Keskuskauppakamari

Kutsu medialle: Keskuskauppakamarin Suuri Liikennepäivä 10.11.

Jaa

Keskuskauppakamarin Suuri Liikennepäivä järjestetään 10.11.2020. Tilaisuudessa puhumassa Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen, Euroopan komission liikennepääosaston johtaja Henrik Hololei, Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola ja Keskuskauppakamarin liikenne ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija Päivi Wood. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivän ohjelmaa.

Koronavirustilanteen takia tapahtuma toteutetaan verkossa, mutta otamme muutamia toimittajia paikan päälle Keskuskauppakamarin toimistolle (Aleksanterinkatu 17, 7 krs.).

Seminaarissa käsitellään vihreää taloudellista kasvua Itämerellä, Suomen vientireitillä markkinoille. Euroopan hiilineutraaliustavoite vuoteen 2050 mennessä tarkoittaa tiukentuvia ympäristömääräyksiä ja samalla yrityksille uudenlaisia toimintamalleja ja kasvun mahdollisuuksia.

Pyydämme ilmoittautumaan os. https://tapahtumat.kauppakamari.fi/suuriliikennnepaiva_2020. Etänä osallistuville toimitetaan osallistumislinkki tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Päivi Wood, liikenteen ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija
päivi.wood@chamber.fi, 050 478 3990

Anna Yli-Saunamäki, viestinnän asiantuntija
anna.yli-saunamaki@chamber.fi, 040 7 525 222

--------------------------------------------------

OHJELMA

Seminaarin vetäjänä toimii toimittaja, tuottaja Baba Lybeck.

13.00–13.15 Euroopan komission liikennepääosaston avaussanat
Henrik Hololei, liikennepääosaston johtaja, Euroopan komissio

13.15–13.30 Elpyykö Suomi vihreästi?
Päivi Wood, liikenne- ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija, Keskuskauppakamari

13.30–14.30 Itämeri yritysten kuljetusreittinä: Vihreämmät kuljetukset, kalliimpi hinta?
Panelisteina:

Annaleena Mäkilä, toimitusjohtaja, Suomen Satamaliitto
Matti-Mikael Koskinen, Managing Director, ESL Shipping
Jukka Hölsä, logistiikkajohtaja, UPM

Paneelikeskustelun päätöspuheenvuoro: Annamari Arrakoski-Engardt, toimitusjohtaja, John Nurmisen säätiö

14.30–14.45 Tauko

14.45–15.30 Päästökauppa ja Green Deal – mitä odotettavissa EU:sta?
Ismo Ulvila, johtava hallintovirkamies, Euroopan komissio, DG CLIMA

15.30–16.45 Menestystarinoita tiukoista ympäristövaatimuksista huolimatta
Panelisteina:

Jaakko Eskola, konsernijohtaja, Wärtsilä Oyj Abp
Tuomas Riski, CEO, Partner, Norsepower Oy
Laura Langh-Lagerlöf, toimitusjohtaja, Langh Ship Oy Ab

Paneelikeskustelun päätöspuheenvuoro: Juho Romakkaniemi, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari

16.45–17.00 Päätössanat – Itämerestä johtava teknologia- ja innovaatiokeskittymä
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Kauppakamarikysely: Yritysten tyytyväisyys hallituksen koronatoimia kohtaan kasvanut alkusyksystä – silti yli puolet yrityksistä antaa huonon arvosanan hallitukselle talouskriisin hoidosta3.12.2020 00:01:00 EETTiedote

Kauppakamarien jäsenyritysten näkemys sekä hallituksen koronaepidemian että epidemian aiheuttaman talouskriisin hoidon onnistumisesta on parantunut alkusyksystä. Yhä edelleen suurin osa yrityksistä (52 prosenttia) kuitenkin katsoo, että hallituksen toimet koronaepidemian aiheuttaman talouskriisin hoidossa ovat joko erittäin tai melko huonot. Tyytyväisiä hallituksen toimiin talouskriisin suhteen on kolmannes (33 prosenttia) kyselyyn vastanneista yrityksistä, kun tyytyväisiä niihin oli lokakuussa vain 22 prosenttia.

Kutsu medialle: Puheenjohtajatentti ja Keskuskauppakamarin kuntavaaliteesien julkistustilaisuus 11.12. klo 14-15.152.12.2020 09:44:11 EETTiedote

Keskuskauppakamari järjestää puolueiden puheenjohtajien kuntavaalitentin ja kuntavaaliteesien julkistustilaisuuden perjantaina 11.12.2020 klo 14-15.15. Kuntavaalitentissä mukana puolueiden puheenjohtajat Annika Saarikko (kesk), Petteri Orpo (kok), Jussi Halla-aho (ps) sekä varapuheenjohtaja Ville Skinnari (sdp). Juontajana toimii MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan suoraa lähetystä.

Keskuskauppakamari: Nyt kaivataan ennakkoluulottomia, uusia ja nopeita toimia viennin vauhdittamiseksi USA:n uudistuville markkinoille28.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Koronan runtelemat USA:n markkinat ovat yhä Suomen tärkeimpiä päävientimarkkinoita, joiden uskotaan taas kohta kasvavan vauhdilla. Tuleva presidentti Joe Biden käynnistää maassa merkittäviä yhteiskunnan infrastruktuuriuudistuksia ja vauhdittaa vihreää taloutta, mikä avaa Suomen viennille aivan uusia markkinoita, muistuttaa USA:n elvytystoimiin perehtynyt Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori. Hänen mukaansa nyt kaivataan ennakkoluulottomia, nopeita ja uusiakin toimia viennin vauhdittamiseksi USA:n uudistuville markkinoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme