EMMA – Espoo Museum of Modern Art

KUTSU medialle: Elmgreen & Dragsetin näyttelyn tiedotustilaisuus to 24.9. klo 10

Jaa

Tervetuloa tutustumaan Elmgreen & Dragsetin 25-vuotisjuhlanäyttelyyn, joka kantaa nimeä 2020. Näyttely on arvostetun taiteilijaduon ensimmäinen laaja näyttely Suomessa. Tilaisuudessa ensiesityksessä myös taiteilijoiden ja rap-artisti Paperi T:n yhteistyössä toteuttama video, jossa Paperi T tulkitsee näyttelyn sisältöä.

Elmgreen & Dragset: The Wait, 2013. Photo: Anders Sune Berg. Courtesy: Galleri Nicolai Wallner
Elmgreen & Dragset: The Wait, 2013. Photo: Anders Sune Berg. Courtesy: Galleri Nicolai Wallner

Esittelemme Elmgreen & Dragsetin 2020 -näyttelyn medialle torstaina 24.9. klo 10 EMMA – Espoon modernin taiteen museossa. Näyttelyn kuraattori Arja Miller haastattelee Ingar Dragsetia ja Michael Elmgreeniä. Tilaisuudessa on paikalla myös Paperi T. Näyttelyyn voi tutustua klo 12 asti. Tilaisuuden kielet ovat suomi ja englanti.

Ilmoittautuminen ja haastattelupyynnöt 21.9. mennessä osoitteeseen: asta.teravainen@emmamuseum.fi

Pressitilaisuuden puheosuuteen sekä videon ensiesitykseen voi osallistua etänä Teamsin kautta. Saat osallistumislinkin ilmoittautumisen yhteydessä. Myös haastatteluja voidaan toteuttaa etänä. Olethan niistäkin yhteydessä etukäteen.

EMMA on pinta-alaltaan Suomen suurin taidemuseo ja tiedotustilaisuuteen voi osallistua turvavälit säilyttäen. Haastattelutilanteissa, joissa turvavälejä ei voida säilyttää, käytetään maskeja. Tutustu EMMAn turvallisen vierailun ohjeisiin, kun suunnittelet tulevasi paikan päälle.

Elmgreen & Dragset: 2020 26.9.2020–17.1.2021

EMMAn näyttelytila on maailmankuulun taiteilijakaksikon käsittelyssä muuttunut joksikin aivan toiseksi. Luvassa on täysin uusi näyttelykokonaisuus, jossa katsoja ikään kuin astuu sisälle outoon elokuvaan. Näyttävä kokonaisuus kantaa nimeä 2020 ja sen pohjalla kulkee vakava huoli inhimillisyydestä ja yhteisöllisyyden katoamisesta yltiöindividualismin tieltä. Pinnan alta löytyy toiseen takertumista tai yksin jättämistä, tunteita ja tekoja, joihin voimme samaistua epävarmojen aikojen keskellä. Onko vuosi 2020 taitekohta, jolloin monestakin syystä joudumme uudelleenarvioimaan kaikkea, mitä teemme?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Elmgreen & Dragset: The Wait, 2013. Photo: Anders Sune Berg. Courtesy: Galleri Nicolai Wallner
Elmgreen & Dragset: The Wait, 2013. Photo: Anders Sune Berg. Courtesy: Galleri Nicolai Wallner
Lataa
Ingar Dragset (vas.) ja Michael Elmgreen. Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Ingar Dragset (vas.) ja Michael Elmgreen. Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EMMA – Espoo Museum of Modern Art
Ahertajantie 5
02100 Espoo

http://www.emmamuseum.fi

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa, professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuuria edustavassa Näyttelykeskus WeeGeessä. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. Tervetuloa!

@emmamuseum

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EMMA – Espoo Museum of Modern Art

IC-98’s new large-sized work draws a comparison between a hemp rope and society4.8.2020 10:30:00 EESTPress release

Theses on the Body Politic (bind) continues a series of works by IC-98 started 16 years ago. In the video animation, the construction of society is compared with the transformations of a rope. The piece commissioned for the art collection of Saastamoinen Foundation is premiered for the first time during 4 August – 27 September 2020 at the Touch exhibition, which displays the foundation’s art collection.

2021 on taiteen voiman juhlaa – nykytaiteen jättiläisen Daniel Burenin ja lumoavan koloristin Konrad Mägin näyttelyt EMMAan5.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

EMMAn vuoden 2021 näyttelyohjelmiston teemana on taiteen voima. Taiteella on voimaa viedä tärkeiden keskustelujen äärelle sekä tuottaa elämyksiä haastavinakin aikoina. Taiteen ja luovuuden avulla voi ottaa kantaa, vaikuttaa ja ilmaista itseään. Taiteen voima ilmenee kussakin näyttelyssä sille ominaisella tavalla. Vuoden aikana nähdään vahvoja, erityisesti EMMAn tiloihin suunniteltuja näyttelyitä sekä virtuoosimaista eri materiaalien, tekniikoiden ja värien hallintaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme