N2 Comms

Kutsu: suomalaislasten vanhempien ajatuksia lasten älypuhelinten käytöstä selvittäneen tutkimuksen julkistaminen 17.4. klo 10-11

Jaa

Uuden tutkimuksen mukaan suomalaisvanhemmat ovat huolissaan lastensa älypuhelimen käytöstä, silti jo kymmenellä prosentilla viisivuotiaista on oma älypuhelin.

Tutkimuslaitos IRO on selvittänyt suomalaislasten vanhempien ajatuksia lastensa älypuhelinten käytöstä. Tutkimus kertoo muun muassa:

-miten tietoisia tai tietämättömiä vanhemmat ovat siitä mihin lapset puhelinta käyttävät
-mitkä tilanteet puhelimen käytössä koetaan erityisen ärsyttävinä ja kiusallisina
-mitkä asiat lasten puhelimen käytössä huolettavat vanhempia
-miten pelaaminen ja muu puhelimen käyttö vaikuttaa lasten harrastuksiin ja sosiaalisiin suhteisiin

Tutkimus on tehty norjalaisen lasten ensipuhelimiin erikoistuneen Xploran toimeksiannosta. Xploran ensipuhelimilla voi soittaa, tekstata ja seurata lapsen sijaintia – niissä ei ole internet-yhteyttä tai pelejä. Puhelimet ovat olleet menestys Norjassa ja Ruotsissa ja nyt ne tulevat myös Suomeen.

Tutkimustulokset esitellään tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 17.4.2019 kello 10-11 Lasipalatsin Helsinki-kabinetissa (Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki).

Ohjelma:

9.30 Aamiaistarjoilu
10.00 Uutta tietoa lasten älypuhelimen käytön ongelmista, Sylva Vahtera, johtaja, IRO Research
10.30 Miten älypuhelimen käyttö vaikuttaa lapsen kehitykseen, Kati Heinonen, PsT, Kehitys- ja kasvatuspsykologian dosentti, Helsingin yliopisto
10.50 Xplora: kokemukset internet-vapaan ensipuhelimen suosiosta Norjassa ja Ruotsissa, Timo Vaskio, maajohtaja, Xplora Mobile Oy

Kaikki puhujat ovat median haastateltavissa.

Tervetuloa!

IRO Research ja Xplora Mobile Oy

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.4. mennessä:
Iiris Bisi
iiris.bisi@n2.fi
p 044 058 8538

Tietoja julkaisijasta

N2 Comms
N2 Comms
Pursimiehenkatu 29–31 A
00150 Helsinki

+358 50 492 4192http://www.n2.fi

N2 Comms on nopean ajattelun viestintätoimisto. Integroimme strategian, ideat ja käytännön toimenpiteet, koska kaikki, mitä organisaatio tekee, on viestintää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta N2 Comms

Citroën ja Peugeot tuovat Suomeen ensimmäiset kevytautot24.6.2019 13:54:59 EESTUutinen

Citroën ja Peugeot tuovat Suomen markkinoille valmiiksi esiasennetut kevytautot. Kaikki automallit ovat EuroNCAP-testattuja, turvatyynyillä, ABS-jarruilla ja ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmällä varustettuja henkilöautoja, jotka on muutettu esiasennetulla nopeusrajoittimella kevytautoiksi. Nopeusrajoittimen voi poistaa, kun kuljettaja on täysi-ikäinen ja suorittanut ajokortin. ”Halusimme tuoda suomalaisille perheille turvallisen kevytauton, jolla perheen nuoret voivat huoletta kulkea harrastuksiin, jotka ovat yhä useammin kaukana kotipihasta. Annamme sadalle ensimmäiselle mykevytauto.fi -kampanjasivun kautta auton tilanneelle 350 euron arvosta henkilökohtaista ajo-opetusta Suomen Autokoululiiton jäsenautokouluissa koko Suomessa”, Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle sanoo. Lahjakorttia voi käyttää kevytautojen kuljettamiseen vaadittavan AM-kortin suorittamiseen tarvittavaan ajo-opetukseen. Kortin lisäksi kuljettajalta edellytetään vähintään 15 vuoden ikää. Kevytautot tulevat mo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme