Diakonissalaitos

KUTSU INFOTILAISUUTEEN

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos julkistaa raportin sekä viisi toimenpide-ehdotusta paperittomien tilanteesta torstaina 27.4. 2017 klo 9.00-10.00 Helsingin Diakonissalaitos, Alppikatu 2, päärakennus A-talo, Helsinki.

Tilaisuudessa julkistetaan Helsingin Diakonissalaitoksen Suojattomat-hankkeen (10/2016-04/2017) loppuraportti. Siinä kartoitetaan paperittomien tilannetta ja tuen tarvetta erityisesti niin sanottujen uuspaperittomien, eli niiden kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osalta, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti ja joita ei pystytä poistamaan maasta viranomaistoimin. Kartoitus perustuu hankkeessa tehtyyn etsivään työhön paperittomien parissa.

Hankkeen etsivän työn perusteella vaikuttaa siltä, että Suomeen tulee jäämään joukko uuspaperittomia, jotka eivät poistu vapaaehtoisesti, eikä heitä pystytä viranomaistoimin poistamaan maasta. Sitä, kuinka suuri tämä joukko uuspaperittomia tulevaisuudessa tulee olemaan, on vaikea ennustaa. Suomeen jäädään tilanteessa, jossa elämä paperittomana on henkilölle sillä hetkellä huonoista vaihtoehdoista vähiten huono. Hätämajoituksen tarve on toistaiseksi ollut uuspaperittomien parissa vähäinen. Monilla uuspaperittomilla on toiveena saada työpaikka ja sitä kautta oleskelulupa. Uuspaperittomilla on lisäksi suuri tarve omakieliselle neuvonnalle, palveluohjaukselle ja psykososiaaliselle tuelle.

Paperittomuuden yleistyminen ei ole kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden eikä suomalaisen yhteiskunnan etu. Suojattomat-hankkeessa saatujen kokemusten perusteella Helsingin Diakonissalaitos esittää viisi toimenpide-ehdotusta. Ne sisältävät muun muassa ehdotuksen uudesta palvelumallista sekä tilapäisestä oleskeluluvasta.

Infotilaisuus paperittomista torstaina 27.4. 2017 klo 9.00-10.00

Helsingin Diakonissalaitoksen Aurorasalissa, Alppikatu 2 (A-talo), Helsinki.

Ohjelma:

Klo 9.00 Avaussanat: Marja Pentikäinen, toimialajohtaja, HDL, Diakonia ja sosiaalinen vastuu

Klo 9.10 Suojattomat-raportin esittely: Raportin kirjoittaja, asiantuntija Tuuli Shinyella Suojattomat-hankkeesta

Vastaamassa kysymyksiin myös projektin kenttätyöosuuden tehneitä työntekijöitä

Klo 9.40 Miten tästä eteenpäin - HDL:n seuraavat askeleet paperittomien palveluihin, Marja Pentikäinen, sekä HDL:n palvelualuejohtaja Mika Paasolainen

Klo 9.50 Mahdollisuus haastatteluihin

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Laura Niemi, viestintäjohtaja, HDL
laura.niemi@hdl.fi
0503738602

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tutkimus: Kiireetön kohtaaminen on vaikuttava keino saada nuoret takaisin koulu- ja työpoluille15.9.2021 00:01:00 EEST | Tiedote

Itla tutki Diakonissalaitoksen Vamos-palvelun vaikuttavuutta. Tutkimus osoittaa, että Vamos on vaikuttava keino saada nuoret takaisin koulu- ja työpoluille. Vamos-nuoret siirtyvät useammin opiskelemaan kuin vastaavassa tilanteessa olevat nuoret ilman tukea. Nuoret jäävät myös harvemmin kokonaan työelämän ulkopuolelle tai pitkäaikaistyöttömiksi. Samoin osuus toimeentulotuella olevista laskee enemmän kuin vastaavassa tilanteessa olevien nuorten. Yhteiskunnallinen hyöty lasketaan miljoonissa euroissa.

Tietoa on, jos tahtoa löytyy: tulevat kuntapäättäjät avainasemassa rakentamassa nuorten tulevaisuutta10.5.2021 02:00:00 EEST | Tiedote

Suomessa on lähes miljoona 15–29-vuotiasta nuorta. Suurella osalla heistä menee hyvin, mutta samaan aikaan nuorten ryhmä on entistä polarisoituneempi. Nuoria koskevissa päätöksissä kuntapäättäjät ovat avainasemassa. Päätösten tulisi perustua tietoon, mutta sitä ei ole tarjolla systemaattisesti. Kaikista julkisista päätöksistä tulisi tehdä nuorisovaikutusten arviointi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme