KOVA ry

Kutsu: Seminaari asumisen laadusta - mitä laatu asumisessa on? 17.11.2021

Jaa

Tervetuloa Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry:n järjestämään ajankohtaisseminaariin keskiviikkona 17.11.2021 klo 12.30–15.30 otsikolla ”Asumisen laatu – mitä laatu asumisessa on?”.

Seminaari järjestetään Botta Eventsin tiloissa, Juhlasalissa (2. krs.), käyntiosoite Museokatu 10, Helsinki. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 12.30. Seminaarin jälkeen on cocktail-tilaisuus klo 15.30 alkaen. Seminaaria voi seurata myös internetissä livelähetyksenä, johon toimitetaan linkki ilmoittautuneille ennen seminaarin alkua sähköpostitse.

Seminaarissa kuullaan korkeatasoisten alustajien näkökulmia asumisen laatuun ja pohditaan sitä, miten laatu näyttäytyy asumisessa ja näkyy ARA-asuntotuotannossa. Aihe on ajankohtainen, sillä asumisen laatuun liittyvää keskustelua käydään yhteiskunnassa säännöllisesti.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan seminaariin ja keskusteluun aiheesta. Voit myös välittää kutsua organisaatiossasi.

Ilmoittaudu seminaariin (osallistumistavasta riippumatta) käyttäen kutsun lopussa olevaa linkkiä viimeistään keskiviikkona 10.11.2021! Seminaaritilaan mahtuu 100 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Alla ja ohessa seminaarin ohjelma.

Seminaarin ohjelma

12.30                  Kahvitarjoilu

13.00                  Seminaarin avaus

                           Jouni Parkkonen, toimitusjohtaja, Kohtuuhintaisten vuokra- ja
                           asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry

13.05                  Mitä laatu asumisessa on – neliöitä, marmoria vai jotain
                           muuta?

                            Henna Helander, puheenjohtaja, Suomen Arkkitehtiliitto ry
                            (SAFA)

                            Markus Lahtinen, toimitusjohtaja, Pellervon taloustutkimus PTT

                            Anne Viita, toiminnanjohtaja, Vuokralaiset VKL ry

14.00                  Tuleeko yhteiskunnan ohjata asumisen laatua?

                            Hanna Dhalmann, asunto-ohjelmapäällikkö, Helsingin kaupunki

                            Juhana Brotherus, pääekonomisti, Suomen Hypoteekkiyhdistys

14.30                  ARA-asuntotuotanto asumisen laadun edistäjänä

                           Vesa Ijäs, yliarkkitehti, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus
                           (ARA)

14.45                  Miten ARA-asuntotuotannossa näkyy laatu? – kaksi case-
                           esimerkkiä

                            Jaana Närö, toimitusjohtaja, Helsingin kaupungin asunnot Oy

                            Esa Mustonen, toimitusjohtaja, TA-Asumisoikeus Oy

15.00                  Kommenttipuheenvuorot

                            Anu Kärkkäinen, johtaja, Rakennusteollisuus RT ry

                            Sari Sontag, finanssineuvos, valtiovarainministeriö

15.15                  Keskustelu

15.30                  Loppusanat

                           Jaana Närö, hallituksen puheenjohtaja, Kohtuuhintaisten
                           vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry

15.30-                 Cocktail-tilaisuus
17.00                 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KOVA ry
KOVA ry
Yliopistonkatu 5
00100 Helsinki

https://www.kovary.fi

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat - KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. KOVAn jäsenet omistavat pääasiassa joko normaaleja vuokra-asuntoja tai asumisoikeusasuntoja. Osa KOVAn jäsenistä omistaa myös erityisryhmien vuokra-asuntoja, kuten palvelu-, opiskelija- ja nuorisoasuntoja.

KOVAlla on 115 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yhteensä noin 310 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, joissa asuu noin 500 000 henkilöä. KOVAn jäsenet toimivat yli 100 kunnassa. KOVAn jäsenet omistavat yli 80 prosenttia rajoituksenalaisista normaaleista ARA-vuokra-asunnoista, yli 65 prosenttia kaikista rajoituksenalaista ARA-vuokra-asunnoista Suomessa ja noin 85 prosenttia asumisoikeusasunnoista Suomessa. KOVAn jäsenet aloittavat vuonna 2022 yhteensä yli 6 000 kohtuuhintaisen vuokra- ja asumisoikeusasunnon rakennuttamisen.

KOVA edustaa pitkäjänteisiä, pysyviä ja turvallisia vuokra- ja asumisoikeusasuntojen omistajia ja vuokranantajia. KOVA kehittää vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen toimintaedellytyksiä tekemällä vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöille Suomen parasta edunvalvontaa. KOVAn jäsenyhteisöt ylläpitävät asuntomarkkinoilla kilpailua, erityisesti hintakilpailua. KOVAn jäsenistö toimii siten, että pienituloisillakin ihmisillä on varaa laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KOVA ry

Yleishyödyllisillä vuokratalo- ja asumisoikeusyhtiöillä korkeat käyttöasteet27.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry:n selvityksen mukaan yleishyödyllisillä vuokratalo- ja asumisoikeusyhtiöillä olivat pääosin korkeat käyttöasteet vuonna 2021. Korkeaa käyttöastetta selittävät etenkin kasvukeskuksissa kohtuuhintaisten asuntojen edulliset asumiskustannukset markkinahintoihin nähden. Yleishyödyllisillä asuntotoimijoilla asumiskustannukset perustuvat omakustannusperiaatteeseen. Asuntojen korkea käyttöaste mahdollistaa myös asumisen kohtuuhintaisuuden.

Tiedote: EU:n energiatehokkuusdirektiivin muutoksilla rajuja seurauksia asumiskustannuksiin28.4.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Direktiiviehdotuksen vaatimukset vanhojen rakennusten korjaamisesta tarkoittaisivat KOVAn laskelmien mukaan KOVAn jäsenille jopa 2–2,7 miljardin euron lisäystä jo olemassa oleviin korjaustarpeisiin. Tällaiset toimet energiatehokkuuden parantamiseksi tarkoittaisivat huomattavia lisäyksiä myös KOVAn jäsenten ARA-kohteiden vuokratasoon. KOVAn jäsenten ARA-kohteiden keskivuokra tänä vuonna on 10,76 €/m²/kk, ja direktiiviehdotuksen perusteella esitetyt lisäkorjaustarpeet tarkoittaisivat noin 1,2–1,6 €/m²/kk (noin 11–15 %) korotusta nykyiseen vuokratasoon. KOVA pitää epätodennäköisenä, että rakennuskantaa voitaisiin parantaa esitetyllä tavalla ilman, että se tarkoittaisi asumiskustannusten kohtuutonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme