Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Kutsu: Miten korona on vaikuttanut ihmisten elämään ja koko yhteiskuntaan? Webinaarisarja alkaa pe 18.6.

Jaa

Koronavirusepidemia ja sen torjuntatoimet vaikuttavat yhteiskuntaan monin tavoin sekä välittömästi että viiveellä. Useissa tutkimuslaitoksissa, yliopistoissa ja korkeakouluissa Suomessa on käynnissä tutkimuksia epidemian yhteiskunnallisista vaikutuksista ja keinoista, joilla koronan aiheuttamia haittoja voitaisiin minimoida.

THL järjestää yhdessä muiden tutkimuslaitosten, yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa sote-alan päättäjille ja tutkijoille suunnatun webinaarisarjan, joka kokoaa yhteen eri tutkimusten tuloksia epidemian yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Sarja tarjoaa runsaasti kiinnostavaa taustatietoa myös toimittajille ja petaa koronan jälkihoitoa.

Ilmoittaudu mukaan 16.6.2021 mennessä ja tule kuulemaan, miten korona on vaikuttanut yhteiskuntaamme ja millaisin keinoin epidemian aiheuttamia haittoja hoidetaan. Keskustelut ja kysymykset hoidetaan chatin kautta.

Sarjan ensimmäinen webinaari pidetään perjantaina 18.6. klo 9–11 ja sen aiheena on Arjen resilienssi: elinolot ja elintavat.

Ensimmäisessä webinaarissa käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa:

 • Koronavirus sisäilmassa
 • Koronavirukselta suojautuminen ja siihen suhtautuminen
 • Kulttuuri ja yhteisöllisyys epidemian aikana
 • Epidemian vaikutukset liikuntatottumuksiin
 • Luonnon merkitys ihmiselle epidemian aikana.

Ilmoittautumislinkki:
https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/e7e9dfbb-75e6-4a77-8863-60c2629b8b98?displayId=Fin2288018

Osallistumislinkki:
https://webcast.sst.fi/cast/koronan-yhteiskunnalliset-vaikutukset-arjen-resilienssi-elinolot-ja-elintavat-18-6/public

Lisätietoja ohjelmasta:
https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/tapahtumakalenteri/-/event/7528599


Webinaareja järjestetään tämän vuoden aikana yhteensä seitsemän ja ne käsittelevät koronaepidemian yhteiskunnallisia vaikutuksia eri näkökulmista. Loppuvuoden teemoja ovat:

 • Talous, työllisyys ja toimeentulo
 • Eriarvoisuus ja heikoimmassa asemassa olevat
 • Sosiaali- ja terveyspalvelut ja -etuudet
 • Työolot ja työturvallisuus
 • Mielenterveys
 • Koulutus ja nuorten hyvinvointi

Webinaarisarjan hashtag on #koronanvaikutukset


Lisätietoja webinaareista yleisesti:

Jaana Halonen
tutkimusohjelmajohtaja
THL
puh. 029 524 6100
jaana.halonen@thl.fi

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Mannerheimintie 166
00270 Helsinki

029 524 6000https://thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

THL suosittelee koronan karanteeniajan lyhentämistä 10 vuorokauteen2.8.2021 08:25:17 EEST | Tiedote

THL muuttaa suositustaan koronakaranteenin kestosta. Tartuntatautilääkärin asettaman karanteenin kestoksi suositellaan nykyisen 14 vuorokauden sijaan 10:tä vuorokautta. Muutos suositukseen karanteenin kestosta tulee voimaan maanantaina 2.8.2021, eikä se koske tätä aiemmin aloitettujen karanteenien kestoa, ellei tartuntataudeista vastaava lääkäri toisin päätä. Suositusta muutetaan, koska uusi tieto on osoittanut, että lyhyempi karanteeniaika on riittävä. Perusoikeuksia voi rajoittaa vain lakiin perustuen ja välttämättömistä syistä. Karanteenin kestoa voi edelleen lyhentää testillä kuudentena päivänä Kunnan tartuntatautilääkäri voi tartuntatautilain (1227/2016) perusteella asettaa koronalle altistuneen karanteeniin. THL:n uuden ohjeen mukaan karanteenin voi purkaa, jos altistuneesta aikaisintaan 6 vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen. Negatiivisen testituloksen perusteella kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä päätöksen karanteenin lopettamise

THL:n tutkimus: sairastetun koronavirustaudin tuottamia vasta-aineita löytyi vielä vuoden päästä22.7.2021 12:26:46 EEST | Tiedote

Valtaosalla koronavirustartunnan saaneista oli neutraloivia vasta-aineita vielä yli vuoden kuluttua, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksesta. Tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin sairastetun koronavirustaudin tuottamien vasta-aineiden säilymistä, kun tartunnan saamisesta oli kulunut puoli vuotta ja vuosi. Jopa 97 prosentilla tutkittavista havaittiin koronaviruksen piikkiproteiinin tunnistavia IgG-vasta-aineita, kun tartunnasta oli kulunut vuosi. Vaikka vasta-aineita havaittiin monella, oli niiden määrä vuoden jälkeen noin kolmasosan matalampi kuin mitä se oli ollut puoli vuotta tartunnan saamisen jälkeen. ”Koronavirustaudin jälkeisten vasta-ainetasojen tutkiminen tuottaa tärkeää tietoa, joka auttaa myös rokotteiden aikaansaaman suojan ja keston arvioimisessa”, kertoo THL:n tutkimuspäällikkö Merit Melin. Tutkittavat olivat sairastaneet koronavirustaudin keväällä 2020 Tutkimukseen kutsutut henkilöt olivat saaneet koronavirustartunnan keväällä 2020. Tartunta oli todennet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme