Eläketurvakeskus (ETK)

Kutsu medialle: SuomiAreenassa ratkotaan työeläkkeen tulevaisuutta

Jaa

Suomen väestö vanhenee. Mikä on eläkejärjestelmän rooli ikääntyvässä yhteiskunnassa? Mitä voidaan tehdä, jotta työeläkkeiden rahoitus on turvattu myös tulevaisuudessa?

Leikkaisitko sinä mummosi eläkettä? -otsikon alla pureudutaan kysymyksiin, jotka pohdituttavat ja tulevat eteen ikääntyvässä Suomessa. Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että työeläkkeet saadaan hoidettua tulevaisuudessa? Miten näihin tekijöihin voidaan vaikuttaa? Kuka maksaa? Millaista vanhuudenturvaa haluamme rakentaa ikääntyvässä Suomessa?

Eläketurvakeskuksen ja Telan SuomiAreena-keskustelussa tiistaina 13.7. klo 13-13:45 kantaa kysymyksiin ottavat sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen, Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander, toimittaja Maryan Abdulkarim, SOSTEn pääekonomisti Jussi Ahokas sekä opiskelija Ella Okko.

Tilaisuuden alussa kuullaan Sitran johtavan asiantuntijan Mikko Dufvan videopuheenvuoro, jossa hän avaa teemaa laajemmin. Väestörakenteen muutokseen lisäsävyjä tuovat muut megatrendit, kuten ilmastonmuutos ja luontokato.

Tilaisuuden alla julkaistaan Eläketurvakeskuksen eläkebarometri, jossa kansalaiset ottavat kantaa myös eläkkeiden rahoitusta koskeviin kysymyksiin.

Keskustelu striimataan studiolta MTV-palveluun Se on katsottavissa suorana ja tallenteena osoitteessa https://mtv.fi/suomiareena. Keskusteluun voi osallistua myös Twitterissä tunnuksella #eläkeareena.

Lisätietoja:

Eläkkeiden rahoitus -teemasta lisätietoa antaa Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander, puh. 029 411 2414, jaakko.kiander(at)etk.fi

Areena-tilaisuudesta lisätietoa antaa Eläketurvakeskuksen viestintäpäällikkö Matti Lumijärvi, puh. 029 411 2488, matti.lumijarvi(at)etk.fi

Tapahtumasivu: https://www.tela.fi/elakeareena

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Tukkutorinkuja 5
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme