KUTSU: Suomalainen tiede on rakennettu säätiöiden rahoituksella – tervetuloa Tieteen tukijoukot -tutkimuksen julkistustilaisuuteen!

Jaa

Suomalaisten apurahasäätiöiden tiederahoitusta viimeisen sadan vuoden ajalta on nyt tutkittu ensimmäistä kertaa. Tieteen tukijoukot -tutkimus osoittaa, että säätiöiden tuki on ollut korvaamatonta suomalaisen tieteen kehityksessä. Säätiöt ja rahastot ovat taanneet tukea tutkimukselle yhteiskunnallisesti hankalissakin tilanteissa.

Tervetuloa tutkimuksen julkaisutilaisuuteen, jossa puidaan säätiöiden roolia tieteen tukijoukkoina. Mitä niiden tiederahoituksella saadaan? Tarvitaanko säätiöiden tukea myös tulevaisuudessa? Pitäisikö tiedettä tukea verovaroilla lahjoitusten sijasta?

Aiheesta keskustelevat tutkimuksen tehnyt dosentti ja historioitsija Allan Tiitta, Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila, sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän veropoliittinen asiantuntija Lauri Finér ja Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu.

Paikka: Musiikkitalo, Paavo-sali, Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki.
Aika: 25.10. Kello 10.30–12.30

Tutkimuksen julkaisee kirjana kustannusyhtiö WSOY. Taustalla on monivuotinen tutkimushanke, jossa on kartoitettu säätiöiden rahoitustietoja Suomen itsenäisyyden ajalta.
Tilaisuuden osallistujat saavat teoksen mukaansa.

Ilmoittaudu tästä.

Säätiöt ovat todelliset tieteen tukijoukot

Tuhannet suomalaiset ovat lahjoittamalla säätiöille olleet tutkimuksen tukijoukoissa koko itsenäisyyden ajan. Tutkimuksen julkistamisen yhteydessä säätiöiden etu- ja tukijärjestö Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta haluaa herättää keskustelua suomalaisesta tiederahoituksesta ja säätiöiden roolista. Julkistamistilaisuuden lisäksi aihetta nostetaan esiin osoitteessa www.tieteentukijoukot.fi, jossa kampanjaan on lähtenyt mukaan eturivin suomalaisia tutkijoita ja poliitikkoja. Tieteen tukijoukot -tutkimuksen voi ladata sivuilta sekä tiivistelmänä että kokonaisuudessaan. Sivustolla voi myös haravoida tutkimusprojektin aineistona olleita tilastoja.

Yhteyshenkilöt

Liisa Suvikumpu
toimitusjohtaja
Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta
liisa.suvikumpu@saatiopalvelu.fi
040 513 9400

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukuntahttp://www.saatiopalvelu.fi/

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta on suomalaisten apurahanjakajien yhdistys, Suomen ainoa säätiöiden etu- ja tukijärjestö. Neuvottelukuntaan kuuluu tällä hetkellä 186 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta