Kustannusosakeyhtiö Otava

Kutsu: Tervetuloa Juhana Vartiaisen talouskirjan julkistamiseen 27.2.

Jaa

Juhana Vartiaisen kirja "Suomalaisen talousajattelun kritiikki" julkaistaan 27.2. klo 10 Otavalla. Tervetuloa!

Juhana Vartiainen diagnostisoi kirjassaan Suomen talouden ongelmat ja ehdottaa korjaavia toimia. Hän käsittelee kriittisen älyllisesti suomalaista talousajattelua, joka on juuttunut menneisyyteen.

Suomalaisen talousajattelun kritiikki auttaa ymmärtämään talouden prosesseja, jotka synnyttävät hyvinvointia ja vaurautta, nyt ja tulevaisuudessa. Miten luoda ympäristö, jossa ihmisten kannattaa ponnistella, tuottaa innovaatioita ja hyvinvointia? Kuinka vahvistaa luottamusta tulevaisuuteen? Ovatko globaali kapitalismi ja hyvinvointivaltio sovitettavissa yhteen?

Suomi vaurastui monia läntisiä maita myöhemmin, ja nyt Suomi harmaantuu etujoukossa. Siksi on korkea aika valjastaa taloustiede tukemaan Suomen uudistamista. Paremmin ajattelemalla voimme saavuttaa paremman talouden.

Kirjan keskeisiä teesejä ovat muun muassa: Talous ei ole talkoita, taloutta ei voi ennustaa ja hyvä niin, Suomessa tarvitaan lisää markkinataloutta, työpaikkoja on äärettömästi, työttömyysaste ei riipu työvoiman määrästä, hyvinvointivaltion rahoittaminen on vaikeampaa, vaikka olemme vauraampia, julkinen työllistäminen ei lisää työllisyyttä ja vain työllisyyden kasvu pelastaa julkistalouden.

Juhana Vartiainen (s. 1958) on kokoomuksen kansanedustaja ja ekonomisti. Hän on perehtynyt talouteen tutkijana, virkamiehenä ja päättäjänä niin Suomessa kuin Ruotsissa. Ennen poliittista uraansa Vartiainen toimi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtajana.

Missä: Otava, Uudenmaankatu 10 Helsinki (3. kerros)

Milloin: keskiviikkona 27.2. klo 10–11

Ilmoittautumiset, pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Kesän käsityökirjoissa miehet neulovat ja nypläävät18.4.2019 09:37:00 EESTTiedote

Kesän kuumin mies ei olekaan se, joka kokkaa tai kalastaa, vaan se joka neuloo ja nyplää! Suomalaisen pitsinnypläyksen maailmankartalle nostanut Tarmo Thorström on osoitus siitä, mitä voi tapahtua, kun nuori mies astuu ennakkoluulottomasti itselleen täysin vieraalle tontille. Markus Haakana puolestaan avaa neulomisen perustekniikkaa miesten logiikalla teoksessaan Jätkä neuloo. Moreeni julkaisee kevään ja kesän listoillaan yhdeksän käsityökirjaa. Villasukkien lisäksi neulotaan lapasia ja vaatteita, virkataan huiveja ja tutustutaan nypläykseen.

Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on väkevä kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä 1917–19199.4.2019 08:37:00 EESTTiedote

Joulukuun 6. päivänä 1917 julistettu Suomen itsenäinen valtio oli heikko: se oli hallinnollisesti täysin voimaton sitä uhkaavia sisäisiä ja ulkoisia voimia vastaan. Suomalainen kansakunta oli hajalla ja erimielinen. Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on vahva kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä kumousten keskellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme