Suomen Tekstiili & Muoti ry

Kutsu: Näin suomalainen tekstiiliala muuttuu hiilineutraaliksi – Tiekartan julkistus, webinaari 11.6.2020

Jaa

Suomalaisen tekstiilialan hiilijalanjälki on nyt laskettu ensimmäistä kertaa. Suomen Tekstiili & Muoti ry:n tiekartta kertoo, millä keinoilla ja aikataululla alasta voidaan tehdä hiilineutraali.

Tervetuloa mediatilaisuuteen, jossa julkistetaan Hiilineutraali tekstiiliala -tiekartta. Julkistus järjestetään Teamsin välityksellä torstaina 11.6.2020 kello 10-11.

Tekstiilialan tiekarttaan on laskettu alan hiilijalanjälki Suomessa, ja se esittelee ne keinot, joilla ala voi saavuttaa hiilineutraalisuuden Suomen tavoitteiden mukaisesti vuonna 2035.

Muutokseen tarvitaan toimia yrityksiltä, päättäjiltä ja kuluttajilta. Suomalaiset yritykset voivat myös auttaa globaalia tekstiiliteollisuutta päästöjen vähentämisessä tarjoamalla ratkaisuja, jotka pienentävät niiden asiakkaiden päästöjä. Esimerkki tästä ns. hiilikädenjäljestä ovat täällä kehitettävät uudet tekstiilikuidut.

Hiilineutraali tekstiiliala -tiekartta on osa työ- ja elinkeinoministeriön ja eri toimialojen tiekarttatyötä, Yhteensä 13 toimialaa on selvittänyt oman alan yritystensä kanssa polkuja vähähiilisyyteen tukeakseen hallituksen vuoden 2035 ilmastoneutraaliustavoitteen saavuttamista.

Ilmoittaudu mukaan julkistukseen tästä linkistä. Saat linkin webinaariin sähköpostitse edellisenä päivänä.

Mediatilaisuuden ohjelma:

Tervetuloa!
Mari Kamaja, viestintä- ja edunvalvontapäällikkö, Suomen Tekstiili & Muoti ry 

Tiekartan esittely: Suomalaisen tekstiilialan hiilijalanjälki ja keinot päästöjen vähentämisen
Satumaija Mäki, johtava asiantuntija, Suomen Tekstiili & Muoti ry 

Hiilineutraalia villalankaa Kouvolasta
Daniela Yrjö-Koskinen, toimitusjohtaja, Novita Oy

Kohti positiivista kädenjälkeä: Tekstiilijätteestä uutta kuitua
Petri Alava, toimitusjohtaja, Infinited Fiber Company Oy

Aikaa kysymyksille

Puhujat ovat käytettävissä kahdenvälisiin puhelinhaastatteluihin webinaarin jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Tekstiili & Muoti ry
Suomen Tekstiili & Muoti ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki

http://www.stjm.fi

Suomen Tekstiili & Muoti ry on tekstiili-, vaate- ja muotialan yritysten järjestö. Huolehdimme siitä, että yrityksillä on kannustava toimintaympäristö ja mahdollisuuksia kasvaa, kansainvälistyä ja menestyä. Olemme alan vahva vaikuttaja ja työmarkkinajärjestö. Autamme jäsenyrityksiä työelämään ja liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Jäsenyritystemme tuotteita ovat mm. vaatteet, kodintekstiilit, sairaalatekstiilit, tekniset tekstiilit sekä kuitukankaat ja teollisuustekstiilit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Tekstiili & Muoti ry

Koronakriisi osoitti huoltovarmuuden tärkeyden – jatkossa on huolehdittava, että meillä on riittävää osaamista ja että huoltovarmuus kattaa kriittiset tuotteet15.6.2020 08:55:00 EESTTiedote

Maailmanlaajuinen koronapandemia toi selvästi esiin, miten riippuvaisia olemme kansainvälisistä tuotantoketjuista. Kun tästä kriisistä lähdetään eteenpäin, on syytä arvioida, mitä osaamista tarvitsemme ja miten voimme varmistaa huoltovarmuuden erilaisissa kriittisissä tuotteissa. Arviointi on ulotettava myös muualle kuin terveydenhuoltoon: esimerkiksi Puolustusvoimien yhteispohjoismainen taisteluasuhankinta voi viedä hankintoja ja osaamista Suomen ulkopuolelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme