Suomen Kennelliitto ry

Kutsu medialle: Laiton koirakauppa, uhat ja puuttumiskeinot

Jaa

Kuinka laaja bisnes koirien laiton maahantuonti on Suomessa ja Euroopassa? Miten tunnistaa pentutehtailtu koira? Millaisia riskejä taustaltaan tuntemattomat koirat voivat tuoda mukanaan? Miten koirien alkuperää voidaan jäljittää? Mitä Suomi ja Euroopan unioni voivat tehdä?

Kuva: Jukka Pätynen
Kuva: Jukka Pätynen

Suomen Kennelliitto ry toivottaa toimittajat tervetulleiksi perjantaina 8.12. kello 11.30–12.30 Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään mediatilaisuuteen. Koirien laittomasta maahantuonnista, sen lieveilmiöistä ja mahdollisista puuttumiskeinoista ovat puhumassa:

  • europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen
  • tulliylitarkastaja Heli Lampela Tullista sekä
  • läänineläinlääkäri Sari Haikka Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Kommentoimassa ovat myös Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen ja toiminnanjohtaja Markku Mähönen.

Tapahtuma järjestetään Koiramessujen yhteydessä Messukeskuksen (Messuaukio 1, Helsinki) Näytteilleasettajaklubilla. Tila löytyy eteläisen sisäänkäynnin vierestä toisesta kerroksesta. Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan viimeistään torstaina 7.12. kello 12.00 mennessä lomakkeella. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, joten saavuthan ajoissa.

Vuoden Virkakoirat palkitaan samana päivänä Koiramessuilla kello 15.30. Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi työskentelemään messuilla myös muina päivinä. Messuille voitte akkreditoitua täältä. Tapaamisiin!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Suoninen
viestintäpäällikkö, Suomen Kennelliitto ry
050 3203897
liisa.suoninen@kennelliitto.fi

Erika Keppola
yhteiskuntasuhteiden koordinaattori, Suomen Kennelliitto ry
044 565 1808
erika.keppola@kennelliitto.fi

Kuvat

Kuva: Jukka Pätynen
Kuva: Jukka Pätynen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kennelliitto ry
Suomen Kennelliitto ry
Kamreerintie
02770 Espoo

09 887 300http://www.kennelliitto.fi

Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry on valtakunnallinen koira-alan asiantuntijajärjestö, joka täyttää tänä vuonna 128 vuotta. Liiton jäseninä on noin 2 000 koiraharrastusyhdistystä ja noin 150 000 henkilöjäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kennelliitto ry

Koiran ja omistajan tiedot kulkevat kätevästi mukana uudessa Omakoira-mobiilisovelluksessa23.4.2018 15:10Tiedote

Suomen Kennelliiton sähköisestä jäsenpalvelusta Omakoirasta on huomenna vietettävän valtakunnallisen Koiranpäivän alla julkaistu mobiilisovellus, joka tuo turvaa sekä koiralle että omistajalle. Sovelluksesta löytyvät omien koirien rekisteri- ja tunnistetiedot ja sen kautta voi tilata lähetteen koiran terveystutkimukseen. Jatkossa myös koiran rokotustiedot voi saada sovellukseen. Kehitteillä on lisäksi mobiilipalvelu, joka helpottaa kadonneen koiran löytymistä.

Ministeriön päätös selvittää virallisen koirarekisterin perustamista on tärkeä eläinten hyvinvoinnin edistämiselle23.4.2018 13:32Tiedote

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on huomenna vietettävän valtakunnallisen Koiranpäivän alla ottanut kantaa pentutehtailun ja koirien laittoman maahantuonnin kitkemiseen. Ministeriö kertoi tänään teettävänsä syksyyn mennessä selvityksen koirien ja kissojen virallisen rekisterin perustamisesta Suomeen. Suomen Kennelliitto ja lukuisat muut tahot peräänkuuluttivat lausunnoissaan eläinten hyvinvointilain luonnoksesta, että Suomessa tulisi säätää kaikkien koirien pakollisesta tunnistusmerkinnästä ja rekisteröinnistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme