Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Kutsu: Karista liitupöly – kurkista nykykouluun SuomiAreenassa

Jaa

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ tuo nykykoulun Porin lyseon kortteliin keskiviikkona 17.7. klo 9.30–15.

Pop up -koulussa kuka tahansa pääsee kokeilemaan sähköistä ylioppilaskoetta, historiallista pakohuonetta, rakentamaan solun tai ajamaan simulaattoria. Yli 30 opetuspistettä varhaiskasvatuksesta yliopistoon antaa aidon kokemuksen siitä, mitä koulu ja koulutus on nykyään. Luokkiin voi mennä hop on hop off -periaatteella, joten päivän aikana voi kiertää vaikka kaikki pisteet.

Koulupäivän avaa kokenut opetusalan ammattilainen sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko yhdessä OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen kanssa klo 9.30 lyseon juhlasalissa. Risikko on myös median tavattavissa avajaisten eli koulun aamunavauksen jälkeen.

Päivän aikana on tarjolla 500 ensimmäiselle maukas maksuton koululounas, uunimakkaraa ja perunamuusia.

Koko OAJ:n kiinnostava ohjelma SuomiAreenassa löytyy osoitteesta oaj.fi/suomiareena, pop up -koulun ohjelma osoitteesta oaj.fi/popupkoulu.

Tärpit muuhun ohjelmaan:

  • Keskiviikkona 17.7. keskustelu hallitusohjelmasta ”Saiko Suomi sivistyshallituksen?” klo 14.30 Antinkatu 5:ssä. Mukana keskustelemassa mm. elinkeinoministeri Katri Kulmuni
  • Keskiviikkona 17.7. lauletaan rakkaimpia koululauluja klo 17.15–8.45 Eetunaukion lavalla.
  • Torstaina 18.7. SuomiAreenan rantalavalla keskustellaan koko päivä klo 10–16.30, miten Suomen menestys nojaa koulutukseen. Aiheina muun muassa arvosanojen oikeudenmukaisuus, uusi hallitusohjelma, robotit ja tieteen tulevaisuus. Presidentti Tarja Halonen on mukana keskustelemassa ilmastoasioista.

Lyhyesti:

Mitä: Pop up -koulu, yli 30 oppimispistettä varhaiskasvatuksesta yliopistoon
Missä: Porin lyseon kortteli, Annankatu 5 
Milloin: Keskiviikkona 17.7.2019 kello 9.30–15.00
Miksi: Koulutus on yksi nykyisen hallituksen painopisteistä. Yhä useampi tunnustaa, että koulutus on avain Suomen menestykseen. Koe ja näe, mitä koulu ja koulutus nykyisin on – melko varmasti käsityksesi muuttuvat.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja yhteydet SuomiAreenan aikana:

Viestintäjohtaja Hanna Ottman, 0400 442673
Viestinnän suunnittelija Airi Vuolle, 0400 618715

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ:n info koulutus- ja työmarkkinanäkymistä 25.9. klo 9.00 Otaniemi, Ravintola Arvo20.9.2019 09:59:43 EESTKutsu

Tervetuloa OAJ:n infoon keskiviikkona 25.9. klo 9.00 Espoon Otaniemeen Ravintola Arvoon, os. Ekonominaukio 1. Aiheina ovat seuraavan neuvottelukierroksen näkymät, opetusalan henkilöstön työhyvinvointi sekä espoolaisten opettajien ja alan esimiesten odotukset. Mikä puhuttaa opettajia, ja mitä alkanut lukuvuosi tuo tullessaan alueen kouluissa, päiväkodeissa ja oppilaitoksissa?

OAJ ja Tieteentekijöiden liitto käynnistävät tiiviin edunvalvonnallisen yhteistyön16.9.2019 15:00:00 EESTTiedote

Yliopistosektorin suurin ammattiliitto Tieteentekijöiden liitto ryhtyy edunvalvontayhteistyöhön Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa. Järjestöt ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Tieteentekijöiden liitto ja OAJ valmistelevat ja toteuttavat kaiken yliopistoja koskevan sopimusedunvalvonnan sekä korkeakoulu- ja tiedepoliittisen vaikuttamisen tiiviissä yhteistyössä. Samalla Tieteentekijät liittyy OAJ:n johtamaan ryhmittymään tulevissa keskusjärjestö Akavan ja neuvottelujärjestö JUKOn vaaleissa.

OAJ:n kysely: Ammatillisen koulutuksen ja yritysten yhteistyössä isoja ongelmia14.9.2019 08:00:00 EESTTiedote

Ammatillisen koulutuksen reformi siirsi opiskelua oppilaitoksista työpaikoille. OAJ:n kyselyn ennakkotiedot paljastavat, että työpaikoilla tapahtuvassa oppimisessa on vielä paljon ongelmia eikä opettajilla ole mahdollisuutta tukea oppimista riittävästi. Olli Luukkaisen mielestä päättäjien pitää vahvistaa ammatillisen koulutuksen resursseja, jotta tämän päivän osaajapula ratkaistaan ja luodaan edellytykset jatkuvalle oppimiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme