Helsingin yliopisto

Kutsu: Tekoäly- ja digitaidot muuttuvassa työelämässä to 7.11. klo 9–11

Jaa

Miten digitalisaatio ja tekoäly muuttavat työelämää? Miksi myös yritysten on edistettävä jatkuvaa oppimista? Miten yritykset ja yliopisto vastaavat koodaripulaan? Tervetuloa Helsingin yliopiston Tiedekulmaan kuulemaan, mitä it-alan muutokset vaativat koulutuksen tarjoajilta, työnantajilta ja työntekijöiltä.

Ohjelmistoalan työvoimapula on herättänyt niin yritykset, oppilaitokset kuin työntekijät kehittämään osaamistaan vastaamaan nopeasti muuttuvan työelämän tarpeisiin. Yliopistot avaavat lisää kaikille avoimia verkkokursseja, ja kentälle tulee kokonaan uudenlaisia koulutuksen tarjoajia. Kuka kouluttaa kenet, ja miten työntekijöiden osaaminen saadaan pysymään ajan tasalla?

Helsingin yliopiston Tiedekulmassa keskustellaan torstaina 7. marraskuuta siitä, millaisia tekoäly- ja digitaitoja muuttuva työelämä vaatii. Näihin kysymyksiin paneudutaan alustuksissa ja paneelikeskustelussa. Tilaisuuden pääpuheenvuoron pitää Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Paneelikeskustelun moderaattorina toimii Helsingin yliopiston apulaisprofessoriTeemu Roos, joka tunnetaan myös Elements of AI -kurssikokonaisuuden vetäjänä.

Tilaisuuden järjestää Helsingin yliopiston datatieteen keskus HiDATA yhteistyössä Suomen tekoälykeskus FCAIn kanssa. Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa!

Aika: 7.11. klo 9.00–11.00
Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulma, os. Yliopistonkatu 4

Ohjelma:

9.00 Tilaisuuden avaus

Key­note
Rasmus Roiha, toim­it­us­johtaja, Ohjelmisto- ja e-busi­ness ry

Tietojenkäsittelytieteen avoi­met verkkokur­s­sit Helsingin yliop­is­tossa
Keijo Hel­janko, pro­fessori, HiDATAn va­ra­johtaja, Helsingin yliop­isto

9.45 Pan­el­is­tien esit­telyt ja paneelikeskustelu: Tekoäly ja di­gitaidot muut­tuvassa työelämässä
Mod­er­aat­tor­ina Teemu Roos, apu­la­is­pro­fessori, Helsingin yliop­isto

Panelistit:

Oona Ylänkö, CEO, Hive Helsinki
Tommi Mikkonen, pro­fessori, Helsingin yliop­isto
Pet­teri Kal­lio, Johtava asi­an­tuntija, HAUS
Mika Hel­enius, puheen­johtaja, The European As­so­ci­ation of Lead­ing Digital En­ter­prises

Tilaisuus päättyy klo 11.

Tiedot mahdollisista viime hetken muutoksista ohjelmaan sekä lisätiedot puhujista päivitetään tapahtuman verkkosivulle. 

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Tiedekulman päivä jatkuu jatkuvan oppimisen teemalla klo 13 pidettävällä Shaping the Digital Future - University and Companies Together -tilaisuudella. Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keijo Heljanko,
Tietojenkäsittelytieteen professori, Flexible Study Modules in Softwear Engineering and ICT -hankkeen ohjelmajohtaja
Helsingin yliopisto
keijo.heljanko@helsinki.fi
Puh. 050 5560 400

Hilu Kangas-Ranta,
Projektikoordinaattori, Flexible Study Modules in Softwear Engineering and ICT -hanke
Helsingin yliopisto
hilu.kangas-ranta@helsinki.fi
Puh. 050 4726 871

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Helpotusta kasvisruokavalioon: käymisen avulla B12-vitamiinia syntyy vaikka suoraan taikinassa4.8.2020 11:36:21 EESTTiedote

Kun viljapohjaisia materiaaleja fermentoidaan eli käytetään Propionibacterium freudenreichii -bakteerin avulla, syntyy ihmisen terveydelle välttämätöntä B12-vitamiinia. Lisäämällä käymiseen mukaan Lactobacillus brevis -maitohappobakteeria voitaisiin myös vegaaneille taata B12-vitamiinin riittävä ja turvallinen saanti suoraan elintarvikkeesta, ilman ravinnelisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme