Helsingin Diakonissalaitos

Kutsu medialle 11.8.2017: Korttelijuhla 24.8. - Taiteen ja kulttuurin vahvistava voima!

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhlaansa. Juhlavuoden päätapahtumamme on Helsingin Alppikadulla vietettävä Korttelijuhla 24.8.2017 klo 11-17. Korttelijuhla on kaikille avoin tilaisuus, jossa juhlivat yhdessä yhteistyökumppanimme, vaikuttajat, asiakkaamme, työntekijämme sekä kaupunkilaiset. Juhlassa tarjoamme kävijöille musiikkia, taidetta, toimintaa ja yhteisöllisen tavan viettää päivää.

Korttelijuhlan banneri
Korttelijuhlan banneri

Juhlassa pihallemme levittäytyy iloisesti koko se kirjo ja kaikki ne värit, joita toiminnastamme löytyy. Erityisesti kävijöitä ilahduttaa monipuolinen taide- ja kulttuuritoiminta, jota on Diakonissalaitoksella systemaattisesti kehitetty 2000-luvun alusta.

”Taide ja kulttuuri tuovat iloa, toivoa ja voimaa arkeen sekä auttaa astumaan ulos rooleista. Taiteen keinoin monet vaietut asiat ja tarinat tulevat näkyviksi.”

Korttelijuhlassa esiintyvät Alppikadun asiakkaiden omat bändit MaMu, Nuotti, Yhteisön ääni, Gandi, Sarana ja Kellarin kundit. Iltapäivällä konttilavalle nousevat myös suuren yleisön suosikit Atomirotta ja Reino Nordin. Koko monipuolinen ohjelma https://www.hdl.fi/fi/hdl150/2526-tule-kanssamme-juhlimaan

”Usein näemme vain toisen puolen: sen, jossa syrjäytyminen ja ongelmat leimaavat koko ihmisen. Taiteen ja kulttuurin keinon kokijasta tuleekin tekijä. Huomataan, että jokaisella on myös osaamista ja kykyjä.”

Osana korttelijuhlaa järjestämme seminaarin: Taide ja kulttuuri vahvistavat –  kokijasta tekijäksi 24.8. klo 13.00-14.30 (Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2)

“Tää on peace of mind. Jos ei ois musaa oisin varmaan kiikussa enkä nyt puhu keinusta. Ilman musaa mul ois varmaan myös enemmän oheiskäyttöö.”

Ohjelma:

Avajaissanat
Olli Holmström, toimitusjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos

Vapaiden ja uteliaiden kaupunki
Tommi Laitio, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja, Helsingin kaupunki

Diakonia, taide ja toimijuus
Jarmo Kökkö, diakoniajohtaja, Helsingin Diakonissalaitos

Tilaisuus jatkuu paneelikeskustelulla, johon Tommi Laition ja Jarmo Kökön lisäksi osallistuvat myös

Jussi Lehtonen, ohjaaja, Kansallisteatteri
Anja Snellman, kirjailija, toimittaja ja terapeutti
Mikko Ojala, Gandi-yhtyeen basisti

Tilaisuuden juontaa Viesti-lehden päätoimittaja Riku Siivonen.

Ilmoittautumiset seminaariin https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1340794&SID=35b06bd0-4a45-44fc-875a-d95af0a09cbf&dy=467110292

Lisätietoja HDL:n taide- ja kulttuuritoiminnasta löytyy Made in HDL-loppuraportista (2015-2016): https://www.hdl.fi/images/stories/taide/Loppuraportti_Made_in_HDL_2.0_press.pdf

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Laura Niemi
laura.niemi@hdl.fi
puh.050 373 8602

Kuvat

Korttelijuhlan banneri
Korttelijuhlan banneri
Lataa
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus suomi
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus suomi
Lataa
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus ruotsi
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus ruotsi
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö. Se muodostaa tytäryhtiöineen yhteiskunnallisen konsernin, joka tuottaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Olemme erikoistuneet vaativien erityisryhmien palveluihin, joita kehitämme ennakkoluulottomasti yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kansalaistoiminta on vahvasti mukana kaikessa toiminnassamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Helsingin Diakonissalaitokselta yhteisön tukea paperittomille22.3.2018 07:30Tiedote

TIEDOTE 22.3.2018. Helsingin Diakonissalaitoksen uusi hanke tekee etsivää työtä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten parissa ja tarjoaa heille toimettomuuden sijaan yhteisöllistä toimintaa ja yhteisön tukea. Samalla kun rakennetaan ihmisiin luottamuksellista yhteistyösuhdetta, tarjotaan psykososiaalista tukea, neuvontaa, palveluohjausta ja oikea tietoa siitä, mitä ilman oleskelulupaa Suomeen jääminen tarkoittaa, minkälaisia seurauksia sillä voi olla ja millaisia vaihtoehtoja heillä on.

Vamoksen mediayksikkö tuo nuorten äänen kuuluville20.3.2018 07:00Tiedote

Liian usein nuorten asioista puhuvat muut kuin nuoret itse. Näin on etenkin silloin, kun on kyseessä paljon tukea tarvitsevat nuoret. Helsingin Diakonissalaitoksen nuorten Vamos perustaa kevään ajaksi mediayksikön, jonka tehtävänä on kertoa sosiaalisessa mediassa videon, valokuvan ja tekstin välityksellä nuorten tarinoita heidän elämästään, niin opiskelu- ja työkuvioista, vaikeuksien voittamisesta kuin tulevaisuuden haaveistakin. Tavoitteena on tuoda nuorten oma ääni esiin ja siten lisätä heidän vaikuttamismahdollisuuksiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme