Eläketurvakeskus (ETK)

Kutsu medialle: Miltä suomalainen eläketurva näyttää kansainvälisessä vertailussa?

Jaa

OECD:n huippuasiantuntijat esittelevät tuoreen kansainvälisen vertailun tuloksia 4.2. Eläketurvakeskuksessa. Miltä Suomen tilanne näyttää nyt, entä tulevaisuudessa – riittävätkö eläkkeet, kestääkö järjestelmä? Paikalla OECD:n eläkeasioiden johtaja Hervé Boulhol ja eläke-ekonomisti Maciej Lis. Mukana paneelikeskustelussa muun muassa Suvi-Anne Siimes (Tela), Minna Helle (Teknologiateollisuus) ja Ilkka Kaukoranta (SAK).

Euroopan väestön ikääntyessä eläkkeiden riittävyyden ja eläkeläisten taloudellisen hyvinvoinnin merkitys kasvaa. Ovatko OECD-maat onnistuneet turvaamaan eläkejärjestelmien taloudellisen kestävyyden ja eläkkeiden riittävyyden eläkeuudistuksilla?

Tähän ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaus, kun eläkealan kansainväliset huippuasiantuntijat saapuvat esittelemään OECD:n tuoretta Pensions at a Glance -raporttia. Keskustelua vauhdittaa seminaarin alla julkaistava OECD:n maa-analyysi, How does Finland compare, joka tiivistää Suomen kipupisteet ja voimavarat.

Seminaarin päättää laajasta asiantuntijajoukosta koostuva paneelikeskustelu, jossa peilataan Suomen eläkejärjestelmää muihin OECD-maihin.

Paneelikeskustelussa: Hervé Boulhol (OECD), Suvi-Anne Siimes (TELA), Minna Helle (Teknologiateollisuus), Teemu Muhonen (Helsingin Sanomat), Ilkka Kaukoranta (SAK), Hannu Ijäs (Sosiaali- ja terveysministeriö) ja Elisa Gebhard (Allianssi)

Pension reforms, non-standard work and life course inequalities in the OECD
ti 4.2.2020 klo 9.00 –13.00
Eläketurvakeskuksessa, Kirjurinkatu 3, Helsinki

Lämpimästi tervetuloa!

Susan Kuivalainen
Tutkimusosaston päällikkö, Eläketurvakeskus

Seminaarikieli on englanti. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä Skype-sovelluksella. Tarkempi seminaariohjelma löytyy Eläketurvakeskuksen verkkosivuilta. Ilmoittautua kannattaa heti, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittautumiset, kv-asiantuntijoiden haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
viestinnän asiantuntija Antti Karkiainen etunimi.sukunimi@etk.fi, puh. 050 911 3269.

#ETKseminaari

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Kirjurinkatu 3
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme