Finanssiala ry

Kutsu: Lukiolaisten Talousguru-kilpailun finaali 26.2. klo 15

Jaa

Lukiolaisten Talousguru vuodelle 2020 valitaan keskiviikkona 26.2. klo 15.00 alkavan suullisen väittelyn päätteeksi. Tervetuloa seuraamaan finaalia, jossa 14 eri puolilta Suomea tulevaa finalistia ottavat mittaa toisistaan taloutta koskevassa väittelyosuudessa! Tilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana verkosta.

Paikka: Alma-talo, Alvar Aallon katu 3 C, 00100 Helsinki.  
 

Talousguru on lukiolaisille suunnattu taloustietämystä mittaava kilpailu, jonka tammikuussa pidettyyn kirjalliseen alkukilpailuun ilmoittautui peräti 149 lukiota. Finaali koostuu kirjallisesta kokeesta ja suullisesta väittelyosuudesta, jossa finalistit väittelevät puolen tunnin valmistautumisajan jälkeen pareittain talousaiheisista väittämistä.  

Kilpailijat joutuvat puolustamaan arvottuja näkökantoja, joten suullinen väittely testaa kykyä ajatella talousasioita useasta näkökulmasta. Esimerkiksi edellisvuonna yksi väite oli, pitäisikö Ruotsin ottaa käyttöön eurot vai ei.  

Talousgurun titteli ratkeaa kirjallisen ja suullisen osuuden yhteistuloksella. Voittaja julistetaan heti suullisten väittelyiden jälkeen. 

Kilpailua voi seurata myös suorana lähetyksenä Kauppalehden verkkosivuilta. Kauppalehti on tänä vuonna kilpailun tukija Talous ja nuoret TAT:n, Taloustoimittajat ry:n ja Suomen lukiolaisten liiton tavoin. Kilpailun järjestävät Finanssiala ry, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry. 
 
Alkukilpailun kysymyksiin ja mallivastauksiin voi tutustua täältä. 

 

Ohjelma: 

14.45 Ovet aukeavat 

15.00 Tilaisuus ja talousgurujen pariväittelyt alkavat 

16.00 Tuomaristo vetäytyy – paikalla olevalle lukiolaisyleisölle on tarjolla osio Talous ja nuoret TAT:n bisneskurssien sisällöistä sekä Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosniemen puheenvuoro talousjournalismista. 

16.20 Tauko 

16.35 Palkintojen jako 

17.00 Tilaisuus päättyy 

 

Vuoden 2020 Talousguru-finalistit  

 

Etelä-Tapiolan lukio  

Joel Vanhanen  

Helsingin suomalaisen yhteiskoulun lukio  

Kaius Kumpulainen  

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu  

Lauri Hannikainen  

Jyväskylän normaalikoulun lukio  

Olavi Kaskisaari  

Kallion lukio  

Ossipekka Teinilä  

Kuopion klassillinen lukio  

Risto Virtaharju  

Kuusamon lukio  

Heikki Kataja  

Lahden yhteiskoulu  

Essi Helminen  

Lauttakylän lukio  

Miikka Oinonen  

Mynämäen lukio  

Kristian Nokka  

Ressun lukio  

Teresa Paatero  

Tampereen lyseon lukio  

Matias Mäkiranta  

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio  

Niki Nurmi  

Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio  

Ossi Lehtihuhta  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

FA:n live stream 1. huhtikuuta: Seuraa keskustelua virtuaalivaluutoista, keskuspankkien digirahasta ja koronasta30.3.2020 13:55:47 EESTTiedote

Huhtikuun 1. päivänä Finanssiala ry (FA) järjestää virtuaalisen Luotain-tilaisuuden, jossa selviää, ovatko virtuaalivaluutat vain silliä ja kuravettä, vai onko niistä varteenotettavaksi maksuvälineeksi tai sijoituskohteeksi. Entä miltä kuulostaa keskuspankin ylläpitämä digiraha? Aiemmin vain Finanssiala ry:n jäsenyritysten asiantuntijoille tarkoitettu tilaisuus järjestetään verkossa, ja se on poikkeuksellisesti avoinna kaikille kiinnostuneille.

Keskeytysvakuutus korvaa harvoin koronasulkemisia25.3.2020 12:58:39 EETTiedote

Ravintoloiden ja kahviloiden sulkeminen koronavirusepidemian vuoksi ei lähtökohtaisesti laukaise korvaustenmaksua yritysten keskeytysvakuutuksista. Vain erittäin pieni osa vakuutuksista voi rajoitetusti korvata toiminnan keskeytymistä tilanteessa, jossa poikkeusoloissa annetulla lailla suljetaan kokonaan ravintola- ja kahvilatoiminta Suomessa. Vakuutukset on rakennettu normaalioloihin eikä niillä voida kattaa kaikkea liiketoimintaa. Nyt onkin syytä tutkia oman vakuutuksen ehdot tarkkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme