Eläketurvakeskus (ETK)

Kutsu medialle: Missä menet, Suomen eläkejärjestelmä?

Jaa

Eläkeasioiden aamutilaisuus journalisteille ke 9.2.

Eläkelakien uudistamisesta on kulunut muutama vuosi. Haasteita yhä riittää: väestö vanhenee, syntyvyys on alentunut ja sijoitustuototkin voivat olla kiven takana. Eläkemaksuihin voi syntyä pitkällä aikavälillä korotuspainetta.

Tiedätkö, mikä on työeläke ja mitä eri eläkelajeja on? Ja keitä ovat eläkealan toimijat, kuka lopulta päättää eläkeasioista? Miltä näyttää eläkejärjestelmän taloudellinen kestävyys, ja miten sitä voidaan parantaa?

Osaatko jo kertoa eläkeasioista yleisöillesi, vai tarvitsetko lisää taustatietoa ja faktaa? Meiltä saat työsi tueksi napakan tietopaketin kahdessa tunnissa!

Tervetuloa työeläkeasioiden aamutilaisuuteen journalisteille
keskiviikkona 9.2.2022 klo 9-11

Tilaisuus pidetään virtuaalisena Teamsissa. 

Tilaisuuden ohjelma:

* Työeläke pähkinänkuoressa, koulutuksen asiantuntija Marina Sirola
* Työeläkealan ajankohtaiset asiat, toimijat ja päätöksenteko, toimitusjohtaja Mikko Kautto

* Maksut ylös, menot alas vai jotain muuta? Vaihtoehtoja työeläketurvan kestävyyden parantamiseen, osastopäällikkö Ismo Risku
* Keskustelua ja kysymyksiä

Ilmoittaudu perjantaihin 4.2. mennessä osoitteessa koulutus.etk.fi

Eläkejärjestelmään voi tutustua myös jo etukäteen nettisivuillamme http://www.etk.fi

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Matti Lumijärvi, matti.lumijarvi( at) etk.fi tai 029 411 2488
koulutuksen asiantuntija Marina Sirola, marina.sirola (at) etk.fi, 029 411 2227

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Tukkutorinkuja 5
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

En tredjedel av ålderspensionärerna arbetar eller skulle vilja arbeta vid sidan om pensionen13.5.2022 08:28:00 EEST | Tiedote

En tredjedel av pensionärerna i åldern 63–80 år arbetar eller är intresserade av att arbeta samtidigt som de får ålderspension, visar en undersökning som Pensionsskyddscentralen (PSC) gjort. Många pensionärer skulle vilja arbeta för att arbetet skulle ge något intressant att göra. De upplever emellertid som ett hinder att de på grund av sin ålder inte skulle bli anställda. Analysen bygger på en enkätundersökning och har publicerats i tidskriften Yhteiskuntapolitiikka.

Kolmasosa vanhuuseläkeläisistä työskentelee tai haluaisi työskennellä eläkkeen ohessa13.5.2022 08:28:00 EEST | Tiedote

Kolmasosa 63–80-vuotiaista eläkeläisistä työskentelee tai on kiinnostunut työskentelemään vanhuuseläkkeellä, ilmenee Eläketurvakeskuksen (ETK) tutkimuksesta. Monet eläkeläiset haluaisivat työskennellä sen vuoksi, että työ toisi mielenkiintoista tekemistä. Työnteon esteeksi eläkeläiset kokevat puolestaan sen, ettei heitä palkattaisi ikänsä takia. Kyselytutkimukseen perustuva analyysi on julkaistu Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme