KUTSU MEDIALLE: Etelä-Suomen valtiopäivät 17.11.2021 Finlandia-talolla klo 14.30 alkaen

Jaa

Hyvä median edustaja, kutsumme sinut mukaan Etelä-Suomen maakuntaliittojen yhteistyön tiivistämisen ja vahvemman yhteisen edunvalvonnan käynnistäville Etelä-Suomen valtiopäiville Finlandia-talolle 17.11.2021.

Syy kokoontumiselle on vallitseva aluepolitiikan suunta Suomessa. Nykyinen aluepolitiikka ei ole elänyt mukana ajassa, vaan vastaa haasteisiin, joiden vaikutus tulevaisuuden Suomessa jää yhä pienemmiksi.  Tulevaisuuden haasteet Suomessa syntyvät muista teemoista kuin alueiden harvasta asutuksesta. Teollisuuden murros ja taantuvat taajamat, syrjäytyminen, maahanmuutto, innovaatiokeskittymien tuloksellisuus ja muut, erityisesti Etelä-Suomea koskevat kysymykset, tulevat erityisesti vaikuttamaan Suomen tulevaisuuteen, ja tähän on reagoitava myös suomalaisessa aluepolitiikassa.  Viimeksi tämä ajastaan jäänyt aluepolitiikan suuntaus nähtiin tulevan EU-rahoituskauden rahanjaossa. 

Etelä-Suomen maakunnat haluavat rakentaa uudenlaista yhteistyötä, jolla rahoitusta tuodaan alueelle, jossa sen vaikuttavuus ja taloudellinen vipuvarsi on suurempi. Uudenmaan liitto, Varsinais-Suomen liitto, Päijät-Hämeen liitto, Kymenlaakson liitto sekä Etelä-Karjalan liitto järjestävät yhdessä Etelä-Suomen valtiopäivät. Maakuntaliitot haastavat pohtimaan, kuinka koko Suomelle hyvinvointia tuottavat alueet voivat varmistaa, ettei kasvuvauhti hyydy. Puheenvuorot aiheesta käyttävät ministeri Skinnari, toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi, kansanedustaja Ilkka Kanerva sekä johtava asiantuntija Timo Aro. Lavalle nousevat myös jokaisen maakunnan edustajat.

 

Ilmoittaudu mukaan: https://www.lyyti.in/valtiopaivat

 

Maakuntajohtajat ovat median edustajien käytössä koko tilaisuuden ajan. Medialla on myös käytössään työtila kokoustilan välittömässä läheisyydessä. Haastattelupyynnöt pyydämme suuntaamaan suoraan maakuntaliittoihin, yhteystiedot löytyvät alta. 

 

Valtiopäivien ohjelma:

14.00 Kahvit​

14.30-14.40 Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva: tervetuloa Etelä-Suomen valtiopäiville​

14.40-15.00 Ministeri Skinnari: mistä evästä Etelä-Suomen kasvuun?​

15.00-15.30 Johtava asiantuntija Timo Aro: mistä ovat menestyneet alueet tehty?​

15.30-16.15 Paneeli: Miten Etelä-Suomi luo kasvua?​ Lavalla maakuntaliitot.

16.15-16.35 Toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi: Etelä-Suomi Euroopan ja yritysten näkökulmasta.

16.35-16.45 Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen: yhteenveto päivästä​

16.45-19.00 Salaattibuffet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot haastattelupyyntöjä varten:

Uudenmaan liitto:
Maakuntajohtajan sihteeri Hanne Koljonen, p. 040 552 3152​

Varsinais-Suomen liitto:
Maakuntajohtajan assistentti Minna Lempinen, p. 0400 157520

Päijät-Hämeen liitto:
Johdon sihteeri Mira Basota, p. 044 371 9430

Kymenlaakson liitto:
Maakuntajohtajan sihteeri Sanna Syrjäläinen, p. 050 406 1219

Etelä-Karjalan liitto:
Maakuntajohtajan sihteeri Ritva Rehunen, p. 0400 661 318

Lisätietoja tapahtumasta:

Esa Suominen, Partner, Rud Pedersen Public Affairs
esa.suominen@rudpedersen.com, +358 43 824 5668

Tietoja julkaisijasta

Rud Pedersen Public Affairs
Annankatu 12 A 17
00120 Helsinki

https://www.rudpedersen.com/

Uudenmaan liitto, Varsinais-Suomen liitto, Päijät-Hämeen liitto, Kymenlaakson liitto sekä Etelä-Karjalan liitto järjestävät yhdessä Etelä-Suomen valtiopäivät.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rud Pedersen Public Affairs

Jukka Lintunen RKL:n puheenjohtajaksi21.11.2021 17:28:11 EET | Tiedote

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Jukka Lintusen Tampereella 21.11. pidetyssä liittokokouksessaan. Saarijärveltä kotoisin oleva Lintunen on toiminut 38 vuotta vastaavana mestarina, joista 26 vuotta Skanskalla. Koulutukseltaan hän on talonrakennusteknikko. - RKL:ssä arvoina ovat olleet korkea osaaminen sekä laadukas ja kestävä rakentaminen. Haluan lisätä näihin myös rakentamisen turvallisuuden ja eettisyyden. - Ammattikunnan arvostuksen vahvistaminen on edelleen peruste olla RKL:n jäsen. Nyt liiton tulee kyetä muuntautumaan, palvella paremmin ja lisätä koulutustarjontaa. Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry on 116-vuotias ammatillis-aatteellinen yhdistys, joka edistää rakennusmestarin ja -insinöörin ammatin arvostusta, valvoo jäsentensä etua, kouluttaa ja kehittää alan osaamista, vaikuttaa sääntelyyn ja edustaa ammattikuntaa eri sidosryhmissä.

Influensa är inte en harmlös sjukdom – Finns det utrymme på intensiven också för influensapatienter?17.11.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Coronaviruset belastar fortfarande sjukhusen och man har varit tvungen att flytta på ingrepp till senare skeden. Vårdskulden växer samtidigt som influensasäsongen är runt hörnet. Sjukhusens och vårdplatsernas bärkraft kan försvagas ytterligare om influensasäsongen är svår. Influensan är inte en harmlös sjukdom och den orsakar samhället kostnader också som en latent sjukdomsbörda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme