EHYT

KUTSU: Tervetuloa Raha pelissä: digi- ja rahapelaamisen hämärtyneet rajapinnat -seminaariin 11.marraskuuta

Jaa

Raha- ja digipelaaminen ovat lähentyneet toisiaan. Miten tämä näkyy ihmisten peliongelmissa tai lasten digipelaamisessa? Entä miten osakesijoittaminen on alkanut muistuttaa rahapelaamista? Osallistu etänä tai tule Helsingin Oodi-keskustakirjastoon 11. marraskuuta kuulemaan tulevaisuuden digi- ja rahapelaamisen trendeistä. Puhujina on alan ykköstutkijoita sekä heitä, jotka näkevät rahapelaamisen varjopuolet.

Ohjelma:

12.00–12.10 Tervetuloa, juontaja Sampo Marjomaa

12.10–12.50 Rahapelaamisen ja sijoittamisen sosiaaliset palkkiot 
Siirtyvätkö rahapelaajat osakemarkkinoille? Osakesijoittamiseen on tullut mukaan piirteitä, jotka ovat tuttuja pelikulttuureista, niin raha- kuin digipelien parista. Tutkija Jani Kinnunen, Game Research Lab, Tampereen yliopisto

12.55–13.05 Tauko

13.10–13.50 The Convergence of Gaming and Gambling – Current Issues
Miten digi- ja rahapelaaminen ovat lähentyneet viime aikoina? Entä mitä tapahtuu tulevaisuudessa? Researcher and Doctoral Student Joseph Macey, Tampereen yliopisto

13.55–14.35 Raha ja peliongelmat digitaalisessa ajassa – käytännön kokemuksia Peliklinikalta
Miten rahan ja pelaamisen digitalisaatio on muuttanut ihmisten peliongelmia? Hankepäällikkö Sanni Nuutinen, Restart-hanke

14.40–15.00 Tauko

15.05–15.45 Yllättikö lapsen pelilasku?
Digipelien suunnittelijat käyttävät rahapeleistä tuttuja tekniikoita koukuttaakseen pelaajia. Miten digipelaaville lapsille voi opettaa vastuullista rahankäyttöä? Johtava asiantuntija Helena Tuorila, YTT, Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV)

15.45–16.00 Loppusanat ja yhteenveto

Keskustakirjasto Oodin sijaitsee osoitteessa Töölönlahdenkatu 4Kaikille avoimessa tilaisuudessa noudatetaan koronasuosituksia, -rajoituksia ja turvavälejä. Tilaisuus striimataan myös verkkoon. 

Tervetuloa mukaan! Tilaisuuden järjestää Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja se on osa Peliviikon ja Ehkäisevän päihdetyön viikon ohjelmaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Rahapelihaittayksikön päällikkö Riitta Matilainen, EHYT ry, riitta.matilainen@ehyt.fi tai p. 040 707 6960

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja.

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto (EPT-verkosto) yhdistää 58 valtakunnallista sosiaali- ja terveysalan järjestöä, jotka haluavat ehkäistä ja vähentää päihdehaittoja.

https://www.ept-verkosto.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Kirjastot, järjestöt ja yrittäjät lähteneet innolla mukaan lapasten keruuseen asunnottomille – keräyspisteitä yli 100!12.10.2021 08:10:00 EEST | Tiedote

Lahjoita lämpöä -kampanja rohkaisee ihmisiä neulomaan villasukkia ja lapasia asunnottomille ja muille haavoittuvassa asemassa oleville. Asusteet voi viedä lähimpään keräyspisteeseen tai postittaa A-klinikkasäätiölle. Keräys jatkuu 30.11.2021 saakka, mutta villatuotteita jaetaan jo Asunnottomien yönä 17.lokakuuta. Kampanjan takana ovat A-klinikkasäätiö ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry.

Nuorten huumeiden käytön kasvu näkyy liikenteessä, hyvä puheyhteys vanhempien ja nuorten välillä voi ehkäistä ongelmia24.5.2021 10:12:36 EEST | Tiedote

Lähestyvä kesä ja höllentyvät koronarajoitukset houkuttelevat nuoria tien päälle. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry kannustaa vanhempia ja muita kasvattajia keskustelemaan viimeistään nyt huumeiden vaikutuksesta ajokykyyn ja tarkkaavaisuuteen liikenteessä. Erityisesti kannabiksen käyttö ja kokeilu ovat yleistyneet nuorilla muita huumeita enemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme