Amnesty International

Kutsu seminaariin: Supporting women, protecting rights

Jaa

Amnestyn ja KIOS:in seminaarissa kuullaan ihmisoikeuspuolustajien koskettavia tarinoita ja keskustellaan siitä, miten puheenjohtajamaa Suomi voi edistää ihmisoikeuksien toteutumista kaikkialla Euroopassa.

EU-puheenjohtajakausi tarjoaa Suomelle ainutlaatuisen mahdollisuuden kääntää koko Euroopan katseen ihmisoikeuspuolustajiin. Siksi Amnestyn Suomen osasto ja Kansalaisjärjestöjen Ihmisoikeussäätiö KIOS järjestävät torstaina 29. elokuuta Supporting women, protecting rights -seminaarin, jossa ääneen pääsevät paitsi asiantuntijat myös ihmisoikeuspuolustajat.

Seminaarissa keskustellaan siitä, millaisia uhkia ihmisoikeuspuolustajat kohtaavat työssään ja miten EU voisi tukea heitä tehokkaammin. Seminaarin ytimessä ovat erityisesti naisihmisoikeuspuolustajat, jotka nousevat lavalle kertomaan kokemuksistaan. 

Puhujaksi saapuu muun muassa ihmisoikeusaktivisti Maria Teresa Rivera, joka istui neljä vuotta vankilassa sen jälkeen, kun hän sai keskenmenon. Riveraa syytettiin murhasta. 

Muina puhujina paneelissa nähdään esimerkiksi toimittaja Jessikka Aro, venäläinen ihmisoikeusjuristi Irina Biryukova, zimbabwelainen aktivisti Memory Bandera Rwampwanyi, ukrainalainen sateenkaari-aktivisti Vitalina Koval sekä aktivisti Nedal Al-Salman Bahrainista. Seminaarin avaa ulkoministeri Pekka Haavisto.

Seminaari pidetään englanniksi. Median edustajat voivat ilmoittautua tilaisuuteen alta löytyvästä linkistä. Huomaattehan, että paikkoja on rajattu määrä. 

Ilmoittaudu nyt: https://www.amnesty.fi/supporting-women-protecting-rights-journalist-registration/

Mitä: Seminaari: Supporting women, protecting rights 

Missä: Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki

Milloin: 29.8.2019 kello 9.30-14.30. Tapahtuman tarkempi aikataulu löytyy ilmoittautumissivulta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on seitsemän miljoonaa tukijaa lähes kaikissa maailman maissa. Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Lapset kärsivät Boko Haramin runtelemassa Nigeriassa – kidutusta ja laittomia pidätyksiä27.5.2020 03:01:00 EESTTiedote

Terroristijärjestö Boko Haram on siepannut ja pakottanut tuhansia lapsia sotilaiksi tai “vaimoiksi” Nigerian koillisosissa jo lähes vuosikymmenen ajan. Amnesty Internationalin tuore raportti paljastaa, miten myös Nigerian armeija on syyllistynyt Boko Haramilta paenneiden lasten kiduttamiseen ja muihin sotarikoksiin. Lisäksi muun muassa EU rahoittaa entisille sotilaille suunnattua kuntoutusohjelmaa, joka on syyllistynyt ihmisoikeusloukkauksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme