Helsingin Diakonissalaitos

Kutsu medialle 11.8.2017: Korttelijuhla 24.8. - Taiteen ja kulttuurin vahvistava voima!

11.8.2017 15:17 | Helsingin Diakonissalaitos

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhlaansa. Juhlavuoden päätapahtumamme on Helsingin Alppikadulla vietettävä Korttelijuhla 24.8.2017 klo 11-17. Korttelijuhla on kaikille avoin tilaisuus, jossa juhlivat yhdessä yhteistyökumppanimme, vaikuttajat, asiakkaamme, työntekijämme sekä kaupunkilaiset. Juhlassa tarjoamme kävijöille musiikkia, taidetta, toimintaa ja yhteisöllisen tavan viettää päivää.

Korttelijuhlan banneri
Korttelijuhlan banneri

Juhlassa pihallemme levittäytyy iloisesti koko se kirjo ja kaikki ne värit, joita toiminnastamme löytyy. Erityisesti kävijöitä ilahduttaa monipuolinen taide- ja kulttuuritoiminta, jota on Diakonissalaitoksella systemaattisesti kehitetty 2000-luvun alusta.

”Taide ja kulttuuri tuovat iloa, toivoa ja voimaa arkeen sekä auttaa astumaan ulos rooleista. Taiteen keinoin monet vaietut asiat ja tarinat tulevat näkyviksi.”

Korttelijuhlassa esiintyvät Alppikadun asiakkaiden omat bändit MaMu, Nuotti, Yhteisön ääni, Gandi, Sarana ja Kellarin kundit. Iltapäivällä konttilavalle nousevat myös suuren yleisön suosikit Atomirotta ja Reino Nordin. Koko monipuolinen ohjelma https://www.hdl.fi/fi/hdl150/2526-tule-kanssamme-juhlimaan

”Usein näemme vain toisen puolen: sen, jossa syrjäytyminen ja ongelmat leimaavat koko ihmisen. Taiteen ja kulttuurin keinon kokijasta tuleekin tekijä. Huomataan, että jokaisella on myös osaamista ja kykyjä.”

Osana korttelijuhlaa järjestämme seminaarin: Taide ja kulttuuri vahvistavat –  kokijasta tekijäksi 24.8. klo 13.00-14.30 (Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2)

“Tää on peace of mind. Jos ei ois musaa oisin varmaan kiikussa enkä nyt puhu keinusta. Ilman musaa mul ois varmaan myös enemmän oheiskäyttöö.”

Ohjelma:

Avajaissanat
Olli Holmström, toimitusjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos

Vapaiden ja uteliaiden kaupunki
Tommi Laitio, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja, Helsingin kaupunki

Diakonia, taide ja toimijuus
Jarmo Kökkö, diakoniajohtaja, Helsingin Diakonissalaitos

Tilaisuus jatkuu paneelikeskustelulla, johon Tommi Laition ja Jarmo Kökön lisäksi osallistuvat myös

Jussi Lehtonen, ohjaaja, Kansallisteatteri
Anja Snellman, kirjailija, toimittaja ja terapeutti
Mikko Ojala, Gandi-yhtyeen basisti

Tilaisuuden juontaa Viesti-lehden päätoimittaja Riku Siivonen.

Ilmoittautumiset seminaariin https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1340794&SID=35b06bd0-4a45-44fc-875a-d95af0a09cbf&dy=467110292

Lisätietoja HDL:n taide- ja kulttuuritoiminnasta löytyy Made in HDL-loppuraportista (2015-2016): https://www.hdl.fi/images/stories/taide/Loppuraportti_Made_in_HDL_2.0_press.pdf

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Laura Niemi
laura.niemi@hdl.fi
puh.050 373 8602

Kuvat

Korttelijuhlan banneri
Korttelijuhlan banneri
Lataa
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus suomi
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus suomi
Lataa
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus ruotsi
Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta -tunnus ruotsi
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö. Se muodostaa tytäryhtiöineen yhteiskunnallisen konsernin, joka tuottaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Olemme erikoistuneet vaativien erityisryhmien palveluihin, joita kehitämme ennakkoluulottomasti yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kansalaistoiminta on vahvasti mukana kaikessa toiminnassamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Turvattomat-hanke tuo tukea kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneiden kotiinpaluuseen17.8.2017 10:19Tiedote

Pääkaupunkiseudulla on käynnistynyt hanke kielteisen turvapaikkapäätöksen ja vastaanottopalveluiden päättymisen jälkeen Suomeen maahan jääneille henkilöille. Turvattomat -hankkeessa järjestetään näille henkilöille psykososiaalista tukea, neuvontaa, palveluohjausta, päiväkeskustoimintaa ja tietoa vapaaehtoisesta paluusta. Tavoitteena on, että Suomeen ei synny ilman maassaolo-oikeutta oleskelevien ihmisten joukkoa, joka ei saa oikeata tietoa eikä palveluita. Turvattomat-hankkeen toteuttaa Helsingin Diakonissalaitos (HDL) yhteistyössä Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) ja Maahanmuuttoviraston (Migri) kanssa. 1.7.2017-30.6.2018 toteutettava hanke täydentää viranomaistyötä.

Tervetuloa keskustelemaan luottamuksesta SuomiAreenalle5.7.2017 09:00Kutsu

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) viettää tänä vuonna 150. juhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi olemme mukana myös SuomiAreenalla Porissa 13.-14.7.2017. SuomiAreenalla herätämme keskustelua siitä, miten rakennamme luottamusta yhteiskunnassamme ja varmistamme, että erilaiset näkemykset kohtaavat rakentavasti. Haluamme löytää konkreettisia ja arjessa toteutettavia keinoja, joilla lisätään dialogia ja luottamusta yhteiskunnassamme.

Näyttely: Diakonissat olivat ensimmäisiä sote-alan ammattilaisia16.5.2017 08:00Tiedote

Helsingin Diakonissalaitoksen museon Diamuksen erikoisnäyttely "Sisaret ja SoTe” kertoo Helsingin Diakonissalaitoksesta palveluntuottajana 1800-luvun lopun kehittyvällä sosiaali- ja terveyspalvelujen kentällä sekä laitoksessa vihityistä diakonissoista, jotka olivat kysyttyä työvoimaa. Näyttely esittelee myös 1800-luvun sote-mallit ja sote-sanaston sekä kuvaa konkreettisesti kolmen esimerkkiperheen kautta saatavilla olevia palveluja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme