Keskuskauppakamari

Kutsu medialle 21.4: Naisjohtajat pelastavat maailman - Myyttejä ja tosiasioita naisjohtajuudesta

Jaa

Tervetuloa seuraamaan naisjohtajuuden tilaa ja tulevaisuutta käsittelevää tapahtumaa keskiviikkona 21.4.2021 klo 12.30 – 17.15. Tilaisuudessa kuullaan hyviä ja huonoja uutisia naisjohtajuudesta ja inspiroidutaan uratarinoista. Tilaisuudessa keskustellaan myös diversiteetistä voimavarana.

Seminaari järjestetään koronavirustilanteesta johtuen verkkotapahtumana. Ohjelmaa voi seurata joko suorana lähetyksenä tai tilaisuuden jälkeen tallenteena.

Pyydämme ilmoittautumaan os. https://tapahtumat.kauppakamari.fi/attend/xO66A. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Lämpimästi tervetuloa!

-------

Ohjelma:

12.30 Hyvät ja huonot uutiset naisjohtajuudesta

Varatoimitusjohtaja Anne Horttanainen, Keskuskauppakamari

 Diversiteetti voimavarana

Toiminnanjohtaja Tanja Risikko, Universities Finland, Suomen Yliopistojen rehtorineuvosto Unifi 

Partner Sebastian Lindqvist, IMS Talent Oy

Toimituspäällikkö Anni Erkko, Kauppalehti Fakta, Talouselämä & Kauppalehti

Pääsihteeri Leena Linnainmaa, Directors’ Institute Finland

14.00 Tauko 

14.30 Myyttejä naisjohtajuudesta ja kuinka ne murretaan? 

Pääsihteeri Lenita Toivakka, Global Compact Finland

Vuorineuvos Jorma Eloranta, hallituksen puheenjohtaja, Stora Enso Oy

Sanna Suvanto-Harsaae, hallituksen puheenjohtaja, Altia, Posti, Orthex ym.

16.00 Tauko

16.15  Mitkä megatrendit muuttavat maailmaa? 

Futuristi Elina Hiltunen 

17.15 Seminaari päättyy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamarin EU-katsaus: Elpymispaketti tuo vauhtia Suomen taloudelle7.5.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Suomikin häviää, jos EU:n elpymistoimet epäonnistuvat tai menevät vanhojen velkojen maksuun talouden uudistamisen sijasta. Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori korostaa, että Suomi kärsisi EU:n elpymispaketin ja samalla EU:n budjetin kaatumisesta. Oikein toteutettuna EU:n paketti tuo vauhtia Suomenkin talouteen. Kauppakamarin selvityksen mukaan lähes 50 prosenttia vientiyrityksistä uskoo sen tuovan uusia vientikauppoja EU-maista.

Selvitys: Yritysten tietoisuus ilmoituskanavista on edelleen heikkoa – vain puolet kyselyyn osallistuneista on ottanut kanavan käyttöönsä6.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

EU-direktiivi velvoittaa, että jatkossa kaikilla yli 50 hengen yrityksillä ja organisaatioilla on oltava käytössään ilmoituskanava. Vaikka ilmoituskanavat ovat tulossa laajasti pakolliseksi, on yritysten tietoisuus lainsäädännöstä edelleen heikkoa. Keskuskauppakamarin ja Bonfide Oy:n tekemän selvityksen mukaan vasta noin puolet 143:sta kyselyyn vastanneesta yrityksestä on reagoinut lainsäädäntöön ja ottanut ilmoituskanavan käyttöönsä.

Keskuskauppakamarin työllisyystavoitelaskuri: Hallitus on 127 000 työllisen päässä tavoitteestaan4.5.2021 09:18:56 EEST | Tiedote

Työllisyys on nyt 127 000 työllisen päässä hallituksen asettamasta tavoitteesta. Luvut käyvät ilmi Keskuskauppakamarin työllisyystavoitelaskurista, jossa seurataan työllisyystavoitteen etenemistä. Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäen mukaan työllisyysasteen tulisi olla selvästi korkeampi. Tämä ei valitettavasti kehysriihessä onnistunut.

Keskuskauppakamari: Talouden iso kuva huolettaa - kehysriihessä hyviäkin linjauksia30.4.2021 11:06:17 EEST | Tiedote

Huoli talouden isosta kuvasta kasvaa kehysriihen päätösten myötä entisestään. Puheista huolimatta velkaantumista kasvatetaan päätösperäisesti ja avoimen sektorin julkista taloutta vahvistaen. Aitojen rakenteellisten työllisyystoimien vaikutukset jäävät vähiksi. Keskuskauppakamari näkee kehysriihen linjauksissa kuitenkin myös hyviä elementtejä Suomen pitkän tähtäimen menestyksen rakentamiseen. Tällainen on esimerkiksi tavoitteellinen kansainvälisten osaajien saaminen Suomeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme