Keskuskauppakamari

Kutsu medialle: Keskuskauppakamarin Suuri Yritysvastuupäivä 3.11.

Jaa

Keskuskauppakamarin Suuri Yritysvastuupäivä järjestetään 3.11.2020. Puhujina muun muassa Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, Global Compact Suomen pääsihteeri Lenita Toivakka ja Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivän ohjelmaa.

Koronavirustilanteen takia tapahtuma toteutetaan verkossa, mutta otamme muutamia toimittajia paikan päälle Keskuskauppakamarin toimistolle (Aleksanterinkatu 17, 7 krs.).

Seminaarissa käsittelemme vastuullisuuden merkitystä yritystoiminnassa ja kestävää rahoitusta sekä kuulemme mitä vastuullisuus tarkoittaa sijoittajan näkökulmasta. Lisäksi keskustelemme siitä, onko vastuullisuus elinehto vai painolasti kansainvälisille yrityksille koronan jälkeisessä maailmassa.

Pyydämme ilmoittautumaan viestinnän asiantuntija Anna Yli-Saunamäelle os. anna.yli-saunamaki@chamber.fi, puh. 0407525222.  

Etänä osallistuville toimitetaan osallistumislinkki tapahtumaa edeltävänä päivänä. 

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Eero Yrjö-Koskinen, Vastuullisuusasiantuntija
eero.yrjo-koskinen@chamber.fi, 0503478778

Anna Yli-Saunamäki, Viestinnän asiantuntija
anna.yli-saunamaki@chamber.fi, 0407525222

--------------------------------------------------

OHJELMA

Seminaarin vetäjänä toimii juontaja, tuottaja Jussi-Pekka Rantanen.

13.00–14.30 Alustuspuheenvuorot

EU:n elvytyspaketti vähähiilisen rakennemuutoksen edistäjänä, Olli Rehn, Suomen Pankin pääjohtaja

Kestävä rahoitus ja EU:n taksonomiadirektiivi, Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko

Sijoittajan näkökulma vastuullisuuskysymyksiin, Samu Slotte, Danske Bankin kestävän rahoituksen johtaja

Vastuullisuuden merkitys yritystoiminnassa – kokemuksia vuosikymmenten ajalta, Terhi Koipijärvi, Metsähallituksen viestintäjohtaja

14.30–14.45 Tauko

14.45–16.00 Vastuullisuuden merkitys koronan jälkeisessä maailmassa – elinehto vai painolasti kansainväliselle yritystoiminnalle

toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamari

pääsihteeri Lenita Toivakka, Global Compact Suomi

Panelisteina:

Terhi Koipijärvi, viestintäjohtaja, Metsähallitus

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko

Juho Romakkaniemi, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari

Samu Slotte, kestävän rahoituksen johtaja, Danske Bank

Lenita Toivakka, pääsihteeri, Global Compact Suomi

16.00 Seminaarin yhteenveto ja päätössanat

Eero Yrjö-Koskinen, vastuullisuusasiantuntija, Keskuskauppakamari

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari: Työllisyyden kokonaistilanne huolestuttava - “Maailma näyttää hiukan mukavammalta paikalta, jahka rokoterumba saadaan pyörimään”24.11.2020 09:13:39 EETTiedote

Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki on huolissaan työllisyyden kokonaistilanteesta, mutta muistuttaa, että talouden tila on monen muuhun maahan verrattuna siedettävä. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuodessa on tullut melkein 30 000 uutta työtöntä ja määrä saattaa olla edelleen kasvussa.

Keskuskauppakamari: Aasian vapaakauppasopimus poistaa kaupankäynnin esteitä – ”Yrityksillä on nyt tuhannen taalan paikka”18.11.2020 06:00:00 EETTiedote

Keskuskauppakamarin kansainvälisistä asioista vastaavan asiantuntijan Jenni Isolan mukaan Aasian vapaakauppasopimus RCEP tiivistää Euroopan ja Aasian maiden keskinäistä talousyhteistyötä ja kiristää kilpailua alueella. Suomalaisyrityksillä on nyt tuhannen taalan paikka ottaa kaikki hyöty irti maailman suurimmasta vapaakauppasopimuksesta. Parhaimmassa tapauksessa sopimus tulee karsimaan turhia kaupan esteitä ja takaamaan yrityksille tasavertaiset toimintaedellytykset.

Euroopan laajuinen yrityskysely: Suomalaisyrityksillä edessä erittäin vaikea vuosi – haasteet velkaantumisessa ja työvoimakustannuksissa10.11.2020 13:00:00 EETTiedote

Yrityksillä on edessä erittäin vaikea vuosi, kun ne kamppailevat koronapandemian aiheuttamien haasteiden parissa myös ensi vuoden aikana. Suomessa ja koko Euroopassa haasteena on työvoimakustannusten korkea taso ja velan takaisinmaksu. Tiedot käyvät ilmi eurooppalaisten kauppakamarien yhteisjärjestö Eurochambresin kyselystä. Suomesta kyselyyn osallistui lähes 1900 kauppakamarien jäsenyritystä. Kaiken kaikkiaan vastaajia oli yli 58 000.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme