Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

KUTSU MEDIALLE: Tervetuloa Maatalouden ilmastotiekartan julkistustilaisuuteen verkossa 15.7. klo 10

Jaa

Maatalouden ilmastotiekartta on nyt valmistunut. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan, mitä matka kohti ilmastoneutraalia, kestävää maataloutta tarkoittaa.

Julkistus lähetetään suorana verkkolähetyksenä MTK:n toimitiloista Simonkadulla 15.7. klo 10-11.30. Ilmoittaudu viimeistään 14.7. tästä  ja saat kalenterikutsun linkin kera suoraan sähköpostiisi. 

Tilaisuuden järjestävät Maatalouden ilmastotiekartta-hankkeen käynnistäjät ja tilaajat MTK ry ja SLC r.f. Tilaisuus on luonteeltaan keskusteleva ja avataan maataloustuottajien omilla puheenvuoroilla. Lisäksi kuulemme kartan toteuttaneen Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Heikki Lehtosen esityksen ilmastotiekartan keskeisistä löydöksistä, toimenpiteistä ja suosituksista.

Kartan asiantuntijakommentaattoreina toimivat ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski ja e2 Tutkimuksen johtaja Karina Jutila. Tilaisuudessa kuullaan myös maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän puheenvuoro. 

Tilaisuuden juontaa ja keskustelua fasilitoi Demos Helsingin Tuuli Kaskinen.  

Lämpimästi tervetuloa! 

Liisa Pietola 
Ympäristöjohtaja 
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry 

Jonas Laxåback
Toiminnanjohtaja 
Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC

Haastattelupyynnöt 
Liisa Pietola 
liisa.pietola@mtk.fi

050 438 4014

Tutustu aiheeseen: 
www.mtk.fi/ilmastotiekartta

slc.fi/om-slc/projekt/klimatvagkarta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Sade uhkaa viljasatoa – puinnit eivät etene – laatu heikkenee11.9.2020 08:05:03 EESTTiedote

Viljojen kasvukausi on nyt sadonkorjuuvaiheessa, mutta näkymät ovat todella huonot. Suomessa koko kasvukausi on ollut kokonaisuudessaan haasteellinen. Runsaiden sateiden takia sadonkorjuu on nyt monin paikoin täysin pysähdyksissä, ja laatutappioita syntyy, kun sateet hankaloittavat puinteja. Pellot alkavat myös olla pehmeitä. Osa ohran, vehnän ja myös kauran jyvistä on alkanut itää tähkässä. Entuudestaan heikon kannattavuuden kanssa kamppaileva peltokasvisektori on erittäin huolestunut tilanteesta: onko jälleen tulossa heikko vuosi?

MTK:n Elinkeinopolitiikka- ja yrittäjyysvaliokunta huolissaan elinkeinovapaudesta28.8.2020 08:43:49 EESTTiedote

Koronakriisistä toipuminen edellyttää menestyvää yritystoimintaa. Suomen hallituksen tulee kaikin keinoin edistää yritystoiminnan toimintaedellytyksiä. Valiokunta on huolissaan ajatuksista kieltää laillisia elinkeinoja. Valiokunta edellyttää, että elinkeinovapautta puolustetaan, eikä yrittäjyyttä lakkauteta poliittisin päätöksin, sanoo valiokunnan puheenjohtaja Leena Erälinna.

Aktiivista vesiensuojelua maatiloilla27.8.2020 08:09:50 EESTTiedote

Vesiensuojelu on ollut maatalouden ympäristötyön ytimessä vuosikymmenet. Ilmastonmuutoksen arvioidaan lisäävän maataloudesta aiheutuvaa kuormitusriskiä vesiin, ja jatkossa tarvitaankin yhä tehokkaampia ja tarkemmin kohdennettuja vesiensuojelutoimenpiteitä. MTK valmistelee parhaillaan yhdessä SLC:n kanssa järjestöjen vesiohjelmaa, jossa esitetään toimintatapoja maa- ja metsätalouden haitallisten vesistövaikutusten vähentämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme