Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu medialle: 19.5.2021 Kestävä Helsinki – Miten Helsinki toteuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteita? 

Jaa

Kestävä kaupunki luo mahdollisuuksia hyvään elämään. Helsinki haluaa olla kestävän kehityksen edelläkävijä. Kestävät ratkaisut eivät ole vain ympäristöystävällisiä, vaan ne edistävät myös asukkaiden hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja toimivaa arkea sekä taloudellista kestävyyttä.

Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten
Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten

Tervetuloa kuulemaan Helsingin toisen YK:n kestävän kehityksen kaupunkitasoisen arvioinnin Agendasta teoiksi 2021 tuloksia siitä, kuinka kestävyys toteutuu Helsingissä sekä kaupungin toimialojen näkemyksiä siitä miten suuntaamme eteenpäin kohti kestävämpää Helsinkiä.

Tilaisuuden avaa pormestari Jan Vapaavuori.

Kestävä Helsinki – Miten Helsinki toteuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteita?
19.5.2021 kello 16–17.15
Helsinki-kanavalla: https://www.helsinkikanava.fi/fi/web/helsinkikanava/player/event/home?eventId=99672380

Ohjelma:

  • Pormestari Jan Vapaavuoren avauspuheenvuoro

  • Kaupunkien työn merkitys globaalin Agenda 2030:n toteuttamisessa, YK:n tuki kaupungeille sekä YK:n taloudellisten ja sosiaalisten asiain osaston terveiset Helsingille ja helsinkiläisille, Lotta Tähtinen, Chief, Outreach and Partnerships Branch, Division for Sustainable Development Goals, UN-DESA

  • Agendasta teoiksi 2021 -arvioinnin tulosten esittely, Mia Malin, projektipäällikkö

  • Kommenttipuheenvuorot: Valtioneuvoston kanslia ja Helsingin YK-nuoret

  • Paneelikeskustelu: Kestävän kehityksen tavoitteiden toteutuminen toimialojen näkökulmasta ja miten tästä eteenpäin?


Lisätiedot: Viestintäasiantuntija Anne Hämäläinen, Helsingin kaupunginkanslia, viestintä, puh. 040 849 6065, anne.hamalainen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten
Kuva: Helsinki Marketing / Jussi Hellsten
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Korkeasti koulutetuilla työikäisillä Helsinkiin muuttaminen on todennäköisempää15.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Korkea osaaminen koulutuksella tai työtuloilla mitattuna lisää Helsinkiin muuton todennäköisyyttä. Myös nuorempi ikä ja viimeaikainen opiskelu ovat yhteydessä päätökseen muuttaa Helsinkiin. Sen sijaan lasten kuuluminen perheeseen ja omistusasuminen vähentävät Helsinkiin muuttamisen todennäköisyyttä. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta tutkimuksesta Helsinkiin muuttavien valikoituminen.

Helsinki-päivänä palkittiin ansioituneita Helsingin tekijöitä12.6.2021 17:30:00 EEST | Tiedote

Tänään 12. kesäkuuta on vietetty perinteistä Helsinki-päivää eli Helsingin "syntymäpäivää". Kuningas Kustaa Vaasa perusti kaupungin 12.6.1550, eli tänä vuonna juhlitaan jo 471-vuotiasta Helsinkiä. Helsinki-päivänä kaupunki jakaa tunnustuksia ansioituneille helsinkiläisille. Kaupungintalon virtuaalisessa Helsinki-päivän juhlassa jaettiin Helsinki-mitalit, urheilu-, kulttuuri-, taide- ja tiedepalkinnot sekä Helsingin kaupungin tutkimusapurahat. Tänä vuonna palkitsemistilaisuutta pystyi ensimmäistä kertaa seuraamaan suorana Helsinki-kanavalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme