Kutsu medialle: Tiedotustilaisuus Oulun ulkoistamissuunnitelmien tilanteesta – JHL ja Jyty vastustavat

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty vaativat Oulun kaupunkia perumaan ulkoistamissuunnitelmansa.

Oulun kaupunki suunnittelee ulkoistavansa ateria- ja puhtauspalvelunsa sekä ICT-palvelunsa. Ammattiliitot JHL ja Jyty vastustavat suunnitelmaa, koska ulkoistaminen tarkoittaisi vääjäämättömästi palvelussuhteen ehtojen heikentymistä ja vaarantaisi myös työsuhteet.

Toisin kuin julkinen palveluntuottaja, yritykset hakevat toiminnallaan taloudellista voittoa. Euroja tuijottaen tehdyt ratkaisut ovat Suomessa monessa kunnissa osoittautuneet lopulta kalliimmiksi kuin omana työnä tuotetut palvelut.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki tapaavat Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan maanantaina 21.9.

Tule kuulemaan keskustelun kulusta ja taustoista sekä ammattiliittojen mietteistä jatkon suhteen tiedotustilaisuuteen

maanantaina 21.9.2020 klo 15.00-16.00
Paikka: Original Sokos Hotel Arinan kokoustilat, Kauppakeskus Valkea, 4. kerros (Pakkahuoneenkatu 16, 90100 Oulu)

Paikalla tilaisuudessa ovat JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki sekä alueen luottamusmiehiä.

Lisätietoa Oikeutta Ouluun! -teemasivultamme: https://www.jhl.fi/oikeuttaouluun

Tervetuloa!

Lisätietoja: JHL:n viestintäjohtaja Kristiina Ahonen, p. 040 530 1774

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL muodostavat yhdessä julkisen alan neuvottelujärjestö JAUn. JAU edustaa noin kolmasosaa kunta-alan henkilöstöstä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:s hälsningar till budgetförhandlingarna: regeringen har nycklarna för att lösa krisen inom äldreomsorgen och hålla Finland på fötter11.9.2020 09:30:00 EESTTiedote

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL kräver att landets regering inför stimulans- och sysselsättningsfrämjande lösningar för att lindra effekterna av coronakrisen. Kommunernas ekonomiska ställning måste tryggas för att undvika uppsägningar och permitteringar. Det är också möjligt att nå en lösning på personalbristen inom äldreomsorgen inom ramen för budgetförhandlingarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme