Sitra

Kutsu: Keskustelu talouden tulevaisuudesta on Suomessa ja mediassa vähäistä – miksi sille on nyt tarvetta? (webinaari 11.5.)

Jaa

Talousaiheilla on journalistisessa mediassa vahva asema. Siksi onkin hieman yllättävää, että Sitran tuoreiden selvitysten mukaan talouden pidemmän aikavälin kehitystä ja vaihtoehtoja luotaavaa keskustelua käydään mediassa vähänlaisesti ja kapea-alaisesti. Millaiset aiheet ja näkökulmat jäävät silloin katveeseen?

Kuva: Topias Dean, Sitra
Kuva: Topias Dean, Sitra

Erilaiset kriisit ja epäjatkuvuudet haastavat taloutta uudistumaan. Tästä viimeisimpiä esimerkkejä ovat koronapandemia ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Talouden pitkän aikavälin suunnasta käytävälle yhteiskunnalliselle keskustelulle onkin juuri nyt suuri tilaus. 

Lämpimästi tervetuloa Sitran webinaariin keskiviikkona 11.5.2022 klo 13.00–15.00. Tilaisuudessa pohdimme, miten ja mihin suuntaan talouskeskustelua tulisi laajentaa.

Talouden tulevaisuudesta käytävän yhteiskunnallisen keskustelun nykytilaa on selvittänyt Meedius Oy Sitran toimeksiannosta. Käymme läpi selvityksen keskeisiä havaintoja.

Maaliskuussa kutsuimme yhdessä HELSUSin ja Rethinking Economics Suomen kanssa työpajoihin eri alojen nuoria asiantuntijoita. Kuulemme heidän näkemyksiään siitä, mistä tulisi puhua, kun puhutaan talouden tulevaisuudesta ja keiden ääni tulisi saada keskustelussa vahvemmin esiin.

Lisäksi pureudumme tarkemmin Suomen kilpailukyvyn tulevaisuuteen ja siihen, mitkä muut tekijät kuin hintakilpailukyky ansaitsevat paikkansa keskustelussa. 

Sitran asiantuntijoiden lisäksi eri näkökulmia keskusteluun tuovat Aalto-yliopiston professori Minna Halme, Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju, Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimituksen esihenkilö Jussi Pullinen, Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Sinikukka Saari ja Suomen OECD-edustuston suurlähettiläs Tuomas Tapio.

Sitran tavoitteena on tunnistaa ennakoinnin keinoin reiluun, kestävään ja kilpailukykyiseen talouteen vaikuttavia muutostekijöitä sekä lisätä tietoisuutta ja monipuolista keskustelua talouden tulevaisuudesta.

Ohjelma ja ilmoittautumiset:

Tilaisuuden tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä. Ilmoittautuneille lähetämme sähköpostitse linkin, josta pääsee seuraamaan webinaaria.  

Lisätiedot:
Taru Keltanen, asiantuntija, Sitran viestintä, puh. 040 674 3246, taru.keltanen@sitra.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Topias Dean, Sitra
Kuva: Topias Dean, Sitra
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme