Amos Rex

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Generation 2020

Jaa

Amos Rexin näyttely Generation 2020 esittelee yli kahdeksankymmenen 15–23-vuotiaan taiteilijan töitä. Tekijöiden monimuotoisuus näkyy näyttelyssä, jonka teokset valittiin avoimessa haussa yli 1600 teosehdotuksen joukosta. Näyttelyn yli 150 teosta vievät meidät aiheiden kuten kehollisuuden ja seksuaali-identiteetin, ilmastonmuutoksen, teknologian ja tulevaisuuden, hyvinvoinnin, mielikuvituksen, käsityö- ja kuvataideperinteen sekä yhteiskunnallisen ja henkilökohtaisen muistin äärelle. Generation 2020 on kiehtova kurkistus nuoren, nousevan tekijäpolven ajatuksiin ja taiteeseen. Näyttely on esillä 12.2.–10.5.2020.

15–23-vuotiaiden tekijöiden vaikuttavan kokoinen ryhmänäyttely tuo esiin uuden sukupolven taidetta, visuaalista kulttuuria ja maailmankuvien moninaisuutta

Amos Rex kutsuu lehdistön näyttelyn lehdistötilaisuuteen tiistaina 11.2. klo 10–12. Taiteilijat ovat läsnä tilaisuudessa.

Ilmoittautuminen: http://amosrex.fi/generationpress

“Näyttelyn teokset johdattelevat kävijää erilaisiin mielen ja kuvan maisemiin. Uusia merkityksiä syntyy eri teosten risteyksessä. Mikään vastaus ei ole lukittu ja seuraavan kulman takaa voi löytää taas uusia samaistumispintoja. Kävijä astelee näyttelyssä yllättyen ja oivaltaen, niin vieraan planeetan pinnalla, oudosti nyrjähtäneessä liikuntasalissa kuin valossa hohtavan muovipillipaviljongin alla,” näyttelyn kuraattorit Anastasia Isakova ja Katariina Timonen kommentoivat.

Generation 2020 on osa valtakunnallisen Taidetestaajat-hankkeen ohjelmaa. Kolmatta vuotta toimiva hanke vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kulttuurielämysten pariin ympäri maata. Amos Rex on kutsunut noin 1600 taidetestaajaa muokkaamaan ja muovailemaan maaliskuun ja huhtikuun ajan yhtä näyttelyn teosta.

Näyttelyyn valittuja hetkellisiä teoksia esitetään näyttelyn viimeisenä viikonloppuna 9.–10.5. Generation Festival -tapahtumassa. Elokuvateatteri Bio Rexiin ja Lasipalatsin aukiolle levittäytyvällä festivaalilla nähdään paitsi mediataidenäytöksiä, myös tanssi- ja teatteriesityksiä, ääni- ja runoperformansseja sekä teoksia, jotka pakenevat totuttuja määritelmiä ja raja-aitoja. Esityksiä on myös näyttelyn alkupuolella ke-to 12.–13.2. ja la 14.3.

Näyttely on nuorten tekijöiden taidetta ja visuaalista kulttuuria esittelevän Generation-triennaalin toinen toteutuskerta. Se on kasvanut merkittävästi ensimmäisestä näyttelystä, joka järjestettiin Amos Rexiä edeltäneen Amos Andersonin taidemuseon viimeisenä näyttelynä vuonna 2017.

Generation 2020 -näyttelyn taiteilijat on valinnut kuvataiteilija Hannaleena Heiskan johtama raati. Muina raadin jäseninä toimivat museonjohtaja Kai Kartio, yleisötyöpäällikkö Elsa Hessle, kuraattori Katariina Timonen ja Generation 2017 näyttelyyn taiteilijoina osallistuneet Eliel Tammiharju ja Sanni Weckman. Generation 2020 on Amos Rexin kevään 2020 päänäyttely.

Liite: Taiteilijaesittelyt

Lehdistökuvat: https://amosrex.fi/lehdisto/

#amosrex #generation2020 #generationfestival

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat. Funkkishelmi Lasipalatsi ja uudet taidemuseotilat aaltoilevan aukion alla tarjoavat 10 000 neliötä ainutkertaisille elämyksille maan alla ja päällä sekä Bio Rexin valkokankaalla. Amos Rexin näyttelyohjelma ulottuu uusimmasta, usein kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismiin ja muinaisiin kulttuureihin.

www.amosrex.fi #amosrex

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme