedotustilaisuuteen osallistuu vain yksi toimittaja.

Sekä toimittajien että kuvaajien on ilmoittauduttava tämän linkin kautta viimeistään puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua. Ilmoittautumismäärä päivittyy reaaliajassa lomakkeelle. Linkki sulkeutuu viimeistään puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua. Sisäänkäynti valtioneuvoston linnan tiedotustilaan tapahtuu Aleksanterinkatu 3 H:n kautta.

Kaikkien valtioneuvoston tiedotustilaisuuksiin osallistuvien median edustajien on käytettävä maskia.

Tiedotustilaisuuksien puhujat eivät käytä maskia, koska heille riittävä turvaetäisyys pystytään järjestämään. Kaikkien muiden on käytettävä maskia. Pyydämme median edustajia ottamaan mukaan omat maskit.

Osallistuminen Zoom-kokouksen kautta

Paikalle tulon lisäksi toimittajien on mahdollista tehdä kysymyksiä etäyhteyden kautta. Zoomin kautta osallistuvat toimittajat eivät erikseen ilmoittaudu vaan kirjautuvat pelkästään Zoom-palveluun.

Osallistu kokoukseen tällä kutsulinkillä. Linkki aukeaa klo 13.30 ja yhteydet kokeillaan n. 15 min ennen tilaisuuden alkua.

Jos linkki ei jostain syystä toimi, voit vaihtoehtoisesti osallistua tällä linkillä ja kokoustunnuksella: https://zoom.us/join, Webinar ID 868 7849 6446.

  • Osallistu selaimella ”Join from your browser” ja hyväksy käyttöehdot: ”I agree”.
  • Kirjoita kenttiin sähköpostisi sekä nimesi ja media, jota edustat. Salli selaimen käyttää mikrofonia kysyttäessä. Pelkällä nimellä tai nimimerkillä kysymysvuoroa ei voida antaa.
  • Puheenvuoroa voi pyytää ”raise hand” -toiminnolla.
  • Moderaattori esittelee puheenvuoron saaneen toimittajan ja sen jälkeen avaa yhteyden kysymyksen esittämistä varten.
  • Jos olet mykistettynä, valitse ”unmute”.
  • Varmista etukäteen, että tietokoneesi mikrofonin äänenlaatu on kunnossa.

Hallituksen tiedotustilaisuuksien kuvat ja striimit toimitusten käyttöön

  • Tiedotustilaisuus suorana valtioneuvoston YouTube-kanavalla
  • Tiedotustilaisuuden jälkeen tallenne Youtubessa ja vn.fi/live
  • Simultaanitulkkaus ruotsiksi on saatavissa Yle Arenan -kanavalla.

Lisätietoja:

Piritta Rautavuori
viestintäpäällikkö
THL
puh. 029 524 7120
etunimi.sukunimi@thl.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Mannerheimintie 166
00270 Helsinki

029 524 6000https://thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Porin prikaati harjoittelee kenttälaboratorion toimintaa yhdessä THL:n kanssa – tilaisuus medialle ma 21.9. klo 1318.9.2020 07:54:24 EESTKutsu

Porin prikaatin Suojelun osaamiskeskus järjestää Suojelun erikoisosaston kertausharjoituksen Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Helsingin alueella 14.–25.9.2020. Osana harjoitusta THL:n Tilkanmäen kampuksen pihalle pystytetään Puolustusvoimien liikuteltava kenttälaboratorio. Kenttälaboratoriossa Puolustusvoimilla on tarkoitus harjoitella koronatestien tekemistä ja tulosten analysointia sekä kouluttaa henkilöitä COVID-19-diagnostiikkaa varten. Tarkoituksena on myös testata, miten kenttälaboratoriota voisi hyödyntää COVID-19-diagnostiikassa THL:n tukena, jos koronatilanne niin vaatisi. THL antaa harjoituksessa asiantuntijatukea testauksen ja tulosten analysoinnin pystyttämisessä. Harjoitus on osa THL:n ja Puolustusvoimien viranomaisyhteistyötä. Harjoitus alkaa THL:n pihalla 21. syyskuuta ja päättyy 24. syyskuuta. Puolustusvoimat ja THL ovat kehittäneet kenttälaboratorion yhdessä, kansainvälisiä kriisinhallintatehtäviä varten. Medialla mahdollisuus tutustua harjoitukseen maanantaina 21.9. kl

Liikennevalomalli päivitetty uusien linjausten mukaiseksi – tarkista, mistä maista voi matkustaa Suomeen ilman rajoituksia17.9.2020 10:06:58 EESTTiedote

THL on päivittänyt liikennevalomallinsa, joka auttaa ihmisiä arvioimaan ulkomailla matkustamiseen liittyvää koronatartunnan riskiä. Mallissa on otettu huomioon hallituksen tekemät matkustamista koskevat linjaukset, jotka tulevat voimaan 19.9.2020. Mallissa maat jaotellaan kolmeen kategoriaan: Vihreässä luokassa riski tartunnalle ei ole merkittävästi korkeampi kuin Suomessa. COVID-19-ilmaantuvuus on alle hallituksen asettaman raja-arvon eli korkeintaan 25 tapausta per 100 000 asukasta per 14 päivää. Punaisessa luokassa riski tartunnalle on korkeampi kuin Suomessa tai riskiä ei voida luotettavasti arvioida. COVID-19-ilmaantuvuus on yli 25 tapausta per 100 000 asukasta per 14 päivää. Harmaaseen luokkaan kuuluvat EU:n ulkorajapäätöksen mukaiset maat. Matkustamista näihin maihin ei suositella lainkaan. Punaisista ja harmaista maista Suomeen saapuville suositellaan 14 päivän omaehtoista karanteenia. Terveydenhuollon ammattilainen saattaa myös tarkistaa näistä maista Suomeen saapuvien terveyd

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme