Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kutsu medialle: Helsingin toimitilastrategiasta valmistunut esitys, jolla edetään kohti pitkäaikaista kestävyyttä

Jaa

Helsingin kaupunki on valmistellut historiansa ensimmäisen toimitilastrategian. Asiaa käsitellään kaupunginhallituksessa maanantaina 8. kesäkuuta 2020. Strategisena päämääränä on Helsingin kaupungin rakennetun omaisuuden arvon pitkäaikainen säilyminen.

Toimitilastrategiassa määritellään suuntaviivat, joilla toteutetaan ja ylläpidetään laadultaan, aikataulultaan ja taloudeltaan hallittuja, terveellisiä, turvallisia rakennuksia, jotka täyttävät kaupungin ilmastotavoitteet.  

Mikä muuttuu? Mitä kaikkea uusi strategia tarkoittaa? Tilaisuudessa asian esittelevät pormestari Jan Vapaavuori ja toimialajohtaja Mikko Aho. Lisäksi kommenttipuheenvuoron on lupautunut käyttämään professori Yrjänä Haahtela. 

Uuden toimintamallin arvo on mittava: Helsingin omistamien noin kahdentuhannen rakennuksen jälleenrakennusarvo on noin kahdeksan miljardia euroa.

Media on tervetullut kuulemaan lisää toimitilastrategiasta pidettävään sidosryhmätilaisuuteen torstaina 4. kesäkuuta 2020 kello 15–16.

Ohjelma

Uusi toimitilastrategia – mikä muuttuu ja miksi?
pormestari Jan Vapaavuori 

Mikä on tulevaisuudessa tärkeintä, kun uusia toimitiloja suunnitellaan tai vanhoja korjataan?
toimialajohtaja Mikko Aho 

Kommenttipuheenvuoro
professori Yrjänä Haahtela

Toivomme, että ilmoittaudutte tilaisuuteen viestintäasiantuntija Liisa Leevelle viimeistään torstaina 4.kesäkuuta klo 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen liisa.leeve@hel.fi
 
Ilmoittautuneille lähetetään linkki Teams-kokoukseen


   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Mäntymäki
viestintäpäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 413 1729
heikki.mantymaki@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Helsinki selvittää Eteläsataman lahden alueen maankäytön kehittämisen edellytyksiä1.7.2020 12:18:56 EESTTiedote

Eteläsataman lahti on yksi Helsingin keskeisimmistä historiallisista ranta-alueista ja on osa merellisen Helsingin kansallismaisemaa. Alueen jatkosuunnittelun tueksi on valmistunut kaksi Helsingin kaupungin tilaamaa konsulttiselvitystä. Ne ovat LOCI maisema-arkkitehdit Oy:n ja JKMM arkkitehdit Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden maisemallinen tilavaraus- ja periaatesuunnitelma” sekä Ramboll Finland Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden alustava teknisten tilavarausten ja toteuttamistavan periaatesuunnitelma”.

Itä-Helsingin keskustan uudet tuulet – arkkitehtuurikilpailun ehdotukset kommentoitavana30.6.2020 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupungin järjestämä kansainvälisen Itä-Helsingin keskusta -ideakilpailun toisen vaiheen kilpailutyöt ovat valmiit. Töitä voi kommentoida verkossa elokuun puoliväliin asti. Kilpailun tuomaristo ottaa kommentit huomioon osana päätöstään ja kilpailu ratkeaa syksyllä. Kilpailun jälkeen Itäkeskuksen ja sen lähiympäristön alueelle laaditaan kehittämisperiaatteet, joissa kilpailun lopputulos huomioidaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme