Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kutsu medialle: Helsingin kulttuuriteko 2022 -julkistamistilaisuus 23.1.2023

Jaa
Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala kutsuu median edustajat tilaisuuteen, jossa julkistetaan Helsingin kulttuuriteko 2022 -palkinnon sekä kunniamainintojen saajat.
Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten
Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten

Helsingin kaupunki järjestää maanantaina 23. tammikuuta klo 12 tilaisuuden, jossa jaetaan 5 000 euron arvoinen Helsingin kulttuuriteko 2022 -palkinto. Julkistamistilaisuus järjestetään elokuvateatteri Orionissa osoitteessa Eerikinkatu 15, Helsinki. Palkinnon luovuttaa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Sirpa Asko-Seljavaara. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Helsingin kaupunki myöntää kulttuuritekopalkinnon merkittävälle ja uudenlaiselle kulttuuriteolle tai -hankkeelle, joka muuttaa tai haastaa olemassa olevaa tilaa tai toimintatapaa tai saa näkemään asiat uudella tavalla. Kulttuuriteon vaikutusten tulee kohdistua Helsinkiin tai helsinkiläisiin. Palkinnon saajana voi olla joko yhteisö tai yksittäinen henkilö, ja tämän lisäksi voidaan jakaa enintään kaksi kunniamainintaa. Palkinto on jaettu vuodesta 2009 alkaen.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Kulttuurisuunnittelija Sampo Laurikainen, Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, p. 0400 502 993, sampo.laurikainen(at)hel.fi

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten
Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Grammy-palkittu meksikolaistähti Lila Downs ensimmäistä kertaa Suomeen20.3.2023 12:07:27 EET | Tiedote

Maailman merkittävimpiin latinalaismuusikoihin lukeutuva laulaja-lauluntekijä Lila Downs vierailee Savoy-teatterissa sunnuntaina 10. syyskuuta. Suomen-vierailu on artistin ensimmäinen. Meksikolaisen misteekkiäidin ja skotlantilais-amerikkalaisen isän lapsi Lila Downs kasvoi kahden kulttuurin vaikutuspiirissä, Yhdysvaltain Minnesotassa ja Meksikon Oaxacassa. Monikulttuurinen tausta kuuluu hänen musiikissaan, joka sisältää kaikuja meksikolaisista rancheroista, boleroista, jazz-standardeista, hip-hopista ja pohjoisamerikkalaisesta folkista. Downs käyttää lauluissaan espanjan ja englannin lisäksi useita Amerikan alkuperäiskansojen kieliä, kuten sapoteekin-, misteekin- ja taraskinkieliä. Downsin laulut kertovat usein Meksikon historiasta ja nykypäivästä aiheinaan muun muassa kapitalismikritiikki, ympäristöongelmat, huumesodat ja alkuperäiskansojen vaikea tilanne. Lila Downs tunnetaan laulujensa lisäksi myös lavakarismastaan ja monivivahteisesta lauluäänestään. ”Downsin ääni taipuu hämmästyt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme