Oulun yliopisto

Kutsu: Oulun yliopiston keskustakampuksen hankesuunnitelma valmistuu

Jaa

Oulun yliopiston hallitus käsittelee kokouksessaan 16.12.2021 Raksilaan kaavaillun keskustakampuksen hankesuunnitelmaa. Hankesuunnitelmassa kuvataan uudisrakennukselle asetetut toiminnalliset, tekniset ja taloudelliset tavoitteet.

Esimerkinomainen havainnekuva keskustakampuksesta Tehtaankadulta päin. Kuva Linja Arkkitehdit.
Esimerkinomainen havainnekuva keskustakampuksesta Tehtaankadulta päin. Kuva Linja Arkkitehdit.

Median edustajille järjestetään virtuaalinen infotilaisuus samana iltapäivänä, torstaina 16.12.2021 kello 14.00. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 16.12. kello 10.00. Linkki tilaisuuteen lähetetään ilmoittautuneille toimittajille ennen tilaisuutta. Tilaisuus on tarkoitettu vain ennakkoon ilmoittautuneille median edustajille.

Tilaisuudessa ovat mukana Oulun yliopistosta hallituksen puheenjohtaja Sakari Kallo, rehtori Jouko Niinimäki ja projektipäällikkö Arto Haverinen sekä WSP Finland Oy:stä projektipäällikkö Mervi Savolainen.

Hankesuunnitelman tarkoituksena on olla suunnittelun lähtötietoasiakirja, joka mahdollistaa hankkeen etenemisen. Rakennuksen tarkempi suunnittelu sekä rahoituksesta ja rakentamisesta päättäminen ajoittuisivat vuosille 2022–2025.

Hankesuunnittelustakin on tärkeää huomioida, että viitesuunnitelman yksityiskohdat eivät ole tässä vaiheessa lopullisia. Tavoitteena on ollut esittää yksi mahdollinen ratkaisu, jotta yliopiston hallitus pääsee arvioimaan hankkeen reunaehtojen kelpoisuutta. Myös erilaiset havainnekuvat poikkeavat lopullisesta rakennuksesta, jonka suunnittelusta järjestetään arkkitehtuurikilpailu.

Oulun kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan 26.10.2020 keskustakampushankkeelle suunnitteluvarauksen Raksilassa sijaitsevalle ns. markettontille 31.12.2021 saakka. Erillinen täydennetty suunnitteluvarausselvitys valmistuu vuoden loppuun mennessä Oulun kaupungin johdolla.

Lisätietoja medialle:

Viestintäjohtaja Marja Jokinen, marja.jokinen@oulu.fi ja puh. 050 581 0264

Kuvat

Esimerkinomainen havainnekuva keskustakampuksesta Tehtaankadulta päin. Kuva Linja Arkkitehdit.
Esimerkinomainen havainnekuva keskustakampuksesta Tehtaankadulta päin. Kuva Linja Arkkitehdit.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Harvinaiset geenimuutokset voivat lisätä lievään sepelvaltimotautiin liittyvän äkkikuoleman riskiä18.1.2022 06:10:00 EET | Tiedote

Pitkälle edennyt sepelvaltimotauti ja siihen usein liittyvä sydänlihaksen liikakasvu on yleisin sydänperäisen äkkikuoleman aiheuttaja. Joissain tapauksissa äkkikuoleman taustalta löytyy kuitenkin vain lieväasteinen sepelvaltimotauti yhdessä sydämen liikakasvun kanssa. Tutkimuksen mukaan tietyt harvinaiset geenimuutokset voivat lisätä lievää sepelvaltimotautia sairastavan potilaan riskiä vaarallisille rytmihäiriöille ja äkkikuolemalle.

Energiakeräämisen tutkija Yang Bai sai merkittävän ERC-rahoituksen10.1.2022 13:00:26 EET | Tiedote

Euroopan tutkimusneuvosto on julkaissut uusimmat rahoituksensa. Tutkijamme Yang Bai on yksi ERC Starting Grant -voittajista. Nimensä mukaisesti rahoitus on tarkoitettu uransa alussa nuorille tutkijoille, jotta he voivat perustaa oman tutkimusryhmänsä ja keskittyä syventämään jo merkittäväksi havaittua tutkimustaan. Puolitoista miljoonaa euroa avointa tutkimusrahaa on korkealle arvostettu tunnustus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme