MessukeskusMessukeskus

Kutsu lehdistötilaisuuteen etäyhteydellä 21.1.2022 klo 9.00. vp.

Jaa

Matkamessut nostavat normaalioloissa matkailun ja lomasuunnitelmat tammikuun puheenaiheeksi, mutta rajoitusten ja vaikean epidemiatilanteen vuoksi Matka 2022 -messut ja samana viikonloppuna järjestettävät Caravan-messut jouduttiin siirtämään seuraavaan vuoteen. Päivän polttavat aiheet matkailun tilastoista ja avautumisesta sekä Matkamessujen Kantarilla teettämästä matkailututkimuksesta kuulet tänä vuonna etänä. Kansainvälistä näkökulmaa tilaisuuteen tuo Matkamessujen rinnalla peruutetun Global Travel Summit -tapahtuman Key note -puhuja, pääsihteeri, EU-maiden matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäliitto ECTAAn Eric Drèsin. Hän kertoo EU:n jäsenvaltioiden matkustussäännösten vaikutuksesta matkailun elpymiseen.

Tervetuloa Matkamessujen 2022 lehdistötilaisuuteen, joka järjestetään tapahtuman siirrosta huolimatta verkkotapahtumana pe 21.1.2022 klo 9.00–10.00.

Ilmoittaudu ennakkoon: https://forms.office.com/r/S0VaKrExVN  viimeistään to 20.1.2022 klo 12.00. 

Tilaisuus järjestään etäyhteydellä (Teams). Lähetämme kaikille viimeistään torstaihin 20.1. klo 12.00 mennessä ilmoittautuneille linkin tilaisuuteen. Linkki lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Lehdistötilaisuuden ohjelma:

Ohjelma

9.00     Matkamessut – notkahduksesta nosteeseen

            - Matkamessut liiketoimintapäällikkö, Lumia Ankkuri

9.10     Suomesta ulkomaille suuntautuvan matkailun tilastot 2021 ja matkailun                      avautuminen

            - SMAL matkanjärjestäjäryhmän puheenjohtaja, Peter Forsström

9.20     EU:n jäsenvaltioiden matkustussäännösten vaikutukset matkailun                                elpymiseen

            - Pääsihteeri, EU-maiden matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäliitto ECTAA,
              Eric Drèsin  (englanniksi)
            - Suomen matkailualan liiton (SMAL) toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti

9.35      Matkailututkimus ja Lomamatkaennuste 2022

             - Anne Lahtinen, Kantar 

9.50     Kysymykset  ~10 min.


Lisätietoja, ilmoittautuminen ja mediatilaisuuden järjestelyt:

Anu-Eveliina Mattila
tiedottaja | Viestintä
puh. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com
Messukeskus Helsinki, PL 21 (Messuaukio 1), 00521 Helsinki

www.messukeskus.com | Turvallisuusohjeistuksemme

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen matkailututkimus ja lomamatkaennuste 2022: Etätyön yleistyminen pidentää lomamatkoja tulevaisuudessa ja matkoille halutaan luotettava järjestäjä21.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Kotimaan matkailussa nähty trendi etätyön tekemiseen kesämökeiltä luo pohjaa työelämän muutokseen, jossa yhdistellään entistä helpommin työtä ja matkailua, vaikka se on käytännössä vielä aika harvalle työtehtävien vuoksi mahdollista. Lisääntynyt etätyömahdollisuus vaikuttaa kuitenkin tulevaisuudessa entistä enemmän myös vapaa-ajalla tehtyihin ulkomaanmatkoihin.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic –tapahtumakokonaisuus siirtyy toukokuulle 202218.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic sekä samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettävät horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki ja graafisen alanSign, Print & Promotion on päätetty siirtää. Tapahtumat järjestetään18.–19.5.2022, ja kolmipäiväinen Gastro Helsinki 18.–20.5.2022. Tapahtumat järjestetään Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja on Ville Blåfield18.1.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu viestintäkonsultti ja tietokirjailija Ville Blåfield. Uusi ohjelmajohtaja tuo Helsingin Kirjamessuille uudenlaista näkökulmaa, jossa yhteiskunnallisilla keskusteluilla ja moniäänisyydellä on oma paikkansa. Blåfield arvostaa kirjamessuja ja lupaa ottaa huomioon rakastetun tapahtuman ainutlaatuisuuden. ”Toivon, että messut kehittyvät entisestään myös yhteiskunnallisen keskustelun foorumina”, hän toteaa.

Uutta MP 22 -messuilla: Hall of Fame ja vuoden 2021 MP-teko14.1.2022 14:00:00 EET | Tiedote

MP Moottoripyörämessut tekee töitä moottoripyöräilyn ja alan hyväksi. Nyt nostetaan ensimmäiset moottoripyöräilyn merkkihenkilöt Hall of Fame -tunnustuksella, ei nyt Messukeskuksen kattoon, mutta julkisuuteen kuitenkin. Hall of Fame -tunnustuksen saa neljä henkilöä, jotka ovat toimineet moottoripyöräilyn hyväksi merkittävällä tavalla pitkään. Yleisö valitsee Vuoden MP-teon. Tunnustuksen saaja on vuonna 2021 tehnyt merkittävää työtä moottoripyöräilyn eteen Suomessa. Kaikki tunnustuksen saajat julkaistaan MP-messujen avajaispäivänä perjantaina 25.3.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme