KIASMA

Kutsu: Nathaniel Mellorsin ja Erkka Nissisen humoristinen ote nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä vallasta ja moraalista uudessa Kiasman näyttelyssä

Jaa

Kiasma esittelee torstaina 15.3. klo 11 Erkka Nissisen ja Nathaniel Mellorsin absurdin videoteoksen The Aalto Natives sekä siihen liittyvän näyttelyn. Taiteilijat ovat paikalla. Ilmoittauduthan etukäteen osoitteeseen paivi.oja@kiasma.fi

Nathaniel Mellors & Erkka Nissinen: The Aalto Natives in Venice Biennale PHOTO by FRAME / Ugo Carmeni 2017.
Nathaniel Mellors & Erkka Nissinen: The Aalto Natives in Venice Biennale PHOTO by FRAME / Ugo Carmeni 2017.

Erkka Nissinen ja Nathaniel Mellors tunnetaan kumpikin räävittömistä ja usein komediallisista teoksistaan, joissa humoristinen ote kätkee sisäänsä perustavanlaatuisia, ajankohtaisia kysymyksiä vallasta ja moraalista. Venetsian biennaalissa esillä olleessa The Aalto Natives -teoksessaan he keskittyvät Suomen historiaan ja kansallisidentiteettiin liittyviin kliseisiin.

Kiasmassa nähtävät uudet installaatiot jatkavat The Aalto Nativesin tarinaa kolmiulotteisessa muodossa: monet videon animoiduista nukkehahmoista on tuotu näyttelytilaan. Näyttelyn on kuratoinut amanuenssi Patrik Nyberg.

The Aalto Natives -teoksen tilaaja ja tuottaja Venetsian biennaaliin 2017 oli Frame Contemporary Art Finland ja kuraattori Xander Karskens, Amstelveenin Cobra-museon taiteellinen johtaja, joka on tilaisuudessa myös paikalla. 

Nathaniel Mellors & Erkka Nissinen

The Aalto Natives
16.3.-9.9.2018

KUVIA www.kiasma.fi/press

Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki
www.kiasma.fi

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa.
www.kansallisgalleria.fi  

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

Kiasman viestintä

Piia Laita
viestintäpäällikkö
040 590 8805
piia.laita@kiasma.fi

Päivi Oja
tiedottaja
040 575 1486
paivi.oja@kiasma.fi

Kuvat

Nathaniel Mellors & Erkka Nissinen: The Aalto Natives in Venice Biennale PHOTO by FRAME / Ugo Carmeni 2017.
Nathaniel Mellors & Erkka Nissinen: The Aalto Natives in Venice Biennale PHOTO by FRAME / Ugo Carmeni 2017.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, nfo@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

389 051 kävijää vieraili Pohjoismaisessa paviljongissa Venetsian biennaalissa26.11.2019 09:57:09 EETTiedote

Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa vieraili ennätyksellinen määrä kävijöitä. Näyttely keräsi tänä vuonna yhteensä 389 051 kävijää. Kiasman toteuttama näyttely sai runsaasti kiitosta ja kansainvälistä huomiota ajankohtaisella ilmastoteemallaan. Näyttely Weather Report: Forecasting Future käsitteli ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Marraskuun aikana Venetsiaa koettelivatkin poikkeuksellisen rajut tulvat.

Pidennämme tiedotustilaisuuden kestoa! Media pääsee tutustumaan Ragnar Kjartanssonin näyttelyyn The Visitors keskiviikkona 9.10. klo 10-1530.9.2019 11:50:15 EESTTiedote

Haluamme tarjota medialle mahdollisuuden tutustua rauhassa huippusuositun islantilaisen taiteilijan Ragnar Kjartanssonin videoinstallaatioon The Visitors ja pidennämme median ennakkotutustumisaikaa. Teoksiin voi tulla tutustumaan keskiviikkona 9.10. klo 10-15 välisenä aikana, jolloin myös näyttelyn tiedotusmateriaali on saatavilla. Ilmoitathan etukäteen, mikä haluat haastatella esimerkiksi näyttely kuraattoria.

Kiasman vuosi 2020 tarjoaa kotimaista maalaustaidetta ja kansainvälisiä sooloja26.9.2019 12:59:26 EESTTiedote

Helsinkiläisen keräilijän Seppo Fräntin kokoelmalahjoituksesta koottu näyttely Hullu rakkaus tarjoaa Kiasman yleisölle mittavan katsauksen uuteen suomalaiseen maalaustaiteeseen. Yhdysvaltalaisen Doug Aitkenin ja brittitaiteilija Ed Atkinsin näyttelyt jatkavat nimekkäiden kansainvälisten taiteilijoiden soolonäyttelyiden sarjaa. Kansainvälistä nykytaidetta esittelee myös Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa esillä ollut näyttely Weather Report - Forecasting Future, joka saadaan seuraavaksi Kiasmaan. Liisa Lounilan näyttely jatkaa kotimaisten taiteilijoiden keskivaiheen uran esittelyä uusin teoksin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme