Keskuskauppakamari

Kutsu medialle: Keskuskauppakamarin Suuri Liikennepäivä 10.11.

Jaa

Keskuskauppakamarin Suuri Liikennepäivä järjestetään 10.11.2020. Tilaisuudessa puhumassa Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen, Euroopan komission liikennepääosaston johtaja Henrik Hololei, Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola ja Keskuskauppakamarin liikenne ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija Päivi Wood. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivän ohjelmaa.

Koronavirustilanteen takia tapahtuma toteutetaan verkossa, mutta otamme muutamia toimittajia paikan päälle Keskuskauppakamarin toimistolle (Aleksanterinkatu 17, 7 krs.).

Seminaarissa käsitellään vihreää taloudellista kasvua Itämerellä, Suomen vientireitillä markkinoille. Euroopan hiilineutraaliustavoite vuoteen 2050 mennessä tarkoittaa tiukentuvia ympäristömääräyksiä ja samalla yrityksille uudenlaisia toimintamalleja ja kasvun mahdollisuuksia.

Pyydämme ilmoittautumaan os. https://tapahtumat.kauppakamari.fi/suuriliikennnepaiva_2020. Etänä osallistuville toimitetaan osallistumislinkki tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Päivi Wood, liikenteen ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija
päivi.wood@chamber.fi, 050 478 3990

Anna Yli-Saunamäki, viestinnän asiantuntija
anna.yli-saunamaki@chamber.fi, 040 7 525 222

--------------------------------------------------

OHJELMA

Seminaarin vetäjänä toimii toimittaja, tuottaja Baba Lybeck.

13.00–13.15 Euroopan komission liikennepääosaston avaussanat
Henrik Hololei, liikennepääosaston johtaja, Euroopan komissio

13.15–13.30 Elpyykö Suomi vihreästi?
Päivi Wood, liikenne- ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija, Keskuskauppakamari

13.30–14.30 Itämeri yritysten kuljetusreittinä: Vihreämmät kuljetukset, kalliimpi hinta?
Panelisteina:

Annaleena Mäkilä, toimitusjohtaja, Suomen Satamaliitto
Matti-Mikael Koskinen, Managing Director, ESL Shipping
Jukka Hölsä, logistiikkajohtaja, UPM

Paneelikeskustelun päätöspuheenvuoro: Annamari Arrakoski-Engardt, toimitusjohtaja, John Nurmisen säätiö

14.30–14.45 Tauko

14.45–15.30 Päästökauppa ja Green Deal – mitä odotettavissa EU:sta?
Ismo Ulvila, johtava hallintovirkamies, Euroopan komissio, DG CLIMA

15.30–16.45 Menestystarinoita tiukoista ympäristövaatimuksista huolimatta
Panelisteina:

Jaakko Eskola, konsernijohtaja, Wärtsilä Oyj Abp
Tuomas Riski, CEO, Partner, Norsepower Oy
Laura Langh-Lagerlöf, toimitusjohtaja, Langh Ship Oy Ab

Paneelikeskustelun päätöspuheenvuoro: Juho Romakkaniemi, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari

16.45–17.00 Päätössanat – Itämerestä johtava teknologia- ja innovaatiokeskittymä
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari: Matkustamisen avautuminen on nyt tarpeen – uusien kauppojen ja asiakkuuksien solmiminen yritysten haasteena13.9.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Uusien kauppojen ja asiakkuuksien solmiminen ovat tällä hetkellä kansainvälistä kauppaa tekevien suomalaisyritysten suurimpia haasteita. Matkustamisen palautuminen normaaliksi on kansainvälisen kaupankäynnin ja kasvun edellytys. Suomi ei saa pudota kasvun vauhdista, toteaa Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka.

Keskuskauppakamari budjettiriihestä: Suomi ei tarvitse kahta päästökauppajärjestelmää - Miten liikenteen verotus ratkaistaan?10.9.2021 10:52:00 EEST | Tiedote

Päätöksiä liikenteen päästövähennystoimista lykättiin budjettiriihessä eteenpäin. Tämä tarkoittaa epävarmuutta tulevista käytännön toimista, heikentää yritysten ja kansalaisten mahdollisuuksia ennakoida investointeja ja asettaa veitsenterälle ilmastotavoitteiden saavuttamisen. Nyt on myös aika nostaa keskusteluun se, miten liikenteen verotus tullaan ratkaisemaan.

Keskuskauppakamari: Hallituksen nopeista toimista vain laiha lohtu osaajapulaan9.9.2021 17:02:26 EEST | Tiedote

Keskuskauppakamari on harmissaan, että hallituksen nopeat toimet osaajapulan helpottamiseksi jäivät budjettiriihessä laihoiksi. Kauppakamareiden vastaikään jäsenyrityksille tekemään kyselyyn vastanneista 75 prosenttia ilmoitti kärsivänsä osaavan työvoiman pulasta. Jopa 68 prosenttia vastaajista ilmoitti, että osaajapula rajoittaa yritysten kasvua ja liiketoimintaa. Kun ongelmat ovat mittaluokaltaan näin suuria, pitäisi ratkaisuidenkin olla riittävän kunnianhimoisia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme