Ilmarinen

Kutsu kesätoimittajien aamiaiselle 19.6.2018: Mihin eläkevarat menevät?

Jaa

Kuka maksaa sinun eläkkeesi ja millaisella rahalla? Millainen vaikutus miljardien eurojen eläkevaroilla on ympäristöön ja yhteiskuntaan? Tule ottamaan selvää Ilmarisen kesätoimittaja-aamiaiselle 19. kesäkuuta.

Suomalaisen eläkejärjestelmän kokonaisvarat nousivat alkuvuodesta yli 200 miljardin euron. Toisten mielestä se on aivan liian vähän, kun taas toisten mielestä se riittäisi eläkkeiden korottamiseen. Ketä kannattaa uskoa?

Ilmarisen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja, kansantaloustieteen dosentti Jaakko Kiander johdattaa suomalaisen eläkejärjestelmän toimintaan ja tulevaisuuteen. Hän katsoo järjestelmää erityisesti työuraansa aloittavien näkökulmasta: riittääkö kesätoimittajien eläkkeille maksajia, jos syntyvyys jatkaa laskuaan?

Entä millaisella rahalla eläkkeet maksetaan? Sijoituskohteiden vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan vaihtelee. Onko mahdollista yhdistää tuottovaatimukset ja vastuu ympäristöstä ja yhteiskunnasta? Eläkevarojen sijoittamiseen johdattaa Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen asiantuntija Tiina Landau. Hän pohtii, mikä motivoi sijoittajia ottamaan huomioon myös pitkän aikavälin kysymykset kuten vaikutuksen ilmastoon.

Kesätoimittajille ja muille uraansa aloittaville toimittajille tarkoitettu tilaisuus järjestetään tiistaina 19.6.2018 kello 8.30-10 Postitalon Lakka-kabinetissa. Sisäänkäyntiosoite on Mannerheiminaukio 1B. Tilaisuuden yhteydessä on tarjolla aamiainen.

Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan perjantaihin 15.6. mennessä Ilmarisen viestintään Liina Aulinille p. 040 770 9400 tai liina.aulin@ilmarinen.fi.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme yli 1,1 miljoonaan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on 47 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Sopivaa työtä kaikille – osatyökykyisissä merkittävä hyödyntämätön potentiaali työmarkkinoille15.11.2018 11:00Tiedote

Osatyökykyisten heikosta työllistymisestä aiheutuvan toteutumattoman työpanoksen arvioidaan olevan 1,3 miljardia euroa vuodessa, selviää Ilmarisen laskelmasta. Ilmarisen yhteistyökumppaneineen kokoama Sopivaa työtä kaikille -kokonaisuus tarjoaa tietoa erityisesti työnantajille. Tavoitteena on lisätä tietoa ja edistää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä.

Postitaloa tyhjennettiin hajun vuoksi - vaaratilanne on ohi9.11.2018 11:59Tiedote

Helsingin Postitalossa levisi perjantaina aamupäivällä remontista aiheutunutta voimakasta hajua, mikä vuoksi pelastuslaitos evakuoi ihmisiä talosta. Kiinteistössä on tehty neljännen kerroksen terassin vedeneristystyötä, jossa on urakoitsijalta saadun tiedon mukaan käytetty Siplast Primer -nimistä eristysainetta. Eristysaineen hajua levisi ilmanvaihdon kautta osaan kiinteistön tiloista. Pelastuslaitos ja poliisi olivat paikan päällä selvittämässä tilannetta. Pelastuslaitoksen mukaan noin 20 henkilöä sai oireita ja heidän tilansa on tutkittu. Tiloihin palaaminen on Pelastuslaitoksen mukaan nyt turvallista. Hajuhaittaa poistetaan tuuletuksella. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miksi haju oli päässyt leviämään ilmanvaihtoon. Asian selvittämistä jatketaan. Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Postitalo on Ilmarisen omistama kiinteistö. Lisätietoja: Tomi Aimonen, kiinteistöjohtaja, Ilmarinen, 050 366 7501 Vesa Berg, palomestari, Helsingin pelastuslaitos p. 0500 601 326

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme