Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Kutsu julkaisutilaisuuteen: Mitä työterveyshuollon sairaanhoitopalveluista tiedetään ja millainen rooli niillä on koko terveydenhuollossa? Selvityksen julkaisutilaisuus 6.3. klo 10–11

Jaa
Mitä tiedämme työterveyshuollon sairaanhoitopalveluista tällä hetkellä? Millainen rooli niillä on suomalaisessa terveydenhuollossa? Tervetuloa Työterveyshuollon sairaanhoitopalvelut -selvityksen julkaisutilaisuuteen maanantaina 6.3.2023 klo 10–11. Kyseessä on verkkotilaisuus, johon voi osallistua Teamsin kautta.

Tilaisuudessa tutkimuspäällikkö Liisa-Kaisa Tynkkynen ja johtava asiantuntija Päivikki Koponen esittelevät laajan asiantuntijaselvityksen tulokset. Selvitys käsittelee sellaisia työterveyshuollon sairaanhoitopalveluita, jotka eivät kuulu lakisääteiseen työterveyshuoltoon.

Tilaisuuden avaussanat lausuu THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta. Johtaja Mika Salminen pitää kommenttipuheenvuoron.

Vuoden 2023 alusta voimaan astuneen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistus koski vain julkista sosiaali- ja terveydenhuoltoa, eikä siinä otettu kantaa työterveyshuollon sairaanhoidon palveluihin.

”Työterveyshuollon sairaanhoidon luomat rakenteelliset, eriarvoisuutta tuottavat mekanismit ovat peruste, miksi THL julkaisee aiheesta oman selvityksensä. Tavoitteemme on, että raportista käynnistyisi analyyttinen pohdinta siitä, kuinka sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän kokonaisuutta tulisi tältä osin uudistaa”, Tervahauta sanoo.

Webinaari on avoin, mutta toivomme, että ilmoittaudut tilaisuuteen ennakkoon viimeistään 6.3. klo 9 Saija Järvimäelle: saija.jarvimaki@thl.fi.

Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Mahdolliset haastattelupyynnöt voi osoittaa Saija Järvimäelle.

Webinaarin koko ohjelma

Webinaarin osallistumislinkki (Teams)

Lisätiedot, ilmoittautuminen ja haastattelupyynnöt:

Saija Järvimäki
viestinnän asiantuntija
THL
puh. 029 524 7632
sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi’

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Mannerheimintie 166
00270 Helsinki

029 524 6000https://thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Työikäisten psyykkinen kuormittuneisuus ja itsemurha-ajatukset ovat lisääntyneet – samaan aikaan lääkärille on yhä vaikeampi päästä17.5.2023 08:20:49 EEST | Tiedote

Työikäisten elämänlaatu on heikentynyt voimakkaasti viime vuosina. Vain joka toinen työikäinen kokee elämänlaatunsa hyväksi, kun neljä vuotta sitten näin koki vielä yli 60 prosenttia työikäisistä. Elämänlaadulla tarkoitetaan ihmisen käsitystä omasta tilanteestaan, esimerkiksi terveydestä, hyvinvoinnista, sosiaalisista suhteista ja elinympäristöstä. Tiedot käyvät ilmi THL:n laajasta Terve Suomi -väestötutkimuksesta, jonka kyselyaineisto kerättiin syyskuun 2022 ja maaliskuun 2023 välisenä aikana. Tutkimuksen mukaan joka viides työikäinen eli 20–64-vuotias kokee merkittävää psyykkistä kuormittuneisuutta. Psyykkinen kuormittuneisuus on lisääntynyt voimakkaasti sekä miehillä että naisilla vuoteen 2018 verrattuna: miehillä 13 prosentista 19 prosenttiin ja naisilla 13 prosentista 20 prosenttiin. Yleisintä psyykkinen kuormittuneisuus on edelleen 20–29-vuotiailla, mutta myös 30–49-vuotiailla kuormittuneisuus on lisääntynyt. ”Tulokset ovat huolestuttavia yhteiskunnan sosiaalisen ja taloudellisen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme