Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kutsu medialle: Helsingin toimitilastrategiasta valmistunut esitys, jolla edetään kohti pitkäaikaista kestävyyttä

Jaa

Helsingin kaupunki on valmistellut historiansa ensimmäisen toimitilastrategian. Asiaa käsitellään kaupunginhallituksessa maanantaina 8. kesäkuuta 2020. Strategisena päämääränä on Helsingin kaupungin rakennetun omaisuuden arvon pitkäaikainen säilyminen.

Toimitilastrategiassa määritellään suuntaviivat, joilla toteutetaan ja ylläpidetään laadultaan, aikataulultaan ja taloudeltaan hallittuja, terveellisiä, turvallisia rakennuksia, jotka täyttävät kaupungin ilmastotavoitteet.  

Mikä muuttuu? Mitä kaikkea uusi strategia tarkoittaa? Tilaisuudessa asian esittelevät pormestari Jan Vapaavuori ja toimialajohtaja Mikko Aho. Lisäksi kommenttipuheenvuoron on lupautunut käyttämään professori Yrjänä Haahtela. 

Uuden toimintamallin arvo on mittava: Helsingin omistamien noin kahdentuhannen rakennuksen jälleenrakennusarvo on noin kahdeksan miljardia euroa.

Media on tervetullut kuulemaan lisää toimitilastrategiasta pidettävään sidosryhmätilaisuuteen torstaina 4. kesäkuuta 2020 kello 15–16.

Ohjelma

Uusi toimitilastrategia – mikä muuttuu ja miksi?
pormestari Jan Vapaavuori 

Mikä on tulevaisuudessa tärkeintä, kun uusia toimitiloja suunnitellaan tai vanhoja korjataan?
toimialajohtaja Mikko Aho 

Kommenttipuheenvuoro
professori Yrjänä Haahtela

Toivomme, että ilmoittaudutte tilaisuuteen viestintäasiantuntija Liisa Leevelle viimeistään torstaina 4.kesäkuuta klo 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen liisa.leeve@hel.fi
 
Ilmoittautuneille lähetetään linkki Teams-kokoukseen


   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Mäntymäki
viestintäpäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 413 1729
heikki.mantymaki@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen1.7.2021 12:38:19 EEST | Tiedote

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme