Keskuskauppakamari

Kutsu medialle 10.2: Miten kuroa umpeen osaamisvajetta?

Jaa

Keskuskauppakamari julkaisee ratkaisuja osaamisvajeeseen 10.2. klo 8.30 - 9.30. Puhumassa eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko, työelämäprosessori Reijo Karhinen sekä Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Mikko Valtonen.

Tilaisuus järjestetään koronavirustilanteen takia Teamsissa, mutta voimme ottaa muutamia toimittajia paikan päälle Keskuskauppakamarin toimistolle (Aleksanterinkatu 17, 7 krs.).

Miten kuroa umpeen osaamisvajetta ja estää sitä syntymästä? Miten tulevaisuuden osaamistarpeita voidaan ennakoida?

Työn murros muuttaa kovaa vauhtia käytännössä lähes kaikkea työtä. Tarjolla oleva osaaminen ja osaajat eivät aina kohtaa työnantajien osaamistarpeen kanssa. Koronapandemia on vaikuttanut osaavan työvoiman tarpeeseen isossa kuvassa vain vähän. Osaamisen niukkuus tulee olemaan yksi keskeisimmistä tulevaisuuden haasteista kilpailukyvyn kehittämisessä.

Pyydämme ilmoittautumaan os. https://tapahtumat.kauppakamari.fi/attend/n8Yr8. Lähetämme osallistumislinkin tapahtumaa edeltävänä päivänä.


Lämpimästi tervetuloa!


Lisätietoja:

Johanna Sipola, johtaja, Keskuskauppakamari
johanna.sipola@chamber.fi puh. 050 352 1172

Anna Yli-Saunamäki, viestinnän asiantuntija, Keskuskauppakamari
anna.yli-saunamaki@chamber.fi puh. 040 7 525 222

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Kauppakamarin vientiyrityskysely: Yli 60 prosenttia yrityksistä uskoo viennin kasvuun koronan keskellä – matkustusrajoitukset pahin viennin este27.2.2021 07:00:00 EETTiedote

Jopa 62 prosenttia yrityksistä uskoo vientinsä kasvuun, ellei Euroopan paheneva koronatilanne ja uudet rajoitukset uhkaa lupaavasti toipuvaa vientiä, osoittaa kauppakamarin vientiyrityskysely. Peräti 81 prosenttia vientiyrityksistä kokee jo nyt epäselvät matkustusrajoitukset pahimmaksi viennin kasvun esteeksi ja toivoo hallitukselta oikeinmitoitettuja toimia talous ja terveys huomioiden.

Keskuskauppakamari: Hallituksen sulkupäätös on raju isku yrityksille – menetykset korvattava25.2.2021 14:18:13 EETTiedote

Erityisen vakava tilanne on hotelli- ja ravintola-alalla sekä tapahtuma-alalla, joita pitkittynyt kriisi on kohdellut raskaasti. Hallituksen päätös sulkea ravintolat 8.-28.3. on viimeinen isku monelle ravintola-alan yrittäjälle. Hallituksen on välittömästi tehtävä päätös sulun aiheuttamien menetysten korvaamisesta ravintoloille, vaatii Keskuskauppakamari.

Keskuskauppakamari: Päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi tehtävien toimien sovittava yhteen19.2.2021 15:13:17 EETTiedote

Liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttaminen vuoteen 2030 mennessä tulee vaatimaan paljon toimia niin kansalaisilta kuin yrityksiltäkin erittäin nopeassa aikataulussa. Keskuskauppakamari on huolissaan siitä, miten useiden eri toimien viidakko, liikenteen vero- ja maksu-uudistus, fossiilittoman liikenteen tiekartta, valtioneuvoston periaatepäätökset meri- ja ilmaliikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä ja 12-vuotinen liikennejärjestelmäsuunnitelma saadaan toimimaan yhteen niin että kansalaiset ja yritykset uskaltavat investoida.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme