Lastensuojelun KeskusliittoLastensuojelun Keskusliitto

Kutsu: Kokemus asiantuntijuutena – eväitä kokemusasiantuntijoiden työn ymmärtämiseen

Jaa

Tekeekö oma kokemus ihmisestä asiantuntijan? Mitä kokemusasiantuntijuus oikeastaan on ja mitä lisäarvoa se voi tuoda sosiaali- ja terveyspalveluihin?

Kokemusasiantuntijoita on kuntien sosiaali- ja terveyspalveluissa enenevässä määrin vertaistuen ja avun lähteenä. Toimittajille kokemusasiantuntijat voivat tarjota arvokasta kokemustietoa esimerkiksi omaishoitajuudesta, riippuvuuksista tai lastensuojelusta.

Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima Kaikille eväät elämään -avustusohjelma järjestää 13.11. tilaisuuden, jossa kokemusasiantuntijat kertovat itse asiantuntijuudestaan: mitä se merkitsee ja miten se toteutuu eettisesti. Tilaisuudessa pohditaan myös, millaista identiteettiä kokemusasiantuntijuus rakentaa ja millaisia haasteita sen liittämiseen esimerkiksi osaksi kunnan palveluita liittyy.

Osallistujat pääsevät myös itse työskentelemään kokemusasiantuntijuuteen liittyvien teemojen parissa. Yleisöluennot striimataan osoitteessa https://www.kunta.tv/suorat-lahetykset/muut-live/kokemus-asiantuntijuutena-13-11-2019/.

Tilaisuudessa tarjotaan lounas sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan luentoja ja tilaisuudessa on myös mahdollista tutustua eri alojen kokemusasiantuntijoihin ja haastatella heitä.

Tilaisuus järjestetään 13.11. klo 9-15:30 Kallion korttelissa, Palmia kokous- ja kongressikeskuksessa (Toinen linja 14, 00530 Helsinki). Koko ohjelma löytyy osoitteesta https://www.lskl.fi/tapahtumat/kokemus-asiantuntijuutena/.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Lisätietoja: Hankekoordinaattori Ville Lavikainen, ville.lavikainen@lskl.fi, p. 040 030 5031

ilmoittautumiset: Viestintäpäällikkö Juuli Hurskainen, juuli.hurskainen@lskl.fi, p. 050-3533480

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lastensuojelun Keskusliitto
Lastensuojelun Keskusliitto
Armfeltintie 1
00150 HELSINKI

09 329 6011http://www.lskl.fi

Kaikille eväät elämään – avustusohjelma eriarvoisuuden vähentämiseksi (2017-2020) edistää lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia ja torjuu ylisukupolvista syrjäytymistä. Ohjelmaa rahoittaa STEA. Ohjelma kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön Suomi 100 -avustusohjelmaan.

Ohjelmassa on mukana 23 lasten, nuorten ja lapsiperheiden parissa työskentelevän järjestön kehittämishanketta. Lastensuojelun Keskusliitto koordinoi ohjelman toteutusta ja tukee hankkeiden kehittämistyötä, osaamista ja verkostoitumista sekä viestii hankkeiden tuloksista ja vaikutuksista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lastensuojelun Keskusliitto

Ilman huoltajaa maahan tulleiden lasten kotoutumisen polku on kunnissa katkonainen ja vaihteleva16.12.2019 08:26:01 EETTiedote

Turvapaikanhakijana maahan tulleilla lapsilla on usein taustansa takia erityisiä tarpeita, joita palvelujärjestelmämme ei aina tunnista ja joihin se ei pysty vastaamaan. Jos näitä lapsia ei auteta oikealla tavalla, seurauksena voi olla mielenterveysongelmia ja syrjäytymistä. Ammattilaisten osaamista on kehitettävä, jotta pystymme tarjoamaan lapsille riittävät palvelut, asuinkunnasta riippumatta.

Eurochildin puheenjohtaja Marie-Louise Coleiro Preca: EU:n päättäjien on kuunneltava lapsia nyt16.9.2019 15:39:36 EESTTiedote

Eurochildin puheenjohtaja, Maltan entinen presidentti, H.E. Marie-Louise Coleiro Preca vierailee Suomessa 17.-18.9.2019. Eurochildin puheenjohtajana Coleiro Preca haluaa lisätä lasten kuulemista ja osallisuutta Euroopan päätöksentekoprosesseissa. Hän on itse toiminut politiikassa 16-vuotiaasta alkaen ja tietää, että lapset ovat usein valmiimpia vastuuseen kuin aikuiset uskovat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme