KIASMA

Kutsu medialle: Seppo Fräntin kokoelma esille Kiasmaan

Jaa

Hullu rakkaus - Seppo Fräntin kokoelma Kiasmassa esitellään median edustajille ke 25.3. klo 11-13. (Ilmoittautuminen ja haastattelupyynnöt paivi.oja@kiasma.fi )

Kuva: Kansallisgalleria, Pirje Mykkänen
Kuva: Kansallisgalleria, Pirje Mykkänen

Helsinkiläinen taidemesenaatti ja keräilijä Seppo Fränti on lahjoittanut mittavan taidekokoelman Nykytaiteen museo Kiasmalle. Kokoelman noin 650 teoksesta on nyt koottu yli 200 teosta käsittävä näyttely Kiasman kolmanteen kerrokseen.

Lehdistötilaisuudessa on mahdollisuus haastatella Seppo Fräntiä.

Fräntin mittava taidekokoelma on rohkea, avoin ja samalla intiimi. Se hahmottaa ihmisenä olemisen kipuilua kuvataiteen kautta.

Kokoelmalahjoituksesta koottu näyttely Hullu rakkaus tarjoaa Kiasman yleisölle katsauksen uuteen suomalaiseen maalaustaiteeseen. Kokoelma on ainutlaatuinen henkilökohtaisuudessaan ja vilpittömässä kiinnostuksessaan nykytaidetta ja taiteilijoita kohtaan.

Seppo Fränti aloitti taiteen keräämisen jo 1970–80 -lukujen vaihteessa, mutta viimeisen kymmenen vuoden ajan kokoelma on karttunut huomattavaa vauhtia. Fränti on tehnyt paljon hankintoja mm. kotimaisilta nuorilta kuvataiteilijoilta, usein taidekoulujen lopputyönäyttelyistä. Edustettuna kokoelmassa on yli 100 taiteilijaa.

Hullu rakkaus

27.3.2020-10.1.2021

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

Kati Kivinen
intendentti
0294 500 540
kati.t.kivinen@kiasma.fi

Saara Hacklin
amanuenssi
0294 500 634
saara.hacklin@kiasma.fi

Kiasman viestintä:

Piia Laita
0294 500 507
piia.laita@kiasma.fi

Päivi Oja
0294 500 534
paivi.oja@kiasma.fi

Kuvat

Kuva: Kansallisgalleria, Pirje Mykkänen
Kuva: Kansallisgalleria, Pirje Mykkänen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, info@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme