Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kutsu medialle: Kuinka biojäte muuttuu biokaasuksi ja kierrätysravinteiksi?

Jaa

Tervetuloa tutustumaan Gasumin Lohjan biokaasulaitokseen sekä kierrätysravinnelietteen levitysnäytökseen perjantaina 3.6. klo 8.30 alkaen.

Kiertotaloutta edistämässä – Orgaanisten kierrätysravinteiden käyttö maanviljelyssä tilaisuus perjantaina 3.6. klo 8.30 alkaen. 

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on käynnistänyt nopeasti laajenevan ruoka- ja energiakriisin maailmalla. Kriisi pakottaa etsimään vaihtoehtoja fossiiliselle energialle. Yksi viime päivinä paljon esillä ollut vaihtoehto on uusiutuva biokaasu, jonka tuotanto edustaa kestävää kiertotaloutta parhaimmillaan. Yhdyskunnassa syntyvä biojäte tuottaa uusiutuva energian lisäksi lannoitteita peltoviljelyyn, jotka korvaavat mineraalisia ravinteita.

MTK kutsuu tutustumaan ja keskustelemaan kierrätysravinteen eduista kiertotalouden edistämisessä.

Tilaisuus aloitetaan klo 8.30 tutustumalla pääkaupunkiseudun toimijoita ja yrityksiä palvelevaan Gasumin Lohjan biokaasulaitokseen, josta biokaasun tuotannon sivutuotteena syntyy orgaanisia kierrätysravinteita. Laitos sijaitsee osoitteessa Munkkaanmäki 54, 08500 Lohja.

Vierailun jälkeen pääsemme noin klo 9.45 alkaen seuraamaan kierrätysravinnelietteen levitystä maanviljelijä Max Schulmanin tilalla Iso-Teutarin kartanolla. Levitysnäytöksen jälkeen olet tervetullut keskustelemaan kahvin äärelle Schulmanin tilalle. Näytös ja kahvitarjoilu tapahtuvat osoitteessa Ritarinpolku 32, 08700 Lohja.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään torstaina 2.6. klo 16 mennessä tästä linkistä: https://www.lyyti.in/Kiertotaloutta_edistamassa

Tärkeitä ohjeita biokaasulaitokselle saapuville

Mukana tilaisuudessa on MTK:n ja Gasumin asiantuntijoita vastaamassa kierrätysravinteisiin ja biokaasun tuotantoon liittyviin ajankohtaisiin teemoihin.


Olet lämpimästi tervetullut mukaan,

Jussi Martikainen, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, MTK

puh. 040 7557 829

Lisätietoja:

Max Schulman, vilja-asiamies, MTK

puh. 040 825 2112

Liisa Pietola, ympäristöjohtaja, MTK

puh. 050 438 4014


Anna-Mari Satosalmi, biokaasun tuotannon suunnittelupäällikkö, Gasum
puh. 040 664 5626

Juhani Viljakainen, tuotepäällikkö, lannoitteet ja kierrätysravinteet, Gasum
puh. 040 824 5575

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Pohjoismaisen ruuan juhlaa Emblassa – Suomella vahva edustus kilpailussa – voiton nappasivat Tanska, Norja ja Ruotsi21.6.2022 12:42:19 EEST | Tiedote

Parhaat pohjoismaisen ruokakulttuurin edustajat ja esiintuojat nappasivat Embla Food Awards -palkinnot Oslossa. Pohjoismaista ruokakulttuuria edustamaan matkasi edustajia jokaisesta pohjoismaasta. Kisa jakaantui seitsemään eri kategoriaan, joihin jokainen pohjoismaa toi omat edustajansa. Suomesta kisassa oli mukana seitsemän ammattilaista ja innovatiivista yrittäjää. Tänä vuonna osallistujia oli ennätysmäärä, eikä tasokkaasta Suomen edustuksesta huolimatta voitto irronnut tällä kertaa Suomelle. Katso Suomen edustajat ja esittelyt täällä: https://www.mtk.fi/-/embla

Kuka kantaa vastuun ruokaturvasta, huoltovarmuudesta ja maatalouden vihreästä siirtymästä? - AgriCordin yleiskokous 20.-21.6. Helsingissä17.6.2022 12:24:52 EEST | Kutsu

MTK ja Food and Forest Development Finland (FFD) isännöivät AgriCord Allianssin yleiskokousta 20.-21.6.2022 Helsingissä. Tilaisuus kokoaa yhteen 25 tuottajajärjestövaikuttajaa ja kehitysyhteistyöstä vastaavaa johtajaa eri puolilta maailmaa. AgriCord ja sen 12 jäsentä kanavoivat noin 80 miljoonaa euroa vuodessa maa- ja metsätalouden kehittämiseksi ja köyhyyden vähentämiseksi kehittyvissä maissa. Varat kanavoidaan tuottajajärjestöjen ja osuuskuntien kautta. Kokouksessa keskusteluun noussee rajusti nousseet tuotantokustannukset, jotka vaikuttavat jo viljelijöiden mahdollisuuksiin tuottaa ruokaa.

Ilmastoahdistuksesta ilmastomahdollisuuksiin -palkinto tuuloslaiselle Jari Eerolalle 17.6.2022 11:40:49 EEST | Tiedote

MTK Säätiö myönsi Jari Eerolalle, Setälä-Eerola Oy, Ilmastoahdistuksesta ilmastomahdollisuuksiin –palkinnon, 10 000 euroa. Tunnustus myönnettiin toiminnasta, jolla on erityisesti tuotu esille ja parannettu maaseudun elinkeinojen mahdollisuuksia tehdä hyvää ilmastotyötä edistäen samalla elinkeinojen ja niiden parissa toimivien ihmisten kokonaishyvinvointia ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Palkinto luovutettiin MTK:n liittokokouksessa 15.6.2022 Porissa.

MTK:n Marttila: Tarvitaan kansallisia toimia Itä-Suomen auttamiseksi15.6.2022 13:20:00 EEST | Tiedote

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila esittää kansallisia erityistoimia Itä-Suomen auttamiseksi. Marttila nosti Itä-Suomen tilanteen esille puheessaan järjestön keskiviikkona Poriin kokoontuneelle liittokokoukselle. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja rajojen sulkeminen vaikuttaa jäsenmaiden talouksiin erityisesti EU:n itärajoilla. Marttila muistutti, että EU:n vihreä siirtymä voi tapahtua vain peltojen ja metsien avulla, ja tämä on nähtävä mahdollisuutena. Maatalouden kriisi ei ratkea Marttilan mukaan uusilla strategioilla, vaan kansallisella tahtotilalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme