Ilmarinen

Kutsu kesätoimittajien aamiaiselle 19.6.2018: Mihin eläkevarat menevät?

Jaa

Kuka maksaa sinun eläkkeesi ja millaisella rahalla? Millainen vaikutus miljardien eurojen eläkevaroilla on ympäristöön ja yhteiskuntaan? Tule ottamaan selvää Ilmarisen kesätoimittaja-aamiaiselle 19. kesäkuuta.

Suomalaisen eläkejärjestelmän kokonaisvarat nousivat alkuvuodesta yli 200 miljardin euron. Toisten mielestä se on aivan liian vähän, kun taas toisten mielestä se riittäisi eläkkeiden korottamiseen. Ketä kannattaa uskoa?

Ilmarisen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja, kansantaloustieteen dosentti Jaakko Kiander johdattaa suomalaisen eläkejärjestelmän toimintaan ja tulevaisuuteen. Hän katsoo järjestelmää erityisesti työuraansa aloittavien näkökulmasta: riittääkö kesätoimittajien eläkkeille maksajia, jos syntyvyys jatkaa laskuaan?

Entä millaisella rahalla eläkkeet maksetaan? Sijoituskohteiden vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan vaihtelee. Onko mahdollista yhdistää tuottovaatimukset ja vastuu ympäristöstä ja yhteiskunnasta? Eläkevarojen sijoittamiseen johdattaa Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen asiantuntija Tiina Landau. Hän pohtii, mikä motivoi sijoittajia ottamaan huomioon myös pitkän aikavälin kysymykset kuten vaikutuksen ilmastoon.

Kesätoimittajille ja muille uraansa aloittaville toimittajille tarkoitettu tilaisuus järjestetään tiistaina 19.6.2018 kello 8.30-10 Postitalon Lakka-kabinetissa. Sisäänkäyntiosoite on Mannerheiminaukio 1B. Tilaisuuden yhteydessä on tarjolla aamiainen.

Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan perjantaihin 15.6. mennessä Ilmarisen viestintään Liina Aulinille p. 040 770 9400 tai liina.aulin@ilmarinen.fi.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme yli 1,1 miljoonaan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on 47 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme