Tekniikan akateemiset - TEKTekniikan akateemiset - TEKTekniikan akateemiset - TEK

Kutsu: Nuorten tiedekilpailu Otaniemessä

Jaa
Tervetuloa tapaamaan ongelmanratkaisijoita – tieteestä, teknologiasta ja keksinnöistä kiinnostuneita lapsia ja nuoria! Tiedekilpailu on median edustajille avoinna maanantaina 4.4. klo 15.

Tervetuloa pitkästä aikaa paikan päälle tapaamaan lapsia ja nuoria eri puolilta Suomea. Samalla pääset raportoimaan vaihteeksi positiivisia uutisia. Tiedämme, että niitä jokainen tässä ajassa kaipaa.

Tekniikan akateemiset TEK ja Kehittämiskeskus Opinkirjo järjestävä tiedekilpailu Tutki-Kokeile-Kehitä lopputapahtuman Otaniemen lukiossa Espoossa (Tietotie 6). Olet tervetullut paikan päälle maanantaina 4.4.2022 klo 15–18.

Tänä vuonna saimme Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailuun 170 kilpailutyötä, joista monialainen esiraati on valinnut asiantuntijapalautteiden perusteella työt lopputapahtumaan. Töiden aihekirjo on laaja. Mukana on ajankohtaisia tutkimuksia esimerkiksi kasvomaskien vaikutuksesta suorituskykyyn sekä korona-ajan vaikutuksesta nuorten sosiaalisen median käyttöön. Nuoret ovat tutkineet myös esimerkiksi mikromuoveja vesistöissä, vesivälitteisten tautien torjuntaa sekä naisten roolia Suomen sisällissodassa ja Algerian vapaussodassa.

Mikäli et pääse paikan päälle, voit tutustua kilpailutöihin verkkonäyttelyssä, joka avautuu osoitteessa www.tukoke.fi viikolla 14.

Koronatilanteen vuoksi pyydämme, että ilmoittaudut Info-tiskillä, kun saavut kilpailuun.

Kilpailu pähkinänkuoressa

  • Tutki-Kokeile-Kehitä on tiede-, teknologia- ja keksintökilpailu 4–20-vuotiaille
  • Kilpailun järjestävät Tekniikan akateemiset TEK ja Kehittämiskeskus Opinkirjo vuosittain
  • Kilpailuun voi osallistua yksin tai ryhmässä, töiden aihe on vapaa
  • Kilpailun palkintoina on rahan lisäksi edustuspaikkoja kansainvälisiin kilpailuihin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt
Katariina Rönnqvist, viestinnän asiantuntija, TEK
+358 922 912 277

Lisätietoa kilpailusta
koordinaattori Tuula Pihlajamaa, Tuula.Pihlajamaa@tek.fi
koordinaattori Eeva Mäkelä, Eeva.Makela@opinkirjo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. Yli 75 000 jäsenellään TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto ja Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiliitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme