Eläketurvakeskus (ETK)

Kutsu medialle: Eläkeläisten toimeentulo -tutkimuksen julkistamistilaisuus 19.8.

Jaa

Eläketurvakeskuksen laaja kyselytutkimus laajentaa kuvaa eläkeläisten toimeentulosta. Aineisto kattaa 55–85-vuotiaat eläkeläiset ja keskittyy monipuolisesti heidän omiin kokemuksiin ja arvioihin toimeentulosta. Paikalla haastateltavana koko artikkelikokoelman työryhmä.

Eläkkeensaajia on jo 1,5 miljoonaa. Alati kasvavan ja monimuotoisen väestöryhmän taloudellisesta hyvinvoinnista tarvitaan mahdollisimman tarkka kuva päätöksenteon tueksi.

Eläketurvakeskuksen uusi tutkimus laajentaa kuvaa. Aineisto kattaa 55–85-vuotiaat eläkeläiset ja keskittyy monipuolisesti heidän omiin kokemuksiin ja arvioihin toimeentulosta.

Uutta tietoa on tarjolla muun muassa seuraavista teemoista: Suomen jakaantuminen alueellisesti toimeentulokokemusten ja eläkkeiden riittävyyden mukaan, eläkereittien, asumisen ja elämäntyytyväisyyden merkitys sekä eläkeläisten työskentely ja epäviralliset avun kanavat.

Tervetuloa tutkimuksen julkistamistilaisuuteen
Tiedekulmaan (Think Lounge), Yliopistonkatu 4, Helsinki
maanantaina 19.8.2019 klo 8.30–10.30

Paikalla keskustelemassa ovat kaikki Tutkimuksia eläkeläisten toimeentulokokemuksista ja taloudellisesta hyvinvoinnista -artikkelikokoelman kirjoittajat ja sosiaalipolitiikan dosentti Susan Kuivalainen.

Ohjelma alkaa klo 9.00, aamupalaa tarjolla klo 8.30 alkaen.

Lämpimästi tervetuloa!
Susan Kuivalainen
Tutkimusosaston osastopäällikkö, Eläketurvakeskus

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä, paikkoja on rajoitetusti. Jos et pääse paikalle, mutta tiedät kollegan, jota tilaisuus saattaisi kiinnostaa, anna kutsu hänelle.

Lisätietoja tilaisuudesta antaa viestinnän asiantuntija Antti Karkiainen
antti.karkiainen@etk.fi, puh. 029 411 2334.

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Kirjurinkatu 3
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Media invitation: Pension Adequacy in Europe – Today and Tomorrow: International conference on 17 September 2019, Helsinki, Finland10.9.2019 13:50:42 EESTPress Invitation

As the population of Europe ages, the importance of adequate pensions and pensioners’ economic well-being grows. What is the status and outlook of pension adequacy? The conference, a side-event of the Finnish EU presidency, is arranged at Musiikkitalo in Helsinki and gathers together international and domestic top experts of the pension field.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme