Lääkärit Ilman Rajoja

Kutsu medialle: sairaanhoidon tarpeet Ukrainassa

Jaa

Ukrainasta palannut lääkäri Kariantti Kallio kertoo Ukrainan humanitaarisesta tilanteesta.

Anestesian ja tehohoidon erikoislääkäri, Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön avustustyöntekijä Kariantti Kallio on palannut Ukrainasta. Hän kertoo Ukrainan humanitaarisesta tilanteesta, sairaanhoidon tarpeista ja haasteista sekä Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön työstä maassa. Paikalla myös toiminnanjohtaja Linda Konate.

Kallio ja Konate ovat tilaisuuden jälkeen käytettävissä haastatteluihin.  

Missä: Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön toimisto, Kumpulantie 5, Helsinki, tai Teamsin kautta.

Milloin: Keskiviikkona 4.5. klo 10—11.

Kenelle: Toimittajille

Ilmoittautuminen: Tilaisuuteen mahtuu rajallinen määrä toimittajia. Vahvista siis osallistumisesi 3.5. klo 15 mennessä anna-reetta.korhonen@helsinki.msf.org. Kerrothan myös, tuletko paikan päälle vai osallistutko etänä.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lääkärit Ilman Rajoja
Lääkärit Ilman Rajoja
Kumpulantie 5
00520 Helsinki

Lääkärit Ilman Rajoja on maailmanlaajuinen sairaanhoitoon keskittyvä avustusjärjestö. Olemme 50 vuoden ajan tarjonneet hoitoa siellä, missä kärsimys on suurinta. Terveydenhuolto, tuskan lievitys ja hengissä pysyminen eivät saa olla riippuvaisia taustasta, uskonnosta, mielipiteistä luonnonkatastrofien, sotien ja muiden kriisien keskellä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lääkärit Ilman Rajoja

Lääkärit Ilman Rajoja todisti sairaalan pommitusta Mykolajivissa, Ukrainassa6.4.2022 08:02:34 EEST | Tiedote

Neljä Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön työntekijää vieraili 4. huhtikuuta Mykolajivissa tapaamassa kaupungin ja alueen terveysviranomaisia. Noin kello 15.30, ryhmän saapuessa kaupungin syöpäsairaalaan, joka on hoitanut sodan alusta lähtien haavoittuneita, sairaalan ympäristö joutui tulituksen alle. "Henkilöstömme välittömässä läheisyydessä tapahtui useita räjähdyksiä noin 10 minuutin aikana", kertoo Michel-Olivier Lacharité, Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Ukrainan toiminnan johtaja, joka toimii tällä hetkellä Odessassa. "Kun työntekijämme olivat poistumassa alueelta, he näkivät loukkaantuneita ja ainakin yhden ruumiin. Emme kuitenkaan pysty antamaan tarkkaa kuolleiden ja loukkaantuneiden lukumäärää. Onneksi henkilökuntamme pääsi suojautumaan eikä kukaan heistä loukkaantunut räjähdyksessä. Henkilökuntamme auton ikkunat tosin olivat tuhoutuneet räjähdyksessä, auton ollessa pysäköitynä sairaalan sisäänkäynnin ulkopuolelle", Lacharité jatkaa. Työntekijät kertoivat, että myös noin 300 met

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme