Kustannusosakeyhtiö Otava

Kutsu: Tervetuloa Juhana Vartiaisen talouskirjan julkistamiseen 27.2.

Jaa

Juhana Vartiaisen kirja "Suomalaisen talousajattelun kritiikki" julkaistaan 27.2. klo 10 Otavalla. Tervetuloa!

Juhana Vartiainen diagnostisoi kirjassaan Suomen talouden ongelmat ja ehdottaa korjaavia toimia. Hän käsittelee kriittisen älyllisesti suomalaista talousajattelua, joka on juuttunut menneisyyteen.

Suomalaisen talousajattelun kritiikki auttaa ymmärtämään talouden prosesseja, jotka synnyttävät hyvinvointia ja vaurautta, nyt ja tulevaisuudessa. Miten luoda ympäristö, jossa ihmisten kannattaa ponnistella, tuottaa innovaatioita ja hyvinvointia? Kuinka vahvistaa luottamusta tulevaisuuteen? Ovatko globaali kapitalismi ja hyvinvointivaltio sovitettavissa yhteen?

Suomi vaurastui monia läntisiä maita myöhemmin, ja nyt Suomi harmaantuu etujoukossa. Siksi on korkea aika valjastaa taloustiede tukemaan Suomen uudistamista. Paremmin ajattelemalla voimme saavuttaa paremman talouden.

Kirjan keskeisiä teesejä ovat muun muassa: Talous ei ole talkoita, taloutta ei voi ennustaa ja hyvä niin, Suomessa tarvitaan lisää markkinataloutta, työpaikkoja on äärettömästi, työttömyysaste ei riipu työvoiman määrästä, hyvinvointivaltion rahoittaminen on vaikeampaa, vaikka olemme vauraampia, julkinen työllistäminen ei lisää työllisyyttä ja vain työllisyyden kasvu pelastaa julkistalouden.

Juhana Vartiainen (s. 1958) on kokoomuksen kansanedustaja ja ekonomisti. Hän on perehtynyt talouteen tutkijana, virkamiehenä ja päättäjänä niin Suomessa kuin Ruotsissa. Ennen poliittista uraansa Vartiainen toimi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtajana.

Missä: Otava, Uudenmaankatu 10 Helsinki (3. kerros)

Milloin: keskiviikkona 27.2. klo 10–11

Ilmoittautumiset, pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme