KIASMA

Kutsu: Torbjørn Rødlandin näyttelyn Fifth Honeymoon esittely medialle Kiasmassa torstaina 12. syyskuuta klo 11

Jaa

Tervetuloa Torbjørn Rødlandin näyttelyn Fifth Honeymoon tiedotustilaisuuteen Kiasmaan torstaina 12. syyskuuta klo 11. (ilmoittautuminen paivi.oja@kiasma.fi)

Torbjørn Rødland: The Ring, 2017. Courtesy of Galerie Eva Presenhuber.
Torbjørn Rødland: The Ring, 2017. Courtesy of Galerie Eva Presenhuber.

Torbjørn Rødlandin näyttely Fifth Honeymoon. Rødland tunnetaan äärimmäisen harkituista, kauniista ja voimakkaita tunteita herättävistä valokuvista. Torbjørn Rødlandin valokuvat ovat erittäin latautuneita ja intiimejä, ja ne rakentuvat usein ihmishahmon ympärille. Ihmisvartalo esiintyy Rødlandin teoksissa sekä muotokuvina että erillisinä ruumiinosina, kuten käsinä, jalkoina, nilkkoina, polvina tai lavastettuina, typologisoituina ”hahmoina”. Näiden kuvien, kuten myös taiteilijan monien asetelmien, tavoitteena on heijastaa monimutkaista ja kerroksellista todellisuuttamme. Tulokset ovat kunnianhimoisia ja moniselitteisiä kuvia, jotka yhtä aikaa vetävät puoleensa ja työntävät luotaan. Fifth Honeymoon -näyttely on esillä Kiasman neljännessä kerroksessa.

Torbjørn Rødland (s. 1970, Stavanger, Norja) asuu ja työskentelee Los Angelesissa. Fifth Honeymoon on Rødlandin ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa.

Torbjørn Rødland

Fifth Honeymoon

13.9.2019 - 5.1.2020

Näyttelyn ovat tehneet yhteistyössä Bergen Kunsthall Bergenistä Norjasta, Bonniers Konsthall Tukholmasta Ruotsista ja Nykytaiteen museo Kiasma.

Kuvia www.kiasma.fi/press

Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa. www.kansallisgalleria.fi

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

Patrik Nyberg
amanuenssi
p. 0294 500 500 541
patrik.nyberg@kiasma.fi

Kiasman viestintä
Piia Laita
piia.laita@kiasma.fi
p. 0294 500 507

Päivi Oja p. 0294 500 534
paivi.oja@kiasma.fi

Kuvat

Torbjørn Rødland: The Ring, 2017. Courtesy of Galerie Eva Presenhuber.
Torbjørn Rødland: The Ring, 2017. Courtesy of Galerie Eva Presenhuber.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, info@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

389 051 kävijää vieraili Pohjoismaisessa paviljongissa Venetsian biennaalissa26.11.2019 09:57:09 EETTiedote

Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa vieraili ennätyksellinen määrä kävijöitä. Näyttely keräsi tänä vuonna yhteensä 389 051 kävijää. Kiasman toteuttama näyttely sai runsaasti kiitosta ja kansainvälistä huomiota ajankohtaisella ilmastoteemallaan. Näyttely Weather Report: Forecasting Future käsitteli ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Marraskuun aikana Venetsiaa koettelivatkin poikkeuksellisen rajut tulvat.

Pidennämme tiedotustilaisuuden kestoa! Media pääsee tutustumaan Ragnar Kjartanssonin näyttelyyn The Visitors keskiviikkona 9.10. klo 10-1530.9.2019 11:50:15 EESTTiedote

Haluamme tarjota medialle mahdollisuuden tutustua rauhassa huippusuositun islantilaisen taiteilijan Ragnar Kjartanssonin videoinstallaatioon The Visitors ja pidennämme median ennakkotutustumisaikaa. Teoksiin voi tulla tutustumaan keskiviikkona 9.10. klo 10-15 välisenä aikana, jolloin myös näyttelyn tiedotusmateriaali on saatavilla. Ilmoitathan etukäteen, mikä haluat haastatella esimerkiksi näyttely kuraattoria.

Kiasman vuosi 2020 tarjoaa kotimaista maalaustaidetta ja kansainvälisiä sooloja26.9.2019 12:59:26 EESTTiedote

Helsinkiläisen keräilijän Seppo Fräntin kokoelmalahjoituksesta koottu näyttely Hullu rakkaus tarjoaa Kiasman yleisölle mittavan katsauksen uuteen suomalaiseen maalaustaiteeseen. Yhdysvaltalaisen Doug Aitkenin ja brittitaiteilija Ed Atkinsin näyttelyt jatkavat nimekkäiden kansainvälisten taiteilijoiden soolonäyttelyiden sarjaa. Kansainvälistä nykytaidetta esittelee myös Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa esillä ollut näyttely Weather Report - Forecasting Future, joka saadaan seuraavaksi Kiasmaan. Liisa Lounilan näyttely jatkaa kotimaisten taiteilijoiden keskivaiheen uran esittelyä uusin teoksin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme