Aalto-yliopisto

Kutsu: Quantum Art Jam kokoaa kvanttifyysikot ja taiteilijat Oodiin perjantaina 17.3.

Jaa
Yli sata vuotta sitten keksitty kvanttifysiikka on mullistanut käsityksemme todellisuudesta. Jatkuvasti yllätyksiä tarjoava kvanttimaailma on monilta osin kuitenkin edelleen hämärän peitossa. Voiko taide auttaa meitä ymmärtämään kvanttifysiikkaa? Miltä kvanttitaide voisi näyttää?
Kuva: Aalto-yliopisto
Kuva: Aalto-yliopisto

Tieteilijät ja taiteilijat tutkivat kvanttifysiikkaa ja taidetta yhdistäviä kysymyksiä sekä esittelevät työnsä tuloksia Quantum Art Jam -tapahtumassa Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa perjantaina 17. maaliskuuta kello 15 alkaen.

Tapahtumassa on luvassa taideteosten esittelyn lisäksi professori Paola Verrucchin puhe kvanttifysiikan merkityksestä sekä vapaata keskustelua.

Englanninkieliseen tapahtumaan on vapaa pääsy. Sen järjestää Aalto-yliopiston koordinoima kvanttiyhteisö InstituteQ ja kvanttikoulutukseen erikoistuva QPlayLearn.

Lisätietoja tapahtumasta: https://www.aalto.fi/en/events/quantum-art-jam

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Caterina Foti
Postdoctoral researcher
caterina.foti@aalto.fi
p. +358 50 3389 775

Kuvat

Kuva: Aalto-yliopisto
Kuva: Aalto-yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme