Kutsu: Tekoäly- ja digitaidot muuttuvassa työelämässä to 7.11. klo 9–11
Ohjelmistoalan työvoimapula on herättänyt niin yritykset, oppilaitokset kuin työntekijät kehittämään osaamistaan vastaamaan nopeasti muuttuvan työelämän tarpeisiin. Yliopistot avaavat lisää kaikille avoimia verkkokursseja, ja kentälle tulee kokonaan uudenlaisia koulutuksen tarjoajia. Kuka kouluttaa kenet, ja miten työntekijöiden osaaminen saadaan pysymään ajan tasalla?
Helsingin yliopiston Tiedekulmassa keskustellaan torstaina 7. marraskuuta siitä, millaisia tekoäly- ja digitaitoja muuttuva työelämä vaatii. Näihin kysymyksiin paneudutaan alustuksissa ja paneelikeskustelussa. Tilaisuuden pääpuheenvuoron pitää Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Paneelikeskustelun moderaattorina toimii Helsingin yliopiston apulaisprofessoriTeemu Roos, joka tunnetaan myös Elements of AI -kurssikokonaisuuden vetäjänä.
Tilaisuuden järjestää Helsingin yliopiston datatieteen keskus HiDATA yhteistyössä Suomen tekoälykeskus FCAIn kanssa. Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa!
Aika: 7.11. klo 9.00–11.00
Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulma, os. Yliopistonkatu 4
Ohjelma:
9.00 Tilaisuuden avaus
Keynote
Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmisto- ja e-business ry
Tietojenkäsittelytieteen avoimet verkkokurssit Helsingin yliopistossa
Keijo Heljanko, professori, HiDATAn varajohtaja, Helsingin yliopisto
9.45 Panelistien esittelyt ja paneelikeskustelu: Tekoäly ja digitaidot muuttuvassa työelämässä
Moderaattorina Teemu Roos, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto
Panelistit:
Oona Ylänkö, CEO, Hive Helsinki
Tommi Mikkonen, professori, Helsingin yliopisto
Petteri Kallio, Johtava asiantuntija, HAUS
Mika Helenius, puheenjohtaja, The European Association of Leading Digital Enterprises
Tilaisuus päättyy klo 11.
Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.
Tiedekulman päivä jatkuu jatkuvan oppimisen teemalla klo 13 pidettävällä Shaping the Digital Future - University and Companies Together -tilaisuudella. Tervetuloa!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Keijo Heljanko,
Tietojenkäsittelytieteen professori, Flexible Study Modules in Softwear Engineering and ICT -hankkeen ohjelmajohtaja
Helsingin yliopisto
keijo.heljanko@helsinki.fi
Puh. 050 5560 400
Hilu Kangas-Ranta,
Projektikoordinaattori, Flexible Study Modules in Softwear Engineering and ICT -hanke
Helsingin yliopisto
hilu.kangas-ranta@helsinki.fi
Puh. 050 4726 871
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Mielenterveyden häiriöt koskettavat valtaosaa suomalaisista26.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Arviolta 77 % naisista ja 70 % miehistä saa elämänsä aikana jonkin mielenterveyden, käyttäytymisen tai neurokehityksen häiriön diagnoosin. Yleisimmät häiriöt ovat ahdistuneisuus- ja mielialahäiriöt. Miehillä häiriö todetaan useimmiten ensimmäisen kerran jo 6-vuotiaana.
Maahanmuuttajataustaisilla pojilla suurempi riski masennus- ja ahdistusoireiluun – koululla on tärkeä rooli heidän tukemisessaan26.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Maahanmuuttajataustaiset lapset ja nuoret raportoivat useammin masennus- ja ahdistusoireita. Oireilta suojaavissa tekijöissä korostuu koulun ja läheisten ihmissuhteiden rooli nuoren elämässä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme