Kutsu medialle: Hunajaa-kirjan julkistamistilaisuus.

Jaa

Tiistaina 07.05.2019 julkistetaan uutuusteos Hunajaa! Se haluaa nostaa mehiläisen ja suomalaisen hunajan arvostusta.

kuva: Antti Saraja
kuva: Antti Saraja

Aika: Tiistaina 07.05.2019 klo 15.00
Paikka: Ravintolakoulu Perho, Mechelininkatu 7, Helsinki
Ennakkoilmoittautumiset: Tuomas Kares tuomas.kares@karttakeskus.fi, 050 595 8111.

Mehiläinen on erittäin tärkeä hyönteinen, sillämaailman ravinnontuotannosta kymmenen prosenttia on hyönteisten pölytystyön ansiota. Pölytys lisää sadon määrää, laatua, kokoa ja esimerkiksi öljykasvien öljypitoisuutta. 

Mehiläistenhoidon suosio kasvaakin jatkuvasti. Tällä hetkellä ammattimaisia tarhaajia on noin sata. Harrastus tarjoaa sekä hienoja luontoelämyksiä että makeaa ja terveellistä luonnontuotetta, hunajaa. 

Hunaja voi päästä lääkehunajan asemaan

Suomalainen hunaja on uusien tutkimustulosten mukaan erityisen terveellinen. Suomalainen hunaja torjuu tehokkaasti bakteereja, ja sitä käytetään muun muassa pikkulasten yöyskän ja haavojen hoidossa. 

Maamme lajihunajat saattavatkin nousta lääkehunajan asemaan. Puhtaassa ilmassa tuotettu suomalainen hunaja kiinnostaa etenkin aasialaisia kuluttajia.

Kokeneet tietokirjailijat Terhi Friman ja Antti Saraja kuvaavat uudessa teoksessa mehiläistenhoitoa harrastuksena, elämäntapana ja ammattina. He haastattelevat kokeneita tarhaajia, perehtyvät mehiläisten ihmeelliseen elämään ja kesäisten kukkien maailmaan, josta mehiläiset ammentavat hunajan aromit ja makuvivahteet. 

He perehtyvät myös hunajan käyttöön ruoanlaitossa, samoin mehiläisvahaan materiaalina. Ja hunajalle löytyy käyttöä myös kehon hyvinvoinnissa, ihonhoidossa ja saunomisessa. 

Lisätietoja kustannuspäällikkö Tuomas Kares tuomas.kares@karttakeskus.fi050 595 8111.

Tiedotustilaisuudessa paikalla ovat tekijöiden lisäksi Suomen Mehiläishoitajain Liiton puheenjohtaja Hannu Luukinen sekä apiterapian ja hunajakosmetiikan asiantuntija Hanna Ruusupiha.

Kuvat

kuva: Antti Saraja
kuva: Antti Saraja
Lataa
Kuva: Antti Saraja
Kuva: Antti Saraja
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Metsään meniTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsään meni

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme