Helsingin Diakonissalaitos

Kutsu medialle 11.8.2017: Korttelijuhla 24.8. - Taiteen ja kulttuurin vahvistava voima!

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhlaansa. Juhlavuoden päätapahtumamme on Helsingin Alppikadulla vietettävä Korttelijuhla 24.8.2017 klo 11-17. Korttelijuhla on kaikille avoin tilaisuus, jossa juhlivat yhdessä yhteistyökumppanimme, vaikuttajat, asiakkaamme, työntekijämme sekä kaupunkilaiset. Juhlassa tarjoamme kävijöille musiikkia, taidetta, toimintaa ja yhteisöllisen tavan viettää päivää.

Korttelijuhlan banneri
Korttelijuhlan banneri

Juhlassa pihallemme levittäytyy iloisesti koko se kirjo ja kaikki ne värit, joita toiminnastamme löytyy. Erityisesti kävijöitä ilahduttaa monipuolinen taide- ja kulttuuritoiminta, jota on Diakonissalaitoksella systemaattisesti kehitetty 2000-luvun alusta.

”Taide ja kulttuuri tuovat iloa, toivoa ja voimaa arkeen sekä auttaa astumaan ulos rooleista. Taiteen keinoin monet vaietut asiat ja tarinat tulevat näkyviksi.”

Korttelijuhlassa esiintyvät Alppikadun asiakkaiden omat bändit MaMu, Nuotti, Yhteisön ääni, Gandi, Sarana ja Kellarin kundit. Iltapäivällä konttilavalle nousevat myös suuren yleisön suosikit Atomirotta ja Reino Nordin. Koko monipuolinen ohjelma https://www.hdl.fi/fi/hdl150/2526-tule-kanssamme-juhlimaan

”Usein näemme vain toisen puolen: sen, jossa syrjäytyminen ja ongelmat leimaavat koko ihmisen. Taiteen ja kulttuurin keinon kokijasta tuleekin tekijä. Huomataan, että jokaisella on myös osaamista ja kykyjä.”

Osana korttelijuhlaa järjestämme seminaarin: Taide ja kulttuuri vahvistavat –  kokijasta tekijäksi 24.8. klo 13.00-14.30 (Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2)

“Tää on peace of mind. Jos ei ois musaa oisin varmaan kiikussa enkä nyt puhu keinusta. Ilman musaa mul ois varmaan myös enemmän oheiskäyttöö.”

Ohjelma:

Avajaissanat
Olli Holmström, toimitusjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos

Vapaiden ja uteliaiden kaupunki
Tommi Laitio, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja, Helsingin kaupunki

Diakonia, taide ja toimijuus
Jarmo Kökkö, diakoniajohtaja, Helsingin Diakonissalaitos

Tilaisuus jatkuu paneelikeskustelulla, johon Tommi Laition ja Jarmo Kökön lisäksi osallistuvat myös

Jussi Lehtonen, ohjaaja, Kansallisteatteri
Anja Snellman, kirjailija, toimittaja ja terapeutti
Mikko Ojala, Gandi-yhtyeen basisti

Tilaisuuden juontaa Viesti-lehden päätoimittaja Riku Siivonen.

Ilmoittautumiset seminaariin https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1340794&SID=35b06bd0-4a45-44fc-875a-d95af0a09cbf&dy=467110292

Lisätietoja HDL:n taide- ja kulttuuritoiminnasta löytyy Made in HDL-loppuraportista (2015-2016): https://www.hdl.fi/images/stories/taide/Loppuraportti_Made_in_HDL_2.0_press.pdf

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Laura Niemi
laura.niemi@hdl.fi
puh.050 373 8602

Kuvat

Korttelijuhlan banneri
Korttelijuhlan banneri
Lataa
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus suomi
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus suomi
Lataa
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus ruotsi
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus ruotsi
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus
arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Moniäänisempää mediaa! - SuomiAreenalla keskustellaan median vallasta ja vastuusta28.6.2018 10:03Kutsu

Media on vallan vahtikoira, mutta medialla itsellään on myös valtaa. Median valta ja vastuu konkretisoituu valintoihin: mitä aiheita käsitellään, keiden ääni kuuluu ja mistä näkökulmasta maailmaa katsotaan. Auttaako media meitä ymmärtämään toisiamme vai lietsooko se vastakkainasetteluun? Entä kuuluuko kaikkien, myös vähemmistöjen ja syrjään jääneiden ääni? On aika pohtia, millaista mediaa tarvitaan ja miten siitä voi kehittää entistä parempaa.

Mera mångfald i media! - Under SuomiAreena diskuteras mediernas makt och ansvar28.6.2018 10:03Kutsu

Medierna fungerar som maktens vakthund men medierna besitter också själva makten. Mediernas makt och ansvar konkretiseras genom de val medierna gör: Vilka ämnen behandlas, vem får sin röst hörd och ur vilken synvinkel iakttas världen? Hjälper medierna oss att förstå varandra eller hetsar media till motsättningar? Hörs olika röster i media, också minoriteters och deras som hamnat i skymundan? Det är dags att diskutera hurudana medier vi behöver och hur medierna kan utvecklas till att bli ännu bättre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme