Viisi Tähteä

Kutsu: Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtuman avajaiset ja lehdistötilaisuus 21.7. klo 14

Jaa

Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) palaa alkuperäiselle paikalleen Helsingin Rautatientorille heinäkuun kahdelle viimeiselle viikolle. Etämyynnin toivossa eläneet pienpanimot tuovat tuotteensa lähelle asiakkaita. Käsityöoluita ja muita pienten valmistajien juomia on mahdollista maistella peräti 10 päivän ajan.

Suuret Oluet – Pienet Panimot palaa Helsingin Rautatientorille parin vuoden tauon jälkeen. Kuva: Heikki Kähkönen.
Suuret Oluet – Pienet Panimot palaa Helsingin Rautatientorille parin vuoden tauon jälkeen. Kuva: Heikki Kähkönen.

Aika: Tiistai 21.7.2020 klo 14–15

Paikka: Suuret Oluet – Pienet Panimot -terassialue, Rautatientori, Helsinki.

Ohjelma:

14.00 Tilaisuuden avaus. Tynnyrin tapitus eli hanan lyöminen paikoilleen sahtitynnyriin.

14.30 Lehdistötilaisuus.

Suomen suurin pop up -olutterassi avaa ovensa Rautatientorilla tiistaina 21. heinäkuuta kello 12. Terassi on avoinna tiistaista lauantaihin 21.–25.7. ja 28.7.–1.8. klo 12–24.

Helsingin SOPP toteutuu koronaviruksen aiheuttamien rajoitustoimien vuoksi aiempaa pienempänä. Rautatientorille aidataan terassialue, johon otetaan enintään 950 ihmistä kerrallaan.

”Mini-SOPPissa on kymmenkunta pienpanimoa kerrallaan esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Sunnuntai ja maanantai ovat huoltopäiviä, jolloin pienpanimot vaihtuvat uusiin”, tapahtuman järjestäjä Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista kertoo.

Mini-SOPPin järjestäminen on samalla kädenojennus mukana oleville kotimaisille pienpanimoille. Panimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille.

”Koronapandemia on iskenyt koko juoma-alaan ankaralla kädellä. Tarjoamme joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä oluitaan mahdollisimman lähellä asiakkaita. Terassi kokoaa oluenystäviä yhteen turvallisesti ja vastuullisesti heinäkuun kahdelle viimeiselle viikolle”, Kääriäinen perustelee.

Rautatientorilla on tarjolla myös alkoholittomia juomia sekä monipuolista kotimaista ruokaa. Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaansa enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia.

Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Olutliiton jäsenseurojen talkoolaisten vastuulla.

Alueelle on vapaa pääsy klo 18.00 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää tapahtumalasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketin kautta. Ikäraja tapahtumaan on 18 vuotta.

Valokuvia tapahtumasta: Katso edellinen SOPP-tiedote 13.7.2020 tästä.

Yhteyshenkilöt

Suuret Oluet – Pienet Panimot

www.suuretoluet.fi

Pekka Kääriäinen
tapahtuman johtaja
p. 050 559 4013
pekka.kaariainen@sahti.fi

Kuvat

Suuret Oluet – Pienet Panimot palaa Helsingin Rautatientorille parin vuoden tauon jälkeen. Kuva: Heikki Kähkönen.
Suuret Oluet – Pienet Panimot palaa Helsingin Rautatientorille parin vuoden tauon jälkeen. Kuva: Heikki Kähkönen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä

Tiedote: Suomalais-virolainen verkkokauppa aloitti juomien myynnin Suomeen – mukana myös kotimaisia tuotteita12.11.2020 08:15:00 EETTiedote

Juoma- ja ravintola-aloihin erikoistunut kotimainen Momentin Group on avannut oman alkoholijuomien verkkokaupan. Juomien myynti eDrinksin myymälöistä Virosta Suomeen alkoi keskiviikkona 11.11.2020. Yhtiö noudattaa kaikessa toiminnassaan sekä EU-lainsäädäntöä että Suomen lakeja ja määräyksiä. Hinnat ovat Alkoon verrattuna kilpailukykyisiä.

Onniravintolat avaa uuden ruoankuljetuspalvelun Itä-Helsingissä sekä neljä ravintolaa, joissa kukaan ei tule koskaan käymään24.7.2020 12:12:44 EESTTiedote

Helsinkiläinen ravintolayhtiö Onniravintolat avaa peräti neljä uutta EATR-ravintolaa, joissa kukaan ei tule koskaan käymään. Samalla Onniravintolat aloittaa Suomessa vielä suhteellisen tuntemattoman Ghost Kitchen -toiminnan eli neljä eri konseptilla toimivaa haamukeittiötä sekä niille yhteisen ravintola-annosten kotiinkuljetuspalvelun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme