Akava ry

Kutsu medialle: Poliisien resurssit vedetty äärirajoille – Miten alkoholilain uudistus vaikuttaa poliisien työhön?

Jaa

Miten alkoholilain uudistus vaikuttaa poliisien työhön? Mitä tapahtuu, jollei poliiseja saada lisää? Miten pahasti tilanne kriisiytyi Ruotsissa, ennen kuin päättäjät heräsivät poliisipulaan?

Jo ennen alkoholilain uudistusta poliisilta on jäänyt vuosittain 100 000 hälytystehtävää suorittamatta resurssipulan takia. Nyt vapautuvat ravintoloiden aukioloajat tuovat poliisille lisää yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon liittyviä tehtäviä ja laittavat poliisien entisestään niukat resurssit tiukoille.

Tervetuloa Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) ja Akavan media-aamiaiselle perjantaina 16.3.2018 kello 9.00 Ravintola Lasipalatsin Helsinki-kabinettiin, os. Mannerheimintie 22–24, Helsinki.

Tilaisuudessa viime syksynä SPJL:n puheenjohtajaksi valittu Jonne Rinne kertoo näkemyksiään poliisien tilanteesta ja resurssipulan vaikutuksista. Mediatapaamisessa on myös mukana Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Ilmoittauduthan viimeistään 15.3. kello 12 sähköpostitse osoitteeseen tarja.paajonen@akava.fi

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Jaana Parkkola
Viestinnän asiantuntija, Akava
040 571 0119
jaana.parkkola@akava.fi

Tietoja julkaisijasta

Akava rySuomen Poliisijärjestöjen Liitto (SPJL) on maan suurin poliisin ja oikeushallinnon ammattilaisten etuja ajava järjestö. Liiton jäsenyhdistyksiin kuuluu noin 11 000 poliisia, poliisin toimistotehtävissä, Suojelupoliisissa, oikeuslaitoksessa ja hätäkeskuksissa työskentelevää ammattilaista. www.spjl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Uuden liikesalaisuuslain mukaan työntekijällä on oikeus kysyä neuvoa ammattiliitostaan ongelmatilanteissa28.6.2018 13:39Tiedote

Eduskunta on hyväksynyt uuden liikesalaisuuslain, johon on koottu liikesalaisuuksia koskevaa sääntelyä ja jolla toimeenpannaan Suomessa EU:n liikesalaisuusdirektiivi. Liikesalaisuuslaki laajentaa liikesalaisuuksien sääntelyn soveltamisalaa ja muuttaa liikesalaisuuksien salassapitovelvollisuutta. Akava pitää valitettavana, että uusi laki ei selkiytä työntekijän salassapitovelvollisuuden laajuutta tai kestoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme