Helsingin seudun kauppakamari

Kutsu medialle: Brexitin vaikutukset suomalaisiin yrityksiin -brunssi 22.10.2019

Jaa

Brexitin ratkaisunhetket lähestyvät ja se puhuttaa paljon yrityksiä. Mitä muutoksia tullaukseen ja verotukseen sopimusero tai sopimukseton brexit tuovat ja mitä ne merkitsevät suomalaisille yrityksille? Tule paikan päälle kuulemaan Helsingin Kalevankadulle 22.10.2019 kello 9-11 tai seuraa tilaisuutta striiminä omalta koneeltasi. Tilaisuus on maksuton.

Aika: 22.10.2019 kello 9-11 

Paikka: Kauppakamarin koulutustilat, Kalevankatu 12, 2. krs, 00100 Helsinki

Tässä infotilaisuudessa käydään läpi mitä Iso-Britannian ero EU:sta aiheuttaa tavaroiden, palveluiden ja ihmisten liikkuvuudelle. Sopimuksettoman eron tilanteessa (ns. hard brexit) EU:n ja Iso-Britannian välille syntyy tullimuuri ja käyttöön tulevat tullimuodollisuudet sekä tullit useille tuotteille. Myös esimerkiksi arvonlisäverotus Suomen ja Iso-Britannian välisessä kaupassa muuttuu. 

Brexit koskettaa kaikkia suomalaisia yrityksiä, jotka käyvät vienti- tai tuontikauppaa Iso-Britannian kanssa, tai mikäli niiden toimittajat käyttävät Iso-Britannialaisia yhteistyökumppaneita.

Pidämme ajankohtaisen tilaisuuden aiheesta yhdessä verottajan ja tullin kanssa Helsingin kalevankadulla.

Voit seurata tilaisuutta myös striiminä!

Tilaisuus on maksuton. 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

tai

satu.dahl@chamber.fi

OHJELMA:

08.15 Ilmoittautuminen ja brunssitarjoilu

09.00 Tilaisuuden avaus ja ajankohtainen Brexit tilanne
johtaja Marko Silen, Helsingin seudun kauppakamari

09.15 Mitä tullimuuri muuttaa Iso-Britannian kaupassa? Mihin yrityksen on varauduttava?
Ylitarkastaja Päivi Raukio, Tulli

09.45 Mitä muutoksia Brexit aiheuttaa verotukseen?
Ylitarkastaja Samu Honkanen, Yritysverotuksen ohjaus ja kehittämisyksikkö, Verohallinto

10.15 Keskustelu ja tilaisuuden päättäminenAvainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Marko Silen
johtaja, lakiasiat

marko.silen@chamber.fi
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12 00100 Helsinki
Puh: +358 9 2286 0233 Mob: +358 50 5484217

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari ja Kajaanin ammattikorkeakoulu: Ainutlaatuinen yhteistyömalli yritysten kouluttamisen ja korkeakouluopintojen yhdistämisessä13.1.2020 13:00:00 EETTiedote

Kauppakamarin jäsenyrityksille ja asiakkaille tarjotaan jatkossa mahdollisuus suorittaa korkeakoulutasoisia opintoja samalla, kun osallistuvat kauppakamarin koulutuksiin tai käyttävät KoulutusOnline-palvelua. Helsingin seudun kauppakamari ja KAMK, Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy, allekirjoittavat tänään yhteistyösopimuksen koulutusyhteistyöstä. Sopimuksen myötä yhteistyö käynnistyy heti ja opintoja on mahdollista suorittaa keväästä 2020 alkaen.

Helsingin seudun tuotanto ja työllisyys kasvussa – yritysten suhdanneodotukset heikkenemässä2.1.2020 12:00:00 EETTiedote

Helsingin seudun liiketoiminnan kehitys oli vahvaa vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä lähes kaikilla toimialoilla. Jalostusarvo kasvoi vahvasti teollisuudessa, rakentamisessa, informaatio- ja viestintäalalla sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnassa. Päätoimialoilla suhdanteiden odotetaan kuitenkin heikkenevän lähikuukausina, selviää Helsingin seudun kauppakamarin Toimialakatsauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme